Mi mindent kellene intéznem egy albérletben, ha egyedül
veszem ki?
Itt valami nincs rendben!!!
Légy óvatos!
Ó köt mindenkivel szerződést, de ha kiveszed az egész lakást, akkor Te intézd az összes ügyet? Na, neee...!
2021. júl. 19. 16:02
Ha te veszed ki egyedül, az azt jelenti, hogy egyedül kifizeted a teljes lakás bérleti díját és mindig rajtad fogja követelni. Tehát egyedül veled köt szerződést.
Ha pedig 3 bérlővel köt szerződést, akkor 3-man veszitek ki, nem te egyedül és 3 embertől követeli a rá eső bérleti díjat.
2021. júl. 19. 16:36
Az ilyen tulajtol menekulni kell messze, en nem vallalnam be. Mindenert te fogsz szivni gyakorlatilag.
2021. júl. 19. 20:57
Én azt nem értem, hogy minek neked albérlet, ha sem most, sem később nem fogod tudni fizetni (legalábbis az irományaid alapján erre készülsz) és a társlakóidra leszel utalva. A szerződés csak arra jó, hogy ha fizetés nélkül lelépne valamelyikük, akkor követelheted tőle a pénzt, de egy olyan per évekig is elhúzódhat, neked viszont addig ugyanúgy fizetned kell a főbérlőt. Őt nem fogja érdekelni, hogy a lakótársad átvert téged.
2021. júl. 20. 16:57
Én csak szobát bérelnék ettől a tagtól, csak saját magam iránt vállalnék felelősséget.
2021. júl. 20. 17:18
16/22 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy minek kell nekem albérlet? Lehet újat mondok, de LAKNI szeretnék valahol :D Szobát szeretnék bérelni (egyetemista vagyok és a szüleim támogatnak, de nem tudok egy teljes lakást hosszútávon egyedül bérelni min. 100-120 ezer forintért és nincs is szükségem egy egész lakásra, hogy abban lakjak egyedül), de erre jelen pillanatban más lehetőséget nem nagyon látok. Mivel egyedül keresek és nincsen olyan barát, ismerős stb., akivel összeköltözzek és együtt béreljünk ki egy lakást. Ezért max. becsatlakozni tudnék valaki mellé, de nem találok olyan kiadó szobát, amely megfelelő lenne (eleve nagyon kevés kiadó szoba van). Úgyhogy arra jutottam talán az lenne a legjobb, ha kivennék egyedül egy lakást és keresnék magam mellé lakótársakat a már meglévő lakásba, mert egy-két hónapot még ki tudnánk fizetni. Több tulajjal is beszéltem már, a legtöbb egy embernek nem is hajlandó kiadni a több szobás lakását és szobánként sem adják ki (senki gyakorlatilag, ilyet egyáltalán nem találtam), csak akkor ha már rögtön meg is van az összes lakó, akik azt feltöltik. Ő még egy "üdítő kivétel", akit a kérdésben említek. Közben pedig pereg az idő, szeptemberben kezdem az egyetemet és addigra meg kellene oldanom a lakhatásomat. Mondd, ha van jobb ötleted, mert nekem nincsen.
Alapvetoen nem lenne ezzel baj, ha a tulaj azt mondja, hogy keress te lakotarsakat, de ebben az esetben konkretan minden a te felelosseged lesz, toled fogja kovetelni a penzt, ha a tobbiek nem fizetnek. Hiaba a szerzodes, se penzed se idod nem lesz pereskedni veluk, viszont a tulajnak lehet lesz kedve hozza, tehat ha nem tudsz fizetni, akkor kirak es meg be is perel. Teged, mert te vetted ki hivatalosan az egesz lakast, te vallaltad a felteteleket, nem a lakotarsak.
Az aztan marha jo lesz, de sajat karan tanul az ember vegulis.
2021. júl. 20. 18:21
18/22 A kérdező kommentje:
Hát de akkor mondj egy másik lehetőséget, ami jobb, mert nekem nincsen jobb ötletem.
Szobat kell kivenni, nem tudom elhinni, hogy egyetemvarosban vagy annak 15 kilometeres korzeteben egy kiado szoba sincs. Vagy megbeszeled a leendo tulajjal, hogy te keresel lakotarsakat, de o kulon szerzodest ir mindenkivel a szobakra.
2021. júl. 20. 18:29
"ha kivennék egyedül egy lakást és keresnék magam mellé lakótársakat"
De ez azt jelenti, hogy egyedül bérled a lakást ateljes bérleti díjért mint főbérlő, és te szeded be tőlük az albérleti díjat.
Ez az ember nem szobát ad ki, hanem a teljes lakást egy embernek, aki te lennél.
"Ez mit jelent? Sosem laktam még albérletben, tehát fogalmam sincsen konkrétan mi "mindenre" gondolt."
Erre gondolt, amit fent írtam.
Negyedszer írom le.
2021. júl. 21. 17:24
Kapcsolódó kérdések: