Szerintetek várható albérletár növekedés a budapesti garzonoknál?
Jelenleg kb 65 ezer forint körül lehet bérelni 18 négyzetméteres garzonokat Budapesten (plusz 20 ezer forint a rezsi).
Szerintetek ha vége lesz a koronavírus járványnak, akkor vissza fog térni a pár évvel ezelőtti 150 ezer forintos árukhoz a kiadó garzonok, vagy maradnak ilyen alacsony áron?
Egy negyedik verzióra tippelek.
Drágább lesz, mint most, de olcsóbb, mint volt.
A jövő évi szezonig (március végéig).
Azért a virus előtt lehetett gartont bérelni 100-120ezerért is, nemcsak 150-érr. Így picit torzit a kérdés. De az áremelkedéshez szólva: engem szíven ütött, amit a boltokban, piacon tapasztalok. Az 1300 ft-os leveszzöldség és a 2000 ft/kg-os karfiol picit leverte nálam az ékszíjat. Alma nincs 500 ft-nál olcsóbban, de az a satnyábbik, amiért nem is éri meg pénzt adni. Én bérbeadói szempontból nézem. Nagyon remélem, hogy visszamennek az árak. De ha beragadnak ezen a szinten az élelmiszerek árai, én a bérlőmnek emelni fogom a bérleti díjat a vírusos mizéria után. Én is a piacon vásárolok, ha kevesebbet kapok a pénzemért, kénytelen leszek emelni.
Mivel a forint is jelentősen gyengült, ennek árfelhajtó hatása lesz az építőiparban, hiszen sok mimdent importálunk. Tehát lakást venni sem lesz olcsóbb, csak drágább. Drágán megvett lakást nem fogják olcsón kiadni.
Szerintem amennyiben a forint nem erősödik vissza, az élelmiszerek árai nem esnek vissza, akkor minden drágulni fog. Ha visszaerősödik a forint és megint elérhető árúvá válik a zöldség-gyümölcs, akkor nem lesz drágulás.
Ugyanazt várom, mint #1.
Sőt általánosan az ingatlanpiacon is (nyilván lokális eltérések lehetnek) Nagy változás jövő évre várható inkább, a moratórium kifutása után fél évvel.
"Drágább lesz, mint most, de olcsóbb, mint volt.
A jövő évi szezonig (március végéig)."
Volt az a program, hogy a külföldi magyarok jöjjenek haza és kb 100 an jöttek haza.
Ha egy külföldi meglátja, hogy itt 20 év alatt a forint felére értékelődik le ... nem fog itt ingatlant venni.
Szerintem bele kell törődni, hogy az ingatlan nem jó biznisz.
Azon kívűl lassan az eladó ingatlanok felén tartozás van.
De hadd tanuljak már. Hogy működik ez?
Az autók árai viszont beestek, majdnem 30% kal. Akkor most amiatt olcsóbb lesznek az albérletek?
Nem josolok nagy jovot az ingatlan piacnak, se az alberlet araknak, a penz hihetetlen mertekben inflalodik ugyan de azt minden aron meg fogjak menteni ha a penz bukik forradalom lesz (ez lenne az egsetlen realisan jarhato ut, de tovabb fogjak a szart gorgetni a politikusok). Ha lenne ingatlanom es berbeadasbol elnek, akkor meg most kiszalnek es aranyba tennem a penzem. Ha meg a likviditas lenne a szempont akkor keresnek 8-10 informatikai vallalati reszvenyt, akik eddig is jo osztalekot fizettek, es abba tennem a penzt.
Aki meg hajlando dolgozni is annak most bizony erdemes lesz vallalkozni mert a gazdasag elenkito tamogatasokat ugy fogjak szorni mint a hokotros akinek szarnia kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!