Milyen következményei lehetnek,ha egy prostituáltnak adom ki a lakásomat?
Az a helyzet, hogy az ott lakó sem tudhatja, hogy üzlet van, vagy könnyű vérű a bérlőd. Az utóbbinál meg ő perelhet be, ha kidobod, mert a jog a bérlőt védi.
Szóval akkor dobhatod ki, ha 100%-ig meg vagy győződve róla. Bár akkor meg ugye ilyen pénzeknél lehet nem a TEK térdel a hátadba.
#21: A lakó gondolom nem figyeli őket rejtett kamerával, hogy lássa a pénz átadását. Egy lakásra naponta 12 emebert felvinni kufircolni nem tilos. A lakó jogszerűen nem tudja tanúsítani, hogy ott prostitúció történt, mert csak azt látta, hogy valaki bemegy a lakásba, egy óra múlva meg ki onnan. Innentől kezdve ezt ő igazolni nem tudja, maximum a gyanút közölheti a bérbeadóval, de gyanú alapján nem köteles a bérbeadó tenni semmit. Lehet hogy neked meg a szomszédnak (meg nekem is) egyértelmű ez alapján hogy ott prostitúció történt, de a jog nem így működik.
Egyébként felhívom a figyelemdet a törvény szövegére:
"prostitúció CÉLJÁRA másnak rendelkezésre bocsát"
A bérbeadó nem prostitúció CÉLJÁRA adta bérbe a lakást, hanem lakhatás céljára. Magán (vagy bérelt) lakásban prostituáltként dolgozni nem tilos. Inentől kezdve egyikük sem jár el jogszerűtlenül.
21 vagyok. Ezt próbálom én is magyarázni. Csak mindig jönnek az erkölccsőszök, hogy “há’mer mindenki tudja, mi történik ott”.
Meg én vagyok a hülye, mert elmondom, hogy a jog hogy tekint az ilyen esetekre.
Abszolút életszerű, amit a 28-as ír.
És akkor még nem is említette, hogy netán gyanús külsejű stricik is megjelenhetnek, és ami még a prostitúcióval együtt jár. Drog, stb.
“ Abszolút életszerű, amit a 28-as ír.”
Mi érdeke lenne a bérbeadót bemártani?
Szerintem még egy qvábannis több tartás és becsület van, mint a mostani beszari kispolgárokban, akik jelentgetik egymást.
Szerintem akkor van a bérbeadónak félnivalója, ha:
1. Feketén, papír nélkül adta ki
2. Nem feketén adta ki, de irreálisan magas áron a helyi átlaghoz képest.
Feljelentés esetén nyilván kihallgatják tanúként, de akinek nincs ehhez idegzete, ne adjon bérbe. Én sem tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!