Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Milyen következményei lehetnek...

Milyen következményei lehetnek,ha egy prostituáltnak adom ki a lakásomat?

Figyelt kérdés

2021. máj. 11. 12:48
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy az ott lakó sem tudhatja, hogy üzlet van, vagy könnyű vérű a bérlőd. Az utóbbinál meg ő perelhet be, ha kidobod, mert a jog a bérlőt védi.

Szóval akkor dobhatod ki, ha 100%-ig meg vagy győződve róla. Bár akkor meg ugye ilyen pénzeknél lehet nem a TEK térdel a hátadba.

2021. máj. 11. 14:49
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

#21: A lakó gondolom nem figyeli őket rejtett kamerával, hogy lássa a pénz átadását. Egy lakásra naponta 12 emebert felvinni kufircolni nem tilos. A lakó jogszerűen nem tudja tanúsítani, hogy ott prostitúció történt, mert csak azt látta, hogy valaki bemegy a lakásba, egy óra múlva meg ki onnan. Innentől kezdve ezt ő igazolni nem tudja, maximum a gyanút közölheti a bérbeadóval, de gyanú alapján nem köteles a bérbeadó tenni semmit. Lehet hogy neked meg a szomszédnak (meg nekem is) egyértelmű ez alapján hogy ott prostitúció történt, de a jog nem így működik.

Egyébként felhívom a figyelemdet a törvény szövegére:

"prostitúció CÉLJÁRA másnak rendelkezésre bocsát"

A bérbeadó nem prostitúció CÉLJÁRA adta bérbe a lakást, hanem lakhatás céljára. Magán (vagy bérelt) lakásban prostituáltként dolgozni nem tilos. Inentől kezdve egyikük sem jár el jogszerűtlenül.

2021. máj. 11. 14:58
 23/34 anonim ***** válasza:
90%

21 vagyok. Ezt próbálom én is magyarázni. Csak mindig jönnek az erkölccsőszök, hogy “há’mer mindenki tudja, mi történik ott”.

Meg én vagyok a hülye, mert elmondom, hogy a jog hogy tekint az ilyen esetekre.

2021. máj. 11. 15:09
 24/34 anonim ***** válasza:
84%
#23 15:09: Én meg 22 vagyok, amikor írtam a választ nem te voltál a 21-es, valószínűleg töröltek egy kommentet azóta. Én a mostani 20-asra reagáltam.
2021. máj. 11. 15:15
 25/34 mindentudó99 ***** válasza:
74%
Mindíg pontosan fog fizetni.
2021. máj. 11. 15:21
 26/34 anonim ***** válasza:
91%
Veszélyesnek tartom, de nem jogilag. A prostitúció nem mindig jár egyedül. Egyéb bűnőzéssel is együtt járhat: drogfogyasztás, drogeladás. A prostituált vonza a bűnözői alakokat. Bárki megfordul a lakásban és visszatérhet rossz szándékkal. (Betörés, esetleg a csajjal vannak további nem tisztességes tervei, stb). Tudok olyan esetről, ahol a tulaj egy jól szituált csajnak adta ki az vadiújonnan felújitott, bútorozott lakást. Csak később derült ki, hogy a caaj a testéből él+drogfogyasztó is lett. És a drogfogyasztás miatt eladósodott. Persze, egy idő múlva se a rezsit se a lakbért nem fizette. Az adósságai miatt mindent eladott a lakásból. Bútorokat, mosogatót, kézmosót, de még a beépített alig használt kádat is. Mire sikerült kirakni a lakásból, a tulaj már csaka falakat kapta vissza. Én nem adnám ki prostituáltnak a lakást.
2021. máj. 11. 20:05
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen " nem kell tudni róla " aztán kész, semmi sem írja elő, hogy le kell nyomoznod az albérlődet, hogy miből él.
2021. máj. 12. 02:56
 28/34 anonim válasza:
54%
Kiadod, fizet rendesen. Aztán a szomszédok, a lakóközösség először csak neked szól, hogy valami nem okés, és a következő lépés hogy felnyomják. Aztán magyarázkodhatsz. Vagy hisznek neked, vagy nem. De a te időd megy rá. A csaj tuti hogy azt mondja hogy te tudtál róla, és nem emeltél ellene kigogást. Innen kezdve mindenki úgy védekezik ahogy tud.
2021. máj. 12. 10:43
 29/34 anonim ***** válasza:
68%

Abszolút életszerű, amit a 28-as ír.

És akkor még nem is említette, hogy netán gyanús külsejű stricik is megjelenhetnek, és ami még a prostitúcióval együtt jár. Drog, stb.

2021. máj. 12. 10:45
 30/34 anonim ***** válasza:
65%

“ Abszolút életszerű, amit a 28-as ír.”

Mi érdeke lenne a bérbeadót bemártani?

Szerintem még egy qvábannis több tartás és becsület van, mint a mostani beszari kispolgárokban, akik jelentgetik egymást.

Szerintem akkor van a bérbeadónak félnivalója, ha:

1. Feketén, papír nélkül adta ki

2. Nem feketén adta ki, de irreálisan magas áron a helyi átlaghoz képest.

Feljelentés esetén nyilván kihallgatják tanúként, de akinek nincs ehhez idegzete, ne adjon bérbe. Én sem tenném.

2021. máj. 12. 11:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!