Keresem azokat akik egyedül élnek pesten albérletben!?
Figyelt kérdés
Sziasztok, helyzet a következő: 20éves lettem egy hónapja, itthon élek még de muterék elváltak és mivel hiteles a ház meg nem tudnak megegyezni(pereskedés, vagyon megosztás stb.) ezért el kell adnunk a házat. Viszon én ugyebár ebből a pénzből egy forintot nem látok majd, ezért albérletbe kell költözzek, és azoktól szeretnék kérdezni akik egyedül laknak albérletben pesten vagy környékén, havi 260ezer forint a fizetésem, ebből meg lehet élni? És mennyit lehet megspórolni havonta stb, ha teszem azt 120ezer forint az albérlet mert ezen a környéken nem nagyon vannak olcsóbban azmellett kb a rezsi olyan 30-40 lehet vagy mennyi? Pontosan kb egy 30nm-re egy főre valamint kajapénzel hogy jöttök ki? Én esetemben a főzés nem az igazi, alap kajákat meg csinálok mint pl egy rántotta meg ilyenek de komolyabban főzni nem tudok (fiu vagyok) kajára mennyit lehetne elszámolni egy átlag 40ezer ft? Emellet telefonszámla 10ezer ft van egy autóm azzal járok minden nap dolgozni mert olyan helyen dolgozok ahová nem megy tömegközlekedés… azt is tankolnom kell meg fenttartani… aki hasonló cipőben jár írjon már pár mondatot erről az albérlet életről, biztos van már száz ilyen kérdés bocsi érte de én a konkrét helyzetet leírtam erre szeretnék segítséget!
Röviden tömören a tapasztalatom (pest megye, főváros agglomerációja): Kb ennyiből autó nélkül ésszerűen ki tudtam jönni, de félretenni nem nagyon tudtam. Autóval legjobb esetben is nagyon nagyon necces lett volna.
2021. júl. 4. 21:03
2/14 anonim válasza:
Szerintem is az autó nem fér bele.
2021. júl. 4. 21:09
3/14 anonim válasza:
Félretenni semmi pénzt nem fogsz tudni 260-ból így élve ahogy írtad, egyedül albérletben, kocsit fenntartva.
Én is fiú vagyok, 19 éves koromtól laktam külön a szüleimtől, de megtanultam főzni egyedül magamra elég hamar. Szóval ez nem kifogás, hogy fiú vagy. Attól még ne verj el csomó pénzt kaja rendelésre, éttermezésre, mert most nem tudsz főzni. Majd szépen megtanulsz az első hetekben. Nem tudom mennyit eszel, hány kiló vagy, milyenek az igényeid, de ki lehet hozni a kaját 40 ezerből is akár, bár az nagyon az alja a keretnek.
2021. júl. 5. 01:40
4/14 anonim válasza:
Nekem a havi kiadásaim körülbelül ennél a 250-260 összegnél mozognak.
Kocsi nélkül, mert az céges. Albérlet, kaja, szórakozás, kisebb-nagyobb kiadások.
Nem spórolok, de nem is költekezem túl magam.
130-150 körül van albérlet mindennel együtt. 70-80 körül mondjuk a havi kiadás és átlag 30-40 ezer elmegy az éves nagy kiadásokra, bútor, ruha, egészségügyi ellátás.
Nekem csak az autó fenntartására, tankolására elmenne havi 50-60 ezer plusz szervizek, biztosítások, havi 100-at is rá tudnék számolni...
2021. júl. 5. 08:43
5/14 anonim válasza:
Ilyen fizetés mellett szerintem mindenképpen szobát kell bérelni, ami fele ennyiből kijön.
Tanulj meg főzni egyszerűbb kajákat, pl. tésztaételek, csirkemell stb, ezek gyorsan megvannak!
2021. júl. 6. 18:18
6/14 anonim válasza:
Sok váratlan kiadásod lesz, ez nem megoldható így. Illetve 40-ből 5 éve jött ki egy fő kajája, azóta csak egy liter olaj 700 ft. Emberek, hahó.
2021. júl. 6. 23:21
7/14 anonim válasza:
Mondjuk már 5 éve is hatalmas viták folytak a 30-40-ből kihozott kajákról. Meg levezették mindenféle konzervekkel, csapvízzel.
Csak azt se felejtsük el, nem csak eszünk, iszunk. Tusfürdő, borotva, tisztálkodás, takarítószerek, mosószer. Ezek is mind tizen ezres kiadások.
De elég egy betegség, veszel gyógyszert, C-vitamint vagy mondjuk napégésre valamit és már újabb 10 ezrek mennek a levesbe.
Vagy előfizet az ember egy Netflixre, esetleg nyáron járatja a klímát, újabb több ezres kiadás.
2021. júl. 6. 23:37
8/14 anonim válasza:
Én testépítő étrenden vagyok, majdnem 100 kiló vagyok és napi 60 deka csirkemellet, 40 deka rizst, 20 deka zabot, fél kiló zöldséget eszem nagyjából és ez is kijön havi 45 ezer forintból, vagy nagyon-nagyon mindenestől (fűszerek, stb) 50 ezerből. Persze ha valaki 50 fajta dolgot megvesz amikor boltba megy, akkor biztos nem lehet kijönni ennyiből. De nekem van kb 6 alapanyag, amik kiteszik az ételeim 90%-át és főleg azokat veszem nagy tételben. (Pl ha elmegyek vásárolni, akkor veszek 5 kiló rizst, 6 kiló csirkét, 3 kiló zabot, 5 kiló zöldséget, ilyesmiket egyben. De ez aztán ki is tart utána 10 napig mondjuk.)
2021. júl. 7. 01:17
9/14 A kérdező kommentje:
Fasza lesz belevágni😅 minden esetre próbálok valami viszonylag olcsó helyet találni, meg jobb meló után is nézek, szerintem egy havi 300ból azért egyedül meg lehet élni egy autóval is, nyilvàn mehéz mert spórólt pénz nem nagyon marad, vagy majd fogok egy nőt aztán azzal közösbe😅
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!