Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletnél lehet olyat, hogy...

Albérletnél lehet olyat, hogy fél évre/évre előre kifizetem a bérleti díjat? Valaki csinálja így? Belemennek a tulajok?

Figyelt kérdés

2021. márc. 12. 19:15
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
69%
Ki az az elmebeteg, aki kifzet egy évre előre?
2021. márc. 12. 19:22
 2/26 anonim ***** válasza:
72%
Van aki csinálja így, bár szerintem nem sokan mennek bele mert ezzel a tulaj leköti magát valamilyen szinten, tehát akármi van nem fogja tudni kirakni a bérlőt olyan könnyen mert kifizette előre.
2021. márc. 12. 19:40
 3/26 anonim ***** válasza:
95%

Tiltani semmi sem tiltja, tehát a két fél megegyezésén múlik.

Ha a kérdezőnek ez a terve, hagyjuk rá (és a bérbeadóra).

2021. márc. 12. 19:59
 4/26 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem mert nem tudom, hogy szokás ez így egyáltalán?!😅
2021. márc. 12. 20:01
 5/26 A kérdező kommentje:
De az első válaszból kiindulva lehet, hogy mások is hülyének néznének emiatt.😄
2021. márc. 12. 20:02
 6/26 anonim ***** válasza:
60%

# 2

Ez teljesen ellentmond annak, hogy a bérbeadók miatt alakult ki az a szokás, hogy nagy többségben 1 éves határozott idejű, nem felmondható szerződéseket kötnek (amit ráadásul többnyire évente is hosszabbítanak), pont azért, mert be akarják magukat biztosítani, hogy arra az időre fix bevételük lesz. Most akkor mégsem ez kell? Vagy sok bérbeadó azt sem tudja, mit akar? Mert a nem felmondható szerződés a bérbeadóra is vonatkozik, tehát tök mindegy, hogy előre ki van-e fizetve, addig a bérlő nem köteles kiköltözni, amíg érvényesen fel nem mondták a szerződését. Az pedig csak egy részletkérdés, hogy előre ki van-e fizetve, vagy sem.

2021. márc. 12. 20:16
 7/26 anonim ***** válasza:
69%

"Az pedig csak egy részletkérdés, hogy előre ki van-e fizetve, vagy sem."

Nem részletkérdés.

Mi van, ha 2 hónap múlva van egy combos csőtörés és leszarja a tulaj?

Láttunk már ilyet, aztán baromira nem mindegy, hogy 2 havi kauciót buksz, vagy 10 havit.

Ha engem kérdez, maradjon a szokásos, havi fizetésnél.

2021. márc. 12. 21:22
 8/26 anonim ***** válasza:
41%

Lehet, az lenne az ideális nekem, az a biztos.:)

Tehát preferálom.

2021. márc. 12. 21:24
 9/26 anonim ***** válasza:
57%

"Mi van, ha 2 hónap múlva van egy combos csőtörés"

Látom, nem laktál még társasházban.

Ilyenkor elzárják a társasházban az egész strangon a vizet, tehát 4-6 családot érint. Szólnak a közös képviseletnek, aki szerelőt hív, értesíti a biztosítót, aki kifizeti a szerelő által elkért összeget és a helyreállításhoz szükséges összeget.

A tulaj lehet mindeközben a Bahamákon is, nem érinti őt, csak jó, ha tud majd róla.

2021. márc. 12. 21:29
 10/26 anonim ***** válasza:
71%
1: Aki nem állásból él elsejétől harmincadikág, így munkahelye sincsen - ami sok helyen a bérlés feltétele.
2021. márc. 12. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!