Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tulajdonos átjárna a teraszodr...

Tulajdonos átjárna a teraszodra locsolni mit reagálnál?

Figyelt kérdés
Albérletben lakom, nemrég költöztem ide. Sorház. A tulaj a szomszéd lakásban lakik és a kertben van egy átjáró kapu a két kert között. Úgy volt, hogy ez a kapu használaton kívül lesz, a teraszt egyedül használhatom, hisz a lakáshoz tartozik. Ki is raktam a virágaimat (leanderek, muskátli, törpefenyő, yukkák, stb..). Az ablakokban 4 cserépben vannak árvácskák, amiket őt hagytak ott, mikor beköltöztem száradt,fonnyadt volt mind. Hétvégén közölte lelkesen, hogy míg dolgozom át szoktak jönni meglocsolni a virágokat, mert nagyon kókadtak. Erre nem tudtam hirtelen mit reagáljak. Majd tegnap délután egyszer csak arra mentem ki, hogy a teraszon áll (ami a bejárati ajtó előtt van kb 20 nm) és a virágokat nézi. Mondta is, hogy a virágokat jött megnézni. Szerintetek ha még egy ilyen előfordul jogosan nyomom a kezébe az arvácskás cserepeket (amit ő hagyott ott) hogy vigye magával locsolja a saját udvarán, az én virágaimhoz meg semmi köze? Vagy mi lehet hatásos?
2021. máj. 17. 12:34
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A lakáshoz nincs kulcsa -szerencsére. Mikor beköltöztem ki kellett cserélni a zárat, mert nem működött rendesen és a pótkulcsot nem adtam oda neki.

Tudom, hogy tulaj közelébe költözni lutri. Emiatt a legelején próbáltam is felhívni a figyelmet, hogy amennyiben a lakásba be fog járni azonnal távozom, illetve ha a terasz és az oda tartozó kis kertrész kizárólagos használatú, mert ha nem, akkor inkább erkélyes lakásba megyek. Mindenre az volt a válasz, hogy ooo hát nem megyünk be, direkt úgy tervezték hogy ami ide tartozik terasz és kertrész oda nem jönnek, a kaput nem fogják használni, stb.

Én is attól félek, hogyha szólok neki még ő sértődik meg. Tegnap amúgy is idegesen mentem ki mikor átjött, mert a teraszról belátni a nappaliba és mi van ha én épp ott öltözöm. Mondtam neki, hogy nem kellene itt mászkálnia, majd rácsaptam a bejárati ajtót (ami addig nyitva volt) ő visszament, de nem hiszem hogy meghatotta volna.

2021. máj. 17. 14:27
 12/16 anonim ***** válasza:
26%
Igazad van, viszont ha a zárat kicserélteted akkor köteles vagy adni kulcsot a tulajdonosnak is ha jól tudom de ettől függetlenül továbbra is csak akkor mehet be ha te megengeded.
2021. máj. 17. 14:33
 13/16 A kérdező kommentje:
Nincs zár a kapun, csak egy retesz. Ezt úgy képzeld el,mint két udvar közti kerítésen egy kapu. (A bejárati ajtó zárja lett kicserélve, amihez ő vette a zárat csak a kulcsok nálam maradtak. Erre azért volt szükség, mert a korábbi zár akadt.)
2021. máj. 17. 14:48
 14/16 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

Figyu, megértem, hogy dühös vagy, én is az lennék. De azzal, hogy rácsapod az ajtót, nem érsz el semmit, csak annyit, hogy még ő sértődik meg azon, hogy te csapkodod az ő ajtóját.

Amikor egyszer a teraszon van, vagy a saját kertjébe, akkor le kell ültetni vagy oda kell hívni a kapuhoz és meg kell mondani neki, hogy te itt szeretnél privát teret és ne haragudjon, de vigye el a virágait és ne használja a kaput, különben te fogod átrakni. Ezután ha nem rakja át, akkor szépen megfogod a növényeit és átrakod hozzá.

2021. máj. 17. 14:52
 15/16 A kérdező kommentje:
Persze, ez világos :) Csak az is zavar, hogy akkor is átjár locsolni szerintem az én virágaimat is, mikor ugyebár dolgozom és nem vagyok otthon. De az én növényeimet meg ne locsolgassa. Ezt csak kamerával lehetne kideríteni.
2021. máj. 17. 15:20
 16/16 kovpet ***** válasza:
100%
Fél méter lánc és egy lakat arra a használaton kívüli kapura és akkor megint használaton kívüli lesz :)
2021. máj. 17. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!