Ki lehet költözni az albérletből kijárási korlátozás idején? És be kell engednem érdeklődőket?
Budapesten belül lenne a költözködés.
A tulaj pedig újra kiadná a lakást, hogy ne álljon üresen, mutogatná érdeklődőknek. Én viszont nem szívesen engednék be idegeneket járvány idején. Erőltetheti, és bukhatom a kauciót, ha nem hagyom?
"Budapesten belül lenne a költözködés."
Költözhetsz.
"Én viszont nem szívesen engednék be idegeneket járvány idején."
Jogos a félelem részedről, de nem akadályozhatod.
Annyit megtehetsz, hogy heti 1-2 napot megszabhatsz, azt is az elrendelt biztonsági szabályok betartásával (maszk, 2 m távolság) Utána meg kiszellőztetsz és fertőtlenítővel áttörlöd a kilincseket.
Felmondási idődet töltöd.
A munkahelyeden sem szabhatod meg (pedig nincs a szerződésben) hogy naponta újabb munkavállalókat fogadjanak.
Sőt, kötelezhetnek a betanításukra is.
Tudod vannak alapvető dolgok, amiket le sem kell írni, mert természetes.
Gondolom az sincs benne a szerződésben, hogy levegőt vehetsz ez idő alatt. Nos, ez ugyanilyen dolog.
Amit elvárhatsz, hogy veled egyeztetett időpontban történjen.
Én észrevettem, csak úgy tűnik, te nem vagy képben!
Az élet nem állt meg, NEM VAGY KARANTÉNBAN, a biztonsági előírások figyelembe vételével nem akadályozhatsz senkit semmiben. A bérbeadódat sem.
De egyébként nekem mindegy, hogy mit csinálsz, kérdeztél, válaszoltam, nem vitatkozni jöttem ide.
Kérdező!
És a tulaj a hibás, hogy elvesztetted a munkád? Mert láthatóan úgy állsz hozzá.
Egyébként ha nincs munkád, akkor hiába enged el 20ezret, azt sem fogod tudni kifizetni, a rezsiről nem is beszélve.
8: ő azért hibás mert veszélybe akar sodorni.
Az pedig hogy nem tudnék fizetni ha kevesebb lenne, nem igaz, mert van valamekkora tartalékom. Csak nem mindegy, meddig tart ki.
"Ha nincs leírva, akkor én nem fogom veszélynek kitenni magam, és az érdeklődőket sem."
De az sincs leírva, hogy nem teheti, ergo teheti!
Semmilyen veszély nem fenyeget, ha bemegy valaki maszkban a lakásba és nem borultok egymás nyakába.
Magyarázhatjuk így, meg úgy, neked a célod, hogy betarts neki, ezt mi is tudjuk, te is tudod. és ez az, amire nem lenne szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!