300e Ft-ból meg lehet élni egyedül albérletben?
100-120e + rezsi, esetleg +parkolóhely
Nettó 300e-et keresek. Bútorozatlanul, vagy minimálisan bútorzva szeretnék kivenni valamit.
Van egy kutyám, meg egy ősrégi kocsim. Ennek szereltetésére is szeretnék minden hónapban kicsit félre tenni. Ehhez jönnének még a saját plussz rezsi költségeim: telefon, net, nyugdíj biztosítás, autó biztosítás.
Kajára mindennel együtt (kutya kajával együtt) úgy kb 80e költenék, ja jól néztem.
Az a helyzet, hogy most fogok kilépni egy 13 éves kapcsolatból. Évekig közös volt a kassza. A végére már nem, de sokminden fizetett.
Akárhogy számolok, nem jövök ki 300e-ből.
Vagy valamit nem jól nézek/számolok?
Egy fürdőkádas lakásnak mennyi a rezsije télen és nyáron?
Fűtés mivel mennyi szokott lenni? Nekünk kandallónk van, így nem tudom.
Kicsit félek egyedül belevágni így. Nem szeretnék fizetőképtelen lenni.
Lakótársat meg így a harmincas éveimben meg már nem szeretnék.
Hogy a francba lehet megenni havi 80 ezret? Vagy minden nap rendelsz? Úgy esetleg..
De ettől függetlenül se értem, hogy a maradék 100 ezerből miért ne jönne ki a rezsi meg 1-2 biztosítás :D
Első, írta, hogy állateledellel együtt! Ha nem egész pici a kutya, akkor elég sokba tud kerülni a normális minőségű táp.
Kérdező, dúskálni épp nem fogsz, de azért ki lehet jönni ennyiből.
1.-nek.
Van aki nem moslékot eszik, csapvízzel. Furcsa, mi? >:)
Kérdezőnek.
A kocsi lesz a cumi. A parkolás, és a szervíz.
Ki lehet jönni ennyiből, de nagyon tudatosnak kell lenned, pár hónap alatt ki fogod tapasztalni, mire mennyit költesz. Utána el tudod dönteni, min érdemes változtatnod, mire kell kevesebbet költened.
Az első hónapokban írd minden kiadásodat, de tényleg mindent, kategorizáld be:
- mi az, ami elengedhetetlen (rezsi, albérlet, gyógyszerek, biztosítás,élelem, kutyakaja, állatorvos stb.)
- mi az, amiből le lehet faragni, mert tudsz belőle engedni (telefon, tv előfizetés, váltás kisebb csomagra, benzin lefaragása rendszeres tömegközlekedéssel, drága nassolnivalók, alkohol stb.)
- mi az, amit pár hónapig most teljesen el tudsz hagyni, amíg meglátod, mire marad pénz, vagy amíg spórolsz konkrét célra (drága nyaralás, drága ajándékok a szeretteidnek, új ruhák, kutyajátékok vásárlása, étterembe járás, havonta új parfüm stb.)
Szia! Budapesten élsz vagy máshol? 1,5 szobás kádas lakást biztosan találsz, általában kád van alapból is, nem zuhany (csak mini lakásokban) az kényelmes lesz neked és a kutyusodnak. Télen 30.000 körül van a rezsi (mindennel) a legtöbb helyen, nyáron meg olcsóbb. Menő albérletre lehet nem futja, de lakhatóra igen, én a helyedben azt az opciót keresném, ahol gépesített a lakás, de nem bútorozott, azok olcsóbbak általában.
Budapesten viszont minimum a fele (inkább több) elmegy majd a lakhatásodra.
Én Pécsen lakom, itt már akár 75000 +rezsiért lehet 1,5 szobás lakást kivenni, de átlagban mindennel együtt itt 120 körüli a lakhatás.
A lakótárs valóban nem túl jó dolog, de én nettó 200.000-ből 25 évesen nem tehetek meg mást egyelőre pedig szívesen tartanék cicát.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó: Igen, Budapest.
H valaki időközben belebotlik a kérdésbe, szívesen olvasnám a tapasztalatait!
"Hogy a francba lehet megenni havi 80 ezret?"
Nem csak kaja létezik, sokan ebbe számolják a teljes bevásárlást, amivel még kevs is lesz a 80.
Az én nettóm havi 300 ezer.
70 ezer az albérlet, 30 a rezsi.
100 ezret költök magamra, és 2 cicára. 100 ezret pedig félre teszek minden hónapban.
Az biztos, hogy nem kaján fogok spórolni. Inkább nincs autóm, ezzel rengeteg kiadást megúszok. Van tömeg közlekedés, úgy is eljutok ahová akarok. Igaz, nem kényelmes, de ez van.
Mikor makd összespóroltam 3 milliót, akkor veszek egy lakást hitelre. Még ha havi 60-80 ezer is a törlesztő, legalább a sajátomat fogom fizetni.
Bőven meg lehet élni havi 300 ezerből.
Pesten kicsit neccesebb, mert drágábbak az árak. De akkor is arra kell törekedni, hogy legyen megtakarítás. Legalább havi 80-100 ezer. Ha lassan is, de eljutsz így oda, hogy saját kégli legyen ne egy albérlet.
A rezsi sok dologtól függ de nagyságrendileg 30.000 forinttal számolj.
Ha valami régiépítésű, nagy belmagasságú lakást bérelsz akkor a fűtésed elcsúszhat és sokkal több lehet a rezsid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!