Van egyáltalán jó pesti lakás?
Volt olyan, hogy találtatok olyan kiadó lakást Budapesten, ami nem volt katasztrófa: megfelelt a főbb igényeiteknek.
Ami a szempontok nagy részében megfelelt az elvárásaitoknak, igényeiteknek, a tulaj, a szomszédok, lakótársak sem voltak elviselhetetlenek.
Nagyon feszült vagyok hetek óta, mert még mindig nem sikerült egy normális 2 szobás albérletet találnom, pedig nem tartom nagy igényűnek magam.
Ha ilyen nagy komromisszumokat kötök - megint- akkor megint 1 évig szenvedhetek csak egy nem megfelelő lakásban, mint most is.
(pedig 200-250ig keresek 50 nm-eset, nem fillérekért)
Nézz utána az interneten.
Ami nekem kiváló, nem biztos, hogy Neked is az, mert az emberek ízlése meg a pofonok különbözőek.
Ha most valaki jelentkezne is - nem biztos, hogy Neked tetszene.
Én csakis az internetet ajánlom.
Aki most nem talált, az soha nem fog.
Ennyire sok és olcsó albérlet még nem volt, mint az elmúlt évben.
Ja amikor az ingatlanos azt mondja,h kozel van a koruthoz max ket sarok es 8 sarkot kell menni....
Csak tulajdonos hirdetesere menj.
Lehet, csak kitartás és erős idegrendszer kell hozzá. Én 6 éve jártam ezt végig. Nekem elég durva preferenciáim voltak, amiket átadtam az ingatlanosoknak. Volt egy komoly listám arról, amiből nem engedek és volt egy, aminél hajlok a kompromisszumra.
Egy évig kerestem, de ezt értsd úgy, hogy minden nap megnéztem legalább hármat. Az ingatlanosok 97%-a olyan lakásokat mutatott, ami teljesen szembemegy az elképzeléseimmal. 2%-uk kapásból kijelentette, hogy ilyen lakás nincs. Egyetlen egy ingatlanos érezte át, mit szeretnék és nagyon komolyan vette az igényeimet és addig ment, amíg meg nem találta.
Szerintem az összes létező budapesti ingatlanirodát és magánzót megbíztam.
Én is hasonló cipőben járok. Mondhatni alap igényeim lennének (+kb 8-10nm erkély), de ár-érték arányban elfogadhatót nem találtam. Mindenhol valami felmerül. Aki szerint most lejjebb vannak az árak, hát... Én nem ezt tapasztalom. Valóban rengeteg hirdetés van, de 99%-ukkal valami nem stimmel, nem éri meg. Elvétve van 1-2 jó, de mire odajut az ember, hogy menne megnézni már kivették.
Már próbáltam ingatlanos segítségét kérni, abban maradtunk, hogy küldi majd emailben az igényeimnek megfelelőket. Naponta megszórt vagy 6-8 hirdetéssel, de mindegyikben volt valami: pl. 2 szoba nem volt, az erkély 1nm volt, szuterén lakás, esetleg kint volt a városból és sorolhatnám...
Szerintem is szörnyű a kínálat. Egymástól független ingatlanosok kínálata javarészt ugyanaz, a kínálat nem változik, ugyanazokat hirdetik hetek, hónapok óta (naponta nézem).
Ez a 4. albérletem Budapesten.
Még gimnázium alatt kezdődött, már egyetemista vagyok. Bejárás elkerülése miatt.
4-ből 3 tulajdonos kibírhatatlan volt. Ha valami elromlott nem foglalkoztak velem és összeségében ellenszenvesek voltak.
Majd a kaució visszaadásánál 2 volt aki felszámolt furcsa összegeket. Az egyikük valamilyen 30 ezer forintos kezelői díjat akart.
A másik pedig azt mondta, hogy "Érkezett pár számla" és a normális tételek 2-3 szorosát próbálta felszámolni.
Úgy, hogy összetörtem az ágyát, de vettünk egy annál sokkal szebb és drágább (meg persze új) ágyat és még így is felakart rá számolni valamit, mert elkezdte fikázni, hogy "Nem olyan jó mint a régi".
A régi egy préselt lapos kamu faminált fa volt, amit vettünk meg igazi fa és sokkal szebb.
Egyedül a mostani tulajdonosra tudom azt mondani, hogy normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!