Most néztem meg egy lakást ami sok szempontból tökéletesen megfelel, viszont valahogy aggasztónak tűnt, ahogy a tulajdonos csaj arról áradozott, hogy ő tizensok évet lakott ott, és mennyire szíve csücske az a lakás, és apránként újította fel, és nagyon sokat gondolkodott kiadja-e,stb,stb. Nyilván én is mindent megteszek, hogy vigyázzak a dolgokra, de nekem ez kicsit azt vetíti előre, hogy majd folyton bemászkál és egy pormacskában a sarokban is bele fog kötni (ráadásul a környéken dolgozik...). Még nem laktam albiban, én latok csak rémeket vagy jogos a félelmem? A bútorok azért annyira nem nagy számok, újszerű olcsó ikeás/moemax kategória, a légkondi van már vagy 10 éves is ,szóval azért minden a bármikor tönkremehet, tovább kophat, és nem akarok minden egyes (rendeltetésszerű használatból fakadó) karc, kopás, stb miatt vitát.
Hat figyelj, a szerzodesbe azt irtok amit akartok. Akar kulon belefoglalhatjatok hogy a mosogep legkondi a tulajdonost terheli ha elromlanak. Volt olyan alberlom, aki azt mondta neki uj mosogep kell es csereltessem ki. Egyebkent pedig csak akkor mehet hozzad ha elore bejelenti, gyakorlatban hogy igy lesz-e arra nincs garancia.
2021. ápr. 30. 12:47
2/13 anonim válasza:
Nyugodtan vedd ki, jó részletes szerződéssel.
2021. ápr. 30. 12:50
3/13 anonim válasza:
Csak megpróbálja magasztalni ami ott van,és evvel egy kis együttérzést ébreszteni és ez által több lakbért,kicsikarni . Józan ész döntsön !
2021. ápr. 30. 12:51
4/13 anonim válasza:
A szerződés a lényeg.
Ha bele van írva, hogy természetes amortizációból eredő hibák javítása a tulajdonost terheli, akkor ezzel nem lesz gondod.
Téged csak a neked felróható, helytelen használatból adódó meghibásodás terhel.
A lakás ellenőrzését meg meg lehet szabni, mondjuk havi 1x.
Hozzáteszem, hogy nálam 5-8 évekig laknak bérlők, az első 2-3 hónapot leszámítva évszámra feléjük sem megyek, mert már megismertem őket és a fenének sem hiányzik a mászkálás.
2021. ápr. 30. 15:45
5/13 anonim válasza:
Legyen egy jó szerződésed vele.
2021. ápr. 30. 16:32
6/13 xswerdy válasza:
ha ezen problémázol, akkor semmit nem fogsz kivenni. Itt a leírtak alapján semmi probléma nincs.
2021. ápr. 30. 16:41
7/13 anonim válasza:
A legtöbb családban ilyen módon van egy plusz lakás, több generáció erőfeszítése és saját, tehát ők is lakták valaha.
Az nagyon jó, mert sokkal jobban karban van tartva, mint azok, amiket egy 200, 1200 km-re lakó befektető vett 1 hónapja és fogalma sincs, mi milyen állapotban van a lakásban és igazából nem is érdekli.
2021. ápr. 30. 17:01
8/13 anonim válasza:
Ezzel sok tulaj igy van. Vedd ki nyugodtan.
2021. ápr. 30. 17:01
9/13 anonim válasza:
Kérheted üresen is, és berendezed sajáttal, vagy rögtön az elején megveszel tőle minden ingóságot, és akkor kisebb a para mindkét részről.
:)
2021. ápr. 30. 17:44
10/13 anonim válasza:
Ilyentől?
Milyentől?
Nosztalgiázott egy kicsit a boldog évein, a többit csak te fantáziálod bele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!