Már 2 éve költöztem el abból a lakásból (csak szobát béreltem). Mikor elköltöztem körül nézett a nő és mindent rendben talált, vissza is adta a kauciót. Aztán rá kb. 2 hónapra írt facebookon, hogy jött valami 40ezres számla és azt jó lenne, ha beszfizetném a volt lakótársammal. Nem vettem róla tudomást, mert kétlem, hogy nekem ahhoz lett volna már közöm.
Erre márciusban elkezdett hívogatni, nem vettem fel megmondom az őszintét, mert nem hiszem, hogy fontos lenne. Erre ma reggel 8kor is vagy 4szer hívott. Tudom fel kellene vennem, de mi dolgunk lehetne, ha már 2 éve elmentem onnan? Szerintetek?
Miért ne lehetne hozzá közöd attól, hogy már elköltöztél? Azt azért mindenképp kérdezd meg, hogy milyen számla a bujkálás helyett. Lehet, hogy azért hív, hogy ad egy esélyt, mielőtt jogi útra viszi az ügyet. Az meg többe fog fájni.
2021. jún. 15. 08:46
2/21 anonim válasza:
Ha esetleg akkorra datálható a számla, amikor ott laktál, akkor lehet hozzá közöd.
2021. jún. 15. 08:57
3/21 anonim válasza:
Ráadásul vakóban jogi útra is viheti az ügyet, akkor meg kamatostul kell fizetned
2021. jún. 15. 08:58
4/21 anonim válasza:
Az nem úgy megy, hogy elásom a hullát a kertben aztán elköltözöm és onnét semmi közöm hozzá.
2021. jún. 15. 09:04
5/21 anonim válasza:
Hány éves vagy, hogy azt hiszed minden számla kizárólag a következő hónapban érkezhet a fogyasztáshoz képest?
2021. jún. 15. 09:48
6/21 anonim válasza:
Ha szobát bérelték, akkor nem fix rezsi volt?
Én letiltanám a telefonszámát egyébként.
Nem fog bíróságra menni egyébként.
2021. jún. 15. 10:01
7/21 anonim válasza:
6. Miért lenne fix rezsi a szobabérlés miatt? Van egy 2 szobás lakás, abba beköltözik 2 ember a 2 lakószobába. A rezsit elosztják kétfelé. De mitől lenne fix a rezsi csak ez miatt? A kettőnek semmi köze egymáshoz.
2021. jún. 15. 10:03
8/21 anonim válasza:
6-os te a bérleti díjat kevered szerintem a rezsivel, a bérleti díj az fix, a rezsi sosem, mivel nem mindenki ugyanannyi villanyt/gázt egyebet használ el.
Nálunk is volt ilyen eset a környéken, kiadták a házat bérbe, bérlő lakott ott 2-évet majd kiköltözött, utána 1-évre rá jött egy 60ezres csekk, ott is ilyen lepattintgatós volt a volt bérlő, lett belőle bíróság meg minden, de rövid úton nyert a tulaj, a végén a volt bérlő fizetett mindent ami az üggyel járt, ha jól emlékszem 300K-körüli összegre jött ki.
2021. jún. 15. 10:20
9/21 anonim válasza:
Meg kell nézni a számlát, ha a fogyasztás dátuma alatt még ott laktatok, akkor ki kell fizetnetek. Kérd meg hogy küldje el emailben a számlát. Bujkálni nincs értelme, dedós.
2021. jún. 15. 10:22
10/21 anonim válasza:
8. Amúgy még azt is el tudom képzelni, hogy a tulajnak nem érné meg anyagilag a bíróságra járkálás, viszont jól esne neki a tudat, hogy igazság lett szolgáltatva és végül a kérdezőnek mégis ki kellett fizetnie a tartozását, nem tudott csak úgy lelépni. Ha valaki már jobban ráér az életben, akkor dönthet így is ilyenkor, hogy anyagiaktól függetlenül bíróságra viszi az ügyet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!