Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » El szeretnék költözni az...

El szeretnék költözni az albérletből. Többi lent (?)

Figyelt kérdés
Szeptemberben költöztem be, szerződést nem kötöttünk, aminek ismerem a rossz oldalát és a jó oldalát is. Nem kötöttünk szóban sem arra vonatkozóan, hogyha előbb hagynám el az albérletet, akkor milyen "kötelezettségeim" vannak. Egyedül a kaucióra tért ki, minthogy ha előbb hagyom el egy évnél a lakást, akkor nem fogja visszaadni. Beleegyeztem, mert nem nagy összeg. Családi okokból kifolyólag szeretnék elköltözni. Január környékén terveztem, de a lakással és a lakótársammal adódtak problémáim, ami miatt már decembertől mennék. A lakótársammal annyi gondom van, hogy nem takarít soha, sem maga után, sem magától. Nem mosogatja el maga után az edényeket, folyamatosan befoglalja a konyhát, ha főz. Nagyon trehány és retkes a szobája, ami után nem győzök takarítani, különben rosszul lennék én is. De a legnagyobb bajom az vele kapcsolatban, hogy alig van itthon (heti 2x) és a fűtésszezonban csak rám van utalva a lakás, amikor az ő "tulajdona". Ha nincs itthon, akkor helyette kell szellőztetnem, törölgetnem a literes mennyiségű párát az ablakból, bevásárolni pl. Wc papírt a saját pénzemből. Az a gond a párával, hogy nem tudok mindig szellőztetni, mert én sem vagyok itthon, habár lényegesen gyakrabban. De ha egy napig nincs szellőztetve, akkor katasztrofális lesz a helyzet. Egy ilyen alkalom miatt elkezdett az egész lakás penészedni, ami megállíthatatlanul folytatódik. Gyanítom, hogy már előbb is voltak ezzel bajok, de olyan szint3n vizesek a falak, párás az ablak, hogy nem oldja meg a szavó a helyzetet. 2 hete fújtam le a falat, most újra kezdi a penész szétmarni. Gyanítom, hőhíd keletkezett az új nyílászárók miatt. De a lényeg, hogy így képtelen vagyok maradni a lakásban, mert beteg vagyok állandóan. Dohos szag terjeng az előtérben. Minden nap köhögök és bedugul az orrom, sokkal bágyadtabb vagyok. Tehát az egészségemet nem szeretném kockáztatni, ezért költöznék már most ki. Hogyan mondjam el a bérbeadónak.és a lakótársamnak a tervemet? Mind a ketten nagyon kedvesek. És azzal is tisztában vagyok, hogy megkárosítom őket, mert nem találnak helyettem más lakót. (Ne is mondjuk ilyen körülmények mellett!). Nem beszéltünk felmondási időt. Mit érdemes adnom nekik, ha költözök? Az e havi rezsi nyilvánvaló, de bérleti díj? Kifizessem a decemberit? Azt hozzáteszem, hogy a saját pénzemből irtom a penészt, ami nem olcsó. Korrekt módon szeretnék költözni, nem szeretnék konfliktussal zárni.

2020. nov. 22. 13:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
83%
Hagyd a fenébe a kauciót és húzz innen minél hamarabb. Nem tartozol semmivel sem annak, aki penészedős lakást ad ki, sem a trehány disznónak, aki nem takarít. Az egészséged fontosabb.
2020. nov. 22. 13:41
 2/21 anonim ***** válasza:
90%
Beszéld meg a főbérlővel, ő mit mond rá. Mondod a panaszokat és hogy nem szeretnél tovább itt lakni. Én nem fizetnék már decemberre bérleti díjat, kau-t meg elhagyhatod.
2020. nov. 22. 13:56
 3/21 anonim ***** válasza:
24%
#1 Szerinted a tulaj tehet arról, hogy párát okoznak a bérlői akik csesznek szellőztetni????
2020. nov. 22. 17:12
 4/21 anonim ***** válasza:
78%
Ha már attól penészedik a fal, hogy egy nap szellőztetés kimarad, akkor eleve bajok vannak a lakással.
2020. nov. 22. 17:30
 5/21 anonim ***** válasza:
19%
Igen. Pont egy nap nem szellőzés lehet az oka a penésznek. Persze a bérlők szerint. Ne vicceljünk már!!!
2020. nov. 22. 18:17
 6/21 anonim ***** válasza:
27%
A saját bevallása alapján ömlik a víz az ablakokról! Mitől? A lakás talán magától termeli a párát???
2020. nov. 22. 18:17
 7/21 A kérdező kommentje:
Szívesem befotózom annak, aki nem hiszi el. Átázik a rongy, amikor letörlöm az ablakot, sőt. És nem minden nap van itt valaki, aki tudna legalább egyszer szellőztetni. Ennyitől bepenészedett. Gondolom a páralecsapódás nem párolog el egy nap alatt még akkor sem, ha egész nap kinyitom az ablakot. A tapéta levált a falról is, annyira átnedvesesett. Nem kéne ennyire párásodnia a levegőnek, tényleg nem normális. Erkély nincs, ahol teregetni lehet, ruhaszárító sincs helyhiány miatt. A párátlanító készülék (nem az elektromos) nem ér szinte semmit.
2020. nov. 22. 19:34
 8/21 anonim ***** válasza:
34%
Elég párát okoz a mosás, mosogatás, főzés, fürdés ha minden szorosan be van zárva télen. S ismerem az albérlőket, mindent szorosan zárnak csak ne kelljen kicsit több fűtésszámlát fizetni!Ha szakad a víz az ablakról, az nem az ingatlan hibája, hanem a bérlőké! Majd ha nyáron is párás a levegő s penész van, akkor lehet reklamálni!
2020. nov. 22. 19:46
 9/21 A kérdező kommentje:
Nekem nincs bajom azzal, ha szellőztetni kell. Nem érdekel az, hogy emiatt kicsit drágább lesz a rezsi. Akkor párásodik az ablak, ha nem vagyok itthon. Szinte csak én járok ide, a másik lakótársam alig. Viszont hetente egyszer vagy egymás után kétszer nem vagyok egyáltalán itt. Legtöbb esetben ő sem, tehát üres a hétvégén a lakás.
2020. nov. 22. 19:57
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem adja vissza a kauciót, penész ide vagy oda. Mint írtam, el lehet ezen beszélgetni kinek a hibája a penész. Viszont ha nem bánod, hogy elbukod, december elsején kiköltözöl, s természetesen már nem fizeted ki a decemberi lakbért.
2020. nov. 22. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!