Bankszámlánál hogyan lehet a számla társtulajdonosi állapotot megszüntetni? /természetesen a társtulajdonos beleegyezésével/
Társtulajdonos vagy meghatalmazott?
Ha tényleg Társtulajdonos akkor valószínűleg nem lehet módosítani hanem ezt a számlát be kell zárni és újat nyithatsz magadnak.
Egy meglévő számlához sem lehet utólag társtulajdonost adni.
2-es
Az első infód teljesen hibás.
A második csak részben. Vannak olyan számlacsomagok, amiknél be lehet vonni társtulajdonost, és vannak, amiknél nem.
Ezer éve ugyan az a bankszámlám van.
Férjhez mentem. Bejegyeztettem a férjemet, társ-számlatulajdonosnak. Kapott társkártyát is.
A pénzmozgásokról szóló SMS-eket továbbra is én kaptam, mert tudni akartam mi történik a bankszámlámon.
Majd jó pár évvel később, elváltunk. Megszüntettem a társszámla-tulajdonosi jogát és visszavonattam a bankkártyáját.
Mindezt simán el tudtam intézni.
Csak megjegyzem, hogy a társ nem tudja megszüntetni a bankszámlát, de „lenullázni” azt tudja. Úgyhogy csak óvatosan!
A leírásodból látszik hogy csak rendelkezési jogosultságot adtál neki.
Ha társtulajdonos lett volna te ugyan soha nem tudtad volna azt egyedül törölni csak ha ő is szépen aláírja, mivel egyenrangú tulajdonosok lettetek volna. Közös számla.
Sokan keverik a két fogalmat pedig alap lenne tudni.
Ja és ez is mutatja hogy nem közös számla volt meg hogy fogalmad sem volt a saját banki ügyeidről.
"A pénzmozgásokról szóló SMS-eket továbbra is én kaptam, mert tudni akartam mi történik a bankszámlámon."
Milyen bankszámládon, ha társtulajdonos? Nem a tiéd, hanem közös.
Egyébként sms értesítést simán beállíthatott volna magának. Társtulajdonosként evidens. Rendelkezőként a jogosultság mértékétől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!