A főbérlőm nem hajlandó a lakásban 22 foknál melegebbet biztosítani fűtésszezonban, és csak ő tud hozzáférni a hőszabályozóhoz. Szerinte joga van ehhez, mit tehetek?
Mihez kell neked 22 foknál több? Füvet akarsz termeszteni, vagy mi? Ép egészséges embernek bőven elég a 22 fok, annak meg főleg legyen elég, aki albérletben lakik. Ha majd lesz saját lakásod, annyira tekergeted a hőfokot, amennyire akarod. Itt ezek a szabályok vannak, ha nem tetszik, vagy mindenáron szaunában akarsz lakni, költözz máshová.
Az energia drága, soha nem volt olyan drága mint ma. A fűtés pedig az egyik legenergiaigényesebb dolog ami létezik. 24 fokban lakni ma már sokszor gazdagéknál is luxus. Szerintem.
Hivatalosan a lakásban nappal 20 fokot éjjel meg 16-ot kell biztosítani.
Ha melegebbet akarsz, akkor jogos, hogy többet kér, mert neki is többet kell fizetnie.
Mi az hogy a bérlő LAKÁSÁBAN?
Az pont, hogy nem az ő lakása!
Én tízezrekért sem adnék 24 fokot, ha ez azt jelentené, hogy a saját lakásomban meg kéne főnöm a bérlő miatt... Nekem az jött le, hogy az egész lakást lehet szabályozni, így a saját életminőségét is befolyásolja, ha a számára kellemetlen szintre kell fűtenie, ráadásul 22 fok az a legtöbb ember számára meleg...
Biztos én laktam rossz helyeken, de ennél csak nagyobb problémáim voltak a tulajjal...
Az átalány amúgy elég durva, de biztos megvan az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!