Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Van egyáltalán jó pesti lakás?

Van egyáltalán jó pesti lakás?

Figyelt kérdés

Volt olyan, hogy találtatok olyan kiadó lakást Budapesten, ami nem volt katasztrófa: megfelelt a főbb igényeiteknek.

Ami a szempontok nagy részében megfelelt az elvárásaitoknak, igényeiteknek, a tulaj, a szomszédok, lakótársak sem voltak elviselhetetlenek.

Nagyon feszült vagyok hetek óta, mert még mindig nem sikerült egy normális 2 szobás albérletet találnom, pedig nem tartom nagy igényűnek magam.

Ha ilyen nagy komromisszumokat kötök - megint- akkor megint 1 évig szenvedhetek csak egy nem megfelelő lakásban, mint most is.

(pedig 200-250ig keresek 50 nm-eset, nem fillérekért)

2021. ápr. 26. 11:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
61%

"4-ből 3 tulajdonos kibírhatatlan volt. Ha valami elromlott nem foglalkoztak velem és összeségében ellenszenvesek voltak."

"Majd a kaució visszaadásánál 2 volt aki felszámolt furcsa összegeket. Az egyikük valamilyen 30 ezer forintos kezelői díjat akart.

A másik pedig azt mondta, hogy "Érkezett pár számla" és a normális tételek 2-3 szorosát próbálta felszámolni."

Számlaképes lakást szabad csak kivenni, akkor nincs ilyen gond.

2021. ápr. 27. 03:44
 12/16 A kérdező kommentje:

Én arra vagyok kíváncsi, azért tettem fel a kérdést, hogy mindenki feladja, aki Pesten él, hogy megtalálja a megfelelő, elfogadható lakást és beköltözik valami szutyokba ergo adjam fel, vagy van, aki megtalálta a számítását, ami neki megfelelő volt? Mert az én ismerősi körömben csak valamit elfogadnak, hogy valahol lakni kell, jó lesz az, nem baj, hogy így nem tudnak online tanulni, mert egybenyíló, vagy éppen félnek az utcán, mert olyan a környék stb. ... Szóval szerintetek nincs ilyen? Vidéken sokkal jobb lakásokban laktam és nem vagyok hozzászokva, hogy 200-ig keresgélek (jó szívvel 180-ig, de ha tényleg jó, akkor 200, 250-ig inkább csak kíváncsiságból mentem fel, de az sem vezetett eredményre), és ennyire nem ideális, számunkra sajnos lakhatatlan szutykokat találok. 90% eleve egybenyíló vagy amerikai konyhás.

De ha már ennyire kérdezitek, akkor ilyen lenne számomra egy jó lakás (nem egy ideális vagy tökéletes vagy luxus, csak amiben tudnánk létezni és elmegy):

Legyen 2 különnyíló szobás, külön a konyha, külön a fürdő. Tehát minden külön nyíljon, ne egymásból. A galéria nem szoba. Az sem szoba, ahol a "hálószoba" annyi, hogy befér egy ágy. Be kell férnie mind2 szobába ágynak és íróasztalnak székkel (vagy legyen ott, vagy legalább legyen elég hely). Legyen minimum 50 négyzetméteres a lakás.

Csendes lakás legyen. Ne legyen szuterénben.

Előny, ha be van kötve egy jó internet/van rá lehetőség. Most a Vodafone-nal (régi néven UPC) nagyon nem vagyok megelégedve.

Pesti oldalon legyen és ne túl kint, konkrétan az 5., 6., 9., 13., 14. kerületekben kerestem, (2-es metró vonala előny) mikor nagyon elkeseredtem, akkor a 7., 8.-ban is. Előny, ha a fűtés költsége fix pl. házközponti és benne van a közös költségben.

A tulajtól annyi az elvárás, hogy ne járjon a nyakunkra.

Lehessen átutalással fizetni.

Ezek mind nagyon fontosak, amikből nem tudok és nem is akarok leadni, mert home office-on vagyunk, de nagyon nehéz lakást találni ilyen adottságokkal és ez a kérdés kiírásakor épp kikészített, most pár napig kicsit pihentettem a témát.

2021. máj. 1. 02:44
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha viszont 2 normális méretű szoba kell, plusz a leírásod alapján egy relatyve nagy közlekedőhelység is, az közel nem 50 nm lesz. Nálam egy szoba 23 nm, van benne egy ágy, asztal székkel, két éljeliszekrény, meg egy normál méretű ruhásszekrény, és ez kb meg is tölti. Szóval lehet hogy nm alapján túl kicsiket keresel.

Csak egy tipp, hogy ne legyen szempont, hogy milyenek a szomszédok. Hiába keresel egy olyat ahol minden rendben van, 2 hét múlva beköltözhet bárki melléd. Plusz a tulaj is sokszor megkéri a szomszédokat hogy a megtekintés idejére fogják vissza magukat.

2021. máj. 2. 04:10
 14/16 anonim ***** válasza:

"hetek óta, mert még mindig nem sikerült ... találnom ... Ezek mind nagyon fontosak, amikből nem tudok és nem is akarok leadni"

Hát, akkor nagyon úgy néz ki, hogy nincs ilyen... Legalábbis mostanában. Valamiből mégis le kéne adni, kompromisszumkészebbnek kéne lenni (nem csak lakásbérléskor, hanem mindennel kapcsolatban az életben), mert

- lehet, hogy van ilyen, de nem Pesten

- lehet, hogy Pesten is találsz, de csak hónapok múlva

- lehet, hogy minden stimmel, de nem csendes, viszont legalább jól hangszigetelő nyílászárói vannak, az nem elég?

- stb.

2021. máj. 2. 13:15
 15/16 A kérdező kommentje:

14-es ment a zöld, de mindent meg lehet sokféleképpen fogalmazni. Te azt mondod, hogy legyek kompromisszumkész, közben meg a csapból is az folyik, hogy aki megalkuvó, az boldogtalan.

Továbbra sem az a kérdés, hogy ki ismer ilyen lakást, vagy hogy én még meddig kereshetek, hanem, hogy ti találtatok-e jót magatoknak valaha, vagy feladtátok?

2021. máj. 2. 15:46
 16/16 anonim ***** válasza:

"a csapból is az folyik, hogy aki megalkuvó, az boldogtalan"

Ne higgy a csapnak! :) Az boldogtalan, aki maximalista, mert soha semminek se tud örülni, mivel soha semmivel sincs megelégedve.

Én nem bérelni akartam, hanem venni, és igen, találtam olyat, amilyet akartam. Nem volt olyan sok szempontom, mint neked, de bónuszként nem csak a "legyen" típusú szempontoknak felelt meg, hanem néhány "lehetőleg legyen" típusúnak is.

2021. máj. 2. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!