Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek is bőven van még...

Szerintetek is bőven van még hova csökkenniük az albérletáraknak?

Figyelt kérdés

Most már 65 ezerért bérelsz egy olyan lyukat amit pár hónapja még 140 alatt nem béreltél. De mivel az airbnb behalt, sőt még a koronavírus előtt is kifingóban volt már az a turista tábor akiket ide lehetett csalogatni város-marketinggel, mert elterjedt hogy átverés és nincs is itt semmi. Se csajok, se nagy bulik, csak a lehúzó taxisok, recepciósok, pultosok.

De ez mind1 is, mert a koronavírus amúgy is közbeszólt. Jelenleg 140-ről alkudtam le 65-re a bérleti díjat. De 2008-2009-es válság után 35 ezer volt egy garzon Bp.-n is.

Szerintetek a jövőben lehet még lejjebb alkudni?

2020. jún. 5. 17:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Persze, képzeld ma találtam egy albi csoportba, a tulaj fizet havi 80 ezer forintot ha az ő kéglijébe lakok ingyen és bérmentve, természetesen a rezsimet is ő állja. Keveselltem... szerintem lesz itt még jobb ajánlat is, 150 ezer alatt nem vagyok hajlandó sehol ingyen lakni!!!
2020. jún. 5. 18:03
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Üdv újra.

Szerintem nem, egyesek nem is engedtek, mások meg csak átmeneti időre, de már visszafelé tendál, élénül a piac.

2020. jún. 5. 18:25
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Én most vettem ki egy 150 nmes családi házat a rózsadombon havi 30000 ftért. De csak azért, mert a tulaj könyörgött nekem,hogy vegyem ki. Végül megesett rajta a szívem. Persze, rezsit nem kell fizetnem.
2020. jún. 5. 21:00
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Lefekvés előtt kevesebb kannás bort igyál, akkor nem álmodsz majd ilyeneket. Ha pedig a szokásos napi provokálásod próbáltad összehozni, akkor elég gyenguska lett.
2020. jún. 5. 23:28
 5/11 anonim ***** válasza:
80%
Hát nálunk Zuglóban szemernyit nem csökkentek az árak.
2020. jún. 8. 00:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy kötöttem az új szerződést a bérlőimmel (fiatal kétgyermekes aranyos pár) hogy havi 15 ezerért lakhatnak, és a rezsi felét nekik kell állni. Vállaltam hogy 5 évente kifestetek, és 10 évente nagyfelújítást csináltatok az ő igényeik alapján. Ha minden rendben lesz akkor évi 5%-on ként a tulajdonukba kerül a lakás és 20 év múlva megszabadulok ettől a rettenetes tehertől :)

Eleinte sokallták, de rájöttek hogy pillanatnyilag jobb ajánlatot nem kapnak, és ez a megállapodás minden következmény nélkül felmondható.

Egy kérésük volt amit reálisnak is gondoltam: Ha találnak jobb feltételekkel lakást akkor az addig befizetett bérleti díjat visszaadom részükre. Ezt én is így gondoltam korrektnek, és még a közjegyzőt is én fizettem. :)))))

2020. jún. 8. 14:36
 7/11 anonim ***** válasza:
#6 Jóóóó :DDDD
2020. jún. 8. 14:38
 8/11 anonim ***** válasza:
42%

Felháborítóak ezek a kommentek. Meghalt a nagyi, örököltek egy másfél szobás penészes lakást, és egyből milliomosok akarnak lenni, dolgozni sem akarnak, csak játszani a nagyurat, mint valami ingatlannal seftelő keresztapa.

Remélem csökkenni fognak az albérletárak, mert kezdő tanárként a havi nettó 120 ezer forintomból nem fogok tudni megélni Pesten, a saját városomban, ahol születtem.

2021. ápr. 4. 16:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem kell irigykedni, aki keres az talál! Nekem már 150 ezeret fizet a tulaj -érdemes volt kivárnom-. hogy lakhassak a kéglijében! Jó keresgélést, egyes voltam!
2021. ápr. 4. 17:40
 10/11 anonim ***** válasza:

9-es, tudom hogy ki vagy. Neked volt korábban egy már-már hisztérikus kérdésed a gyakorin, amiben azt taglaltad, hogy "én majd jól összefogok a többi lakástulajdonossal, és majd magasan tartjuk az árakat hehehe"

Nem, még mindig kevés ráhatásod van. Ne az egy szem öledbe hullott lakással akarj már meggazdagodni basszus! A fidesz kormány csok támogatása és az airbn az egekbe nyomta a ingatlanárakat, lehet. De eljön még a változás, és csökkenni fognak. Te is inkább dolgoznál, lenne egy értékes munkád, semmint abból akarj megélni, hogy azt az egyetlen kis másfél szobás lelakott panellakásod irreálisan magas összegért adod ki! Teljesen normális dolog, hogy végre csökkennek az árak, és egy dolgozó ember nem egy szobában nyomorog három másik emberrel havi 70 ezer forintért a Havanna-telepen ("ágyat bérel" címszó alatt), hanem mondjuk havi 60 ezerért van egy szép kis garzonlakása.

2021. ápr. 4. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!