Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ki lehet költözni az albérletb...

Ki lehet költözni az albérletből kijárási korlátozás idején? És be kell engednem érdeklődőket?

Figyelt kérdés

Budapesten belül lenne a költözködés.

A tulaj pedig újra kiadná a lakást, hogy ne álljon üresen, mutogatná érdeklődőknek. Én viszont nem szívesen engednék be idegeneket járvány idején. Erőltetheti, és bukhatom a kauciót, ha nem hagyom?

2020. máj. 3. 11:40
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

#20 Ptk.

341. § [A felek jogai és kötelezettségei a bérlet megszűnésénél]

(1) A bérlő a bérlet megszűnése előtt köteles megengedni, hogy az, aki a dolgot bérbe kívánja venni, azt megfelelő időben és módon megtekinthesse.

2020. máj. 3. 22:44
 22/24 anonim ***** válasza:
24%

Idézhetsz ide bármilyen paragrafust, a sok albérletben lakó "sztárügyvéd" úgyis jobban tudja!

2020. máj. 3. 22:49
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Én se örülnék, ha jönnének nézelődők, de szerintem megteheti a tulaj. Van olyan szerződés, amiben benne van, hogy előre egyeztetett időpontban megjelenhet a lakásban ellenőrizni, és jogos is, hogy mihamarabb ki akarja adni, és ezt csak úgy lehet, ha meg tudja mutatni. Én a helyedben, ha nem túl sok az érdeklődő, mondjuk nem jön minden nap, akkor valahogy elviselném, addig kimennék a lakásból, utána szellőztetnék és áttörölném a kilincseket. Talán így nem veszélyes.
2020. máj. 6. 09:55
 24/24 anonim ***** válasza:
#22 érdekes, most felpontoztak. Amikor a bérlőknek "kedvező", vagy a tulajokat korlátozó jogszabályokat hozok, akkor meg lepontoznak. Szerintem ugyanazok ;)
2020. máj. 6. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!