Mi mindent kellene intéznem egy albérletben, ha egyedül veszem ki?
Figyelt kérdés
Egyedül bérelnék ki egy három szobás lakást, a fennmaradó szobákba keresnék magam mellé lakótársakat. A tulajdonos azt mondta, hogy neki ezzel semmi problémája nincsen és rendben van, de akkor mindent nekem kellene intéznem és őt nem érdekli mi van a lakással. Ez mit jelent? Sosem laktam még albérletben, tehát fogalmam sincsen konkrétan mi "mindenre" gondolt. Nekem nincsen bajom ezzel a felállással és más lehetőségem nem is igazán van, de szeretném tudni mit jelent ez pontosan.2021. júl. 19. 14:10
1/22 anonim válasza:
Hát fogalmam sincs, de gondolom valami olyasmit, hogy bérletidíjakat te szeded be és utalod át, csekekkel te foglalkozol, szerelőt te hívsz, ilyesmik.
2/22 anonim válasza:
Ez azt jelenti, hogy neked kell kipengetni a teljes bérleti díjat a tulajdonos felé. Függetlenül attól, hogy sikerül-e találnod társaakt, vagy nem... És ha a lakótársak nem fizetnek, akkor is köteles vagy fizetni a tulajnak. Szóval jól meg kell választanod a bérlőtársakat, mert nagy kakiban leszel, ha szó nélkül lelépnek, vagy csak egyszerűen nem fizetnek, és nem tudod kitenni őket...
3/22 A kérdező kommentje:
A többi lakótárssal mindenképpen szerződést kötnénk és így próbálnánk elkerülni az ilyen eseteket, hogy pl. lelépnek stb.
2021. júl. 19. 14:28
4/22 anonim válasza:
Nem ajánlom, hogy olyanokat fogadj be, akiket nem ismersz. Ráfizethetsz még akkor is, ha a szerződést ügyvéd által kötöd meg velük. Ha nem tartják be a szerződést és elmennek, nem fizetnek, hiába a dod őket bíróságra, mert hónapokig, pár évig is elhúzódhat a per.
5/22 A kérdező kommentje:
Ismerősökkel nem tudok összeköltözni, mindenképpen idegenekkel kell együtt laknom. Ebből a szempontból meg már teljesen mindegy, hogy én csatlakozom valakihez (de ilyen lehetőséget jelenleg nem is találtam) vagy hozzám jönnek.
2021. júl. 19. 15:19
6/22 A kérdező kommentje:
Ez mindenhogyan egy kiszolgáltatott dolog, szóval ez egyáltalán nem foglalkoztat, mert nincsen más választásom.
2021. júl. 19. 15:19
7/22 anonim válasza:
Mindent intézned kell ugyanúgy, mintha saját lakésban laknál.
Másrészt a szobákat is neked kell hirdetni, a szerződést is neked kell írni, a pénzt is neked kell szedni és adózni utána.
8/22 A kérdező kommentje:
Nem tőlem bérelnék a lakást, hanem ők is ugyanúgy a tulajdonossal kötnének szerződést. Azt nem tudom, hogy hogyan lehet ezt lepapírozni, de a tulajdonos ezt mondta.
2021. júl. 19. 15:28
9/22 anonim válasza:
8: Szerintem pont azt mpndta, hogy ezzel a részével is neked kell foglalkozni, ő nem csinál semmit.
Vagy ő szobánként hirdeti a lakást már most is és te az egyik jelentkező lennél?
10/22 A kérdező kommentje:
Nem szobánként hirdeti, de azt mondta őt nem érdekli ki veszi ki, ki költözik be stb., ezért bárhogyan hajlandó kiadni. Ha megvan a három jelentkező, akkor kiadja annak a háromnak külön-külön. Ha csak egy jelentkező van és keresni akar maga mellé valakit, akkor kiadja annak az egynek az egészet egyben. Aztán azt mondta, hogy ha kiveszem egyedül az egész lakást és keresek magam mellé lakótársakat, akkor velük is szerződést köt.
2021. júl. 19. 15:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!