Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tulajdonos átjárna a teraszodr...

Tulajdonos átjárna a teraszodra locsolni mit reagálnál?

Figyelt kérdés
Albérletben lakom, nemrég költöztem ide. Sorház. A tulaj a szomszéd lakásban lakik és a kertben van egy átjáró kapu a két kert között. Úgy volt, hogy ez a kapu használaton kívül lesz, a teraszt egyedül használhatom, hisz a lakáshoz tartozik. Ki is raktam a virágaimat (leanderek, muskátli, törpefenyő, yukkák, stb..). Az ablakokban 4 cserépben vannak árvácskák, amiket őt hagytak ott, mikor beköltöztem száradt,fonnyadt volt mind. Hétvégén közölte lelkesen, hogy míg dolgozom át szoktak jönni meglocsolni a virágokat, mert nagyon kókadtak. Erre nem tudtam hirtelen mit reagáljak. Majd tegnap délután egyszer csak arra mentem ki, hogy a teraszon áll (ami a bejárati ajtó előtt van kb 20 nm) és a virágokat nézi. Mondta is, hogy a virágokat jött megnézni. Szerintetek ha még egy ilyen előfordul jogosan nyomom a kezébe az arvácskás cserepeket (amit ő hagyott ott) hogy vigye magával locsolja a saját udvarán, az én virágaimhoz meg semmi köze? Vagy mi lehet hatásos?
2021. máj. 17. 12:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

Pisti, arrol volt szó hogy ez a kapu nem lesz használatban és a teraszt egyedül használhatom.

Ennyi

2021. máj. 17. 12:39
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
Hát, én szóvá tenném. Jelezném, hogy a viragjaimnak az sem jó, ha túl sokat locsolják, és tápot is kapnak időnként. Megkérném, hogy kifejezetten ne locsolja a viragjaimat. És megkérném, hogy a teraszra se járjon át.
2021. máj. 17. 13:17
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Tekintve, hogy a világon semmi nem indokolja, hogy a cserepes virágokat ne költöztesse át saját magához (nem egy mamutfenyőről van szó, basszus), azt a pár növényt ő direkt emiatt hagyta ott, hogy legyen ürügy átmászkálni. Ezzel nyugodtan szembesítsd, közöld vele, hogy semmi illegálisat nem csinálsz, de a magánszférára igényed van.

Ezért nem jó tulaj mellé költözni egyébként, én is kaptam olyan e-maileket, hogy miért nem teszek papírt a konyhaszekrénybe, ha ott tárolom a tepsiket...

2021. máj. 17. 13:40
 4/16 anonim ***** válasza:
97%
Tök jogosan szólnál neki hogy ne járkáljon át hozzád és itt most elsősorban nem a virág a lényeg, hanem az, hogy te bérled a házrészt a kertrésszel együtt és kvázi magánterületen mászkál a tulaj. A te engedélyed nélkül nem mehetne be, tehát jogos ha szólsz neki. Viszont sanszos, hogy onnantól kezdve nem lesz felhőtlen tulaj-bérlő viszony mert esélyes, hogy be fog rágni. Eleve ott kezdődik a probléma, hogy ő ezt normálisnak találja, hogy a bérlő kertjében mászkál. Majd nem sokára már a házba is bemegy viráglocsolás címen? Tudom, hogy ezzel ki vagy segítve de legközelebb ne költözz olyan ingatlanba ahol a tulaj a közvetlen közeletben van mert abból jó sosem sül ki.
2021. máj. 17. 13:44
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Árvácskákat vigye, a kapu lezár.
2021. máj. 17. 13:50
 6/16 anonim ***** válasza:
11%
Meg szoksz,vagy meg szöksz .
2021. máj. 17. 13:52
 7/16 anonim ***** válasza:
72%

Igen jogos.

És most megtanultad azt is, hogy nem kóltözünk ilyen közel tulajhoz.

2021. máj. 17. 13:53
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Vigye el a virágait!:)
2021. máj. 17. 13:56
 9/16 anonim ***** válasza:
93%

Mi a társasházban szomszédosak vagyunk a bérlővel, de 8 éve nem jártunk a lakásában.

Hopp, illetve volt egy kivétel!

Amikor elutazott 2 hétre minket kért meg, hogy etessük a macskáját és cseréljük az almot.

Szóval, az, hogy valaki mennyire tartja tiszteletben a bérlőjét, az nem távolság kérdése. Aki olyan habitusú, az 50 km-ről is bejárkál, aki nem, az a szomszédból sem fog.

Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy itt a bérbeadó merő jóindulatból serénykedett az udvaron (a lakásba nem ment be!)és ezt megfelelő stílusban le lehet állítani. Ha nem, akkor költözés, ha ez zavaró.

2021. máj. 17. 14:02
 10/16 anonim ***** válasza:
90%

9

Nálam ez alapszabály.

Még jó, hogy a lakásba nem ment be! Szép is lenne.. az udvarnak azon készén sincs keresni valója

2021. máj. 17. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!