Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » El szeretnék költözni az...

El szeretnék költözni az albérletből. Többi lent (?)

Figyelt kérdés
Szeptemberben költöztem be, szerződést nem kötöttünk, aminek ismerem a rossz oldalát és a jó oldalát is. Nem kötöttünk szóban sem arra vonatkozóan, hogyha előbb hagynám el az albérletet, akkor milyen "kötelezettségeim" vannak. Egyedül a kaucióra tért ki, minthogy ha előbb hagyom el egy évnél a lakást, akkor nem fogja visszaadni. Beleegyeztem, mert nem nagy összeg. Családi okokból kifolyólag szeretnék elköltözni. Január környékén terveztem, de a lakással és a lakótársammal adódtak problémáim, ami miatt már decembertől mennék. A lakótársammal annyi gondom van, hogy nem takarít soha, sem maga után, sem magától. Nem mosogatja el maga után az edényeket, folyamatosan befoglalja a konyhát, ha főz. Nagyon trehány és retkes a szobája, ami után nem győzök takarítani, különben rosszul lennék én is. De a legnagyobb bajom az vele kapcsolatban, hogy alig van itthon (heti 2x) és a fűtésszezonban csak rám van utalva a lakás, amikor az ő "tulajdona". Ha nincs itthon, akkor helyette kell szellőztetnem, törölgetnem a literes mennyiségű párát az ablakból, bevásárolni pl. Wc papírt a saját pénzemből. Az a gond a párával, hogy nem tudok mindig szellőztetni, mert én sem vagyok itthon, habár lényegesen gyakrabban. De ha egy napig nincs szellőztetve, akkor katasztrofális lesz a helyzet. Egy ilyen alkalom miatt elkezdett az egész lakás penészedni, ami megállíthatatlanul folytatódik. Gyanítom, hogy már előbb is voltak ezzel bajok, de olyan szint3n vizesek a falak, párás az ablak, hogy nem oldja meg a szavó a helyzetet. 2 hete fújtam le a falat, most újra kezdi a penész szétmarni. Gyanítom, hőhíd keletkezett az új nyílászárók miatt. De a lényeg, hogy így képtelen vagyok maradni a lakásban, mert beteg vagyok állandóan. Dohos szag terjeng az előtérben. Minden nap köhögök és bedugul az orrom, sokkal bágyadtabb vagyok. Tehát az egészségemet nem szeretném kockáztatni, ezért költöznék már most ki. Hogyan mondjam el a bérbeadónak.és a lakótársamnak a tervemet? Mind a ketten nagyon kedvesek. És azzal is tisztában vagyok, hogy megkárosítom őket, mert nem találnak helyettem más lakót. (Ne is mondjuk ilyen körülmények mellett!). Nem beszéltünk felmondási időt. Mit érdemes adnom nekik, ha költözök? Az e havi rezsi nyilvánvaló, de bérleti díj? Kifizessem a decemberit? Azt hozzáteszem, hogy a saját pénzemből irtom a penészt, ami nem olcsó. Korrekt módon szeretnék költözni, nem szeretnék konfliktussal zárni.

2020. nov. 22. 13:04
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

"Tanulsag: paramerovel megyunk lakast berelni.

Nem veszunk berbe olyat,ahol nincs eleg nagy ablak a furdoszoban,konyhaban .

Ahol uj ablak van,minden helysegben legyen szellozteto nyilas,amelyen a ventillator automatikusan kiereszti a parat."

Nekem hatalmas ablak van a konyhámban, a fürdőben szellőző ami nyitható, zárható, mégis penész van az albérlők után tavaszra! A konyhaablakot soha nem nyitották, a fürdőben lezárják télen a szellőzőt, nehogy egy kis levegő is bejusson. Most nyáron ráadásul új műanyag ablakokat kapott a lakás, a konyhába beépített Aereco van, na kíváncsi leszek mennyire lesz most penészes tavaszra! Ennyit erről hogy mindig az ingatlan hibája a penész, s véletlenül sem a szellőztetés hiánya miatt alakul ki!

2020. nov. 30. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!