Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Zaklat a volt főbérlőm mit...

Zaklat a volt főbérlőm mit tehetek?

Figyelt kérdés

Már 2 éve költöztem el abból a lakásból (csak szobát béreltem). Mikor elköltöztem körül nézett a nő és mindent rendben talált, vissza is adta a kauciót. Aztán rá kb. 2 hónapra írt facebookon, hogy jött valami 40ezres számla és azt jó lenne, ha beszfizetném a volt lakótársammal. Nem vettem róla tudomást, mert kétlem, hogy nekem ahhoz lett volna már közöm.

Erre márciusban elkezdett hívogatni, nem vettem fel megmondom az őszintét, mert nem hiszem, hogy fontos lenne. Erre ma reggel 8kor is vagy 4szer hívott. Tudom fel kellene vennem, de mi dolgunk lehetne, ha már 2 éve elmentem onnan? Szerintetek?

2021. jún. 15. 08:34
1 2 3
 11/21 xswerdy ***** válasza:
100%

szoba bérlésnél sokszor fix a rezsi, vagy mondhatjuk úgy, hogy benne van a bérleti díjban. Sok adminisztrációtól megkímélik egymást a felek. Ha egy lakó cserélődik, nem kell mindent leolvasni, arányosítani, számolgatni.

De miért nem veszed fel a telefont? Lehet bármilyen ügy, ami miatt keres. Lehet, hogy oda jött valami leveled.

2021. jún. 15. 10:58
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

" rá kb. 2 hónapra írt facebookon"

"Erre márciusban elkezdett hívogatni"

20 hónapig nem keresett?

Én visszahívnám.

2021. jún. 15. 11:05
 13/21 xswerdy ***** válasza:
94%
igen, 20 hónap után ez biztos valami tök más ügy, ami akár fontos is lehet. Zaklatásnak meg végképp nem nevezném.
2021. jún. 15. 11:11
 14/21 kovpet ***** válasza:
88%

"Nem vettem róla tudomást"

Ez sohasem jó stratégia...

És nem, nem kell bíróságra mennie kis tartozás miatt. Indít egy fizetési meghagyást, aminek ha nem mondanak ellent, akkor nem lesz belőle polgári per. Ha meg igen, akkor az drága lesz. Neked, kérdező.

2021. jún. 15. 14:00
 15/21 anonim ***** válasza:
29%

"a bérleti díj az fix, a rezsi sosem, mivel nem mindenki ugyanannyi villanyt/gázt egyebet használ el."

Marhára nem igaz, hogy sosem fix a rezsi. Én is sokáig adtam ki szobákat fix rezsivel. Egyszerűen a közös költség, internet fix összeg, a főzőgáz méretlen fix összeg negyedévente, a fűtés is egyenlő összegre volt elosztva minden hónapra. Maradt a víz meg az áram, gyakorlatilag olyan elhanyagolható különbséggel, hogy fölösleges bonyolítás lett volna azokat külön elosztogatni.

2021. jún. 15. 16:39
 16/21 anonim ***** válasza:
87%

Aha, értem. Téged ZAKLAT a főbérlő.

Isteni stílusod lehet...

2021. jún. 15. 16:39
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp lépj kapcsolatba a "főbérlővel" (aki alighanem tulajdonos és Te nem voltál albérlő, hanem bérlő!). Mindegy: keresd öt fel személyesen, nézd meg a számlát, milyen időszakra datálódik. Ha Te ott voltál és Te fogyasztottad el, akkor fizess.
2021. jún. 15. 17:04
 18/21 anonim ***** válasza:
69%
Esetleg érdeklődj a számla kiállítójánál az ügyben.
2021. jún. 15. 17:05
 19/21 anonim ***** válasza:
96%

Attól függ.. én meghallgatnám.

Ha a szerződés arról szólt, hogy havi fix X összegű rezsit fizetsz, akkor hiába próbálkozik. Viszont ha fogyasztás alapján volt elosztva és fizetve, akkor lehet hozzá közöd. Az is lehet, hogy átalányt fizet valamiből és csak leolvasáskor derült ki, hogy az átalánynál jóval magasabb volt a tényleges fogyasztás. Szerintem vedd fel és beszélj vele.

2021. jún. 15. 22:23
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
rakd be neki és nemzaklat
2021. jún. 16. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!