Akik egyedül éltek albérletben, havi szinten mennyi szokott lenni a rezsi?
Szerintem mindegy, hogy albérlet, vagy saját tulajdon, ha egyedül él valaki.
Ami viszont lényeges, de arról nem írtál, hogy mekkora a lakás és milyen a fűtés, meleg víz, tűzhely(főzöl/nem főzöl) milyen elektronikus cuccok vannak, stb.
Teljesen igazad van 😊
60nm2, 2 szoba. Tv, hűtő, villanybojler (éjszakai árammal megy) és gazfutes. Bár télen nyilván a fűtés meg fogja nyomni a rezsit, ettol egy kicsit tartok 😬
Annyit tudok neked mondani, hogy a bojler miatt 10ezer körül lesz a villanyszámla.
A gázfűtés, ha konvektor, arra db-ként számolhatsz havi 20ezer/hó-t, ha ilyen enyhe tél lesz. (erre célszerű lenne egész éves átalányt kötni) Ha eljársz dolgozni és csak este tekered fel, addig meg csak az őrláng megy, akkor kevesebb.
A közösköltséggel kapcsolatban nem tudom miben állapodtatok meg, azt általában a bérlő fizeti, levonva belőle a felújítási alapot, mert az a bérbeadót terheli.
Van még a víz, ez sok helyen benne van a közös költségben, így arról nem tudok nyilatkozni. Nekem 5-6ezer 1 hónapban, de ez minden helyzetben lehet más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!