Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Debreceniek, titeket nem...

Debreceniek, titeket nem háborítanak fel az albérletárak?

Figyelt kérdés

Én úgy olvastam egy netes cikkben, hogy Debrecenben a legdrágábbak az albérletek, mármint a bérleti díjak, Budapest után. Szóval a második helyen áll ilyen szempontból, Pécs és Szeged olcsóbbak, pedig azok is egyetemvárosok.

Részben bizonyára azért, mert egyre jobban fejlődik a város (befektetések, építkezések, felújítások, új munkahelyek) és gondolom ez maga után vonja az árak emelkedését, részben meg gondolom a kereslet-kínálat igazodik egymáshoz olyan értelemben, hogy a külföldi diákokhoz igazítják az albérletek díját, hiszen nekik nem számít annyira a pénz, mint esetleg a magyaroknak (nagy részüknek) és az persze kit érdekel ha másoknak nincs annyi pénzük, a külföldi diáknak van és az a lényeg.

Titeket nem háborít fel ez a helyzet? Engem igen. Tudom, hogy egyetemisták koliba is mehetnek, de nemcsak ők laknak albérletben (meg amúgy se kap mindenki), hanem akár dolgozó emberek, fiatal párok, családok is, szerintem még nyugdíjas is ritka esetben. Azért szerintem az átlagemberek fizetése mellett ha ők kifizetik az albérletet, mondjuk 100.000 Ft-ot vagy 130.000 Ft-ot havonta bérleti díjnak, plusz még a rezsit mert nyilván az is hozzátartozik, akkor a fizetésük legalább fele már el is fogyott és mivel az élelmiszerek is elég drágák lettek, ezért az albérletre és élelmiszerekre elmegy a fizetés és semmi másra nem marad. Ha meg van valami nagy, hirtelen kiadás, akkor azt lehet már ki se tudják fizetni. De lehet még élelmiszerből se tudnak eleget venni.

Budapest után itt a legdrágábbak az árak és magasabbak mint Pécsen és Szegeden, pedig maga az egyetem nem biztos, hogy jobb és a magyar diákoknak itt sincs több pénzük, mint ott. Szerintem nem kellene jobban szivatni egy debreceni diákot, mint egy pécsit vagy szegedit.

És ami miatt bennem végképp felmegy a pumpa, az az, hogy a külföldi diákoknak, akik egy része ideiglenesen van itt, minden luxus megvan és olyan igényeik vannak és nekik semmiség kifizetni a sok pénzt az albira, a bulikra, a taxizásra (persze nem mind taxizik), közben meg a magyaroknak (akik itt születtek, itt éltek eddig is és lehet, hogy nagyobb eséllyel maradnak itt) minden sokkal nehezebb.

A külföldiek saját döntésből jöttek ide és ha annyira akartak volna, mehettek volna más országba is, de a magyarok nagy része véleményem szerint akkor se tudna máshol tanulni ha akarna, például külföldön szóval nincs más választása ha diplomát szeretne. Külföldi tanulásra sokaknak nincs pénze (ha arra lenne, akkor a magas albérleti díj meg se kottyanna neki) és annak is sok oka lehet, hogy miért nem a szegedi, pécsi, miskolci tanulást választják.

Ha debreceniek olvassák, tőlük kérdezném: Nem érzitek úgy, hogy nektek sokkal nehezebb elindulni az életben, mint a külföldi kortársaitoknak?

Nem tartjátok túlzásnak az egészet, ami Debrecenben megy? Már lassan olyan, mintha nem is vidéki város lenne, hanem valami félig főváros város. Vagy a főváros egy lepukkantabb, távolabbi része.

2021. szept. 3. 22:31
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Albérlők!

Nem mi tehetünk róla, hogy sz@r a fizetésetek, hogy drága az élelmiszer, az oktatás és az egészségügy!

Rossz helyen kopogtattok: forduljatok a kormányotokhoz, hogy pl. vigye lejjebb a világ legmagasabb ÁFA-ját, a munkabért terhelő adókat, csökkentse az elvonásokat stb. stb.

Ettől nem lesz olcsóbb ugyan az albérlet, de legalább lesz pénzetek gond nélkül kifizetni azt...

Jó harcolást, üdv nektek!

2021. szept. 8. 08:14
 32/39 anonim ***** válasza:
75%
30: Igazítsd az igényeid a kínálathoz. Vagy vegyél saját lakást.
2021. szept. 8. 11:37
 33/39 anonim ***** válasza:
69%
30-as te teljesen zakkant vagy! Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy vegyél ki 130-180 ezres albérletet. Még Pesten is simán találsz sokkal olcsóbbat. Debrecenben 80-90-ért már két szobás panel lakást bérelhetsz. De ha spórolni akarsz akkor osztozz meg valakivel a lakáson, vagy akár a szobán is, simán ki lehet hozni egy szobát 60 ezerből rezsivel együtt, ha még azon is osztozkodsz akkor 30 ezerből el laksz valahol, az már olcsóbb mintha ingáznál. De ha ez se tetszik akkor meg otthon lehet maradni.
2021. szept. 8. 14:48
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

"Debrecenben 80-90-ért már két szobás panel lakást bérelhetsz."

Szólj, ha találsz ilyet...

2021. szept. 9. 09:17
 35/39 anonim ***** válasza:
54%
34-es Facebook, Albérlet Debrecen csoport.
2021. szept. 9. 11:01
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
"Balog László, az ingatlan.com vezető elemzője azt mondta: „a többi egyetem városban Nyugat-Magyarországon és Debrecenben emelkedtek a bérleti díjak, általában 100-110 ezer forintért lehet például bérelni Győrben, Székesfehérváron és Debrecenben is 120 000 forintot kérnek a tulajdonosok”.
2021. szept. 9. 17:29
 37/39 anonim ***** válasza:
54%
36: Egy középméretű lakásban, aminek az árát mondja a cikk, 4-6 egyetemista szokott lakni, szóval oszd el ennyivel!
2021. szept. 9. 19:37
 38/39 anonim ***** válasza:
30%

"...titeket nem háborítanak fel az albérletárak?" - ez volt a kérdés!

Valóban: ha 50-en bérelnek egy lakást, akkor akár olcsónak is mondható...:)

2021. szept. 9. 19:57
 39/39 anonim ***** válasza:
69%

34: [link]

[link]

Ez a 130+ lakás elég lesz?

2021. szept. 9. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!