Az új korlátozások miatt mennyivel kéne csökkenteni egy budapesti albérlet árát?
Diákok vagyunk és szeretnénk kicsit faragni az árból. Két szobás lakás a Dohány utcában, eddig is nagyon jó árért tudtuk kivenni, de most a korlátozások és betegeskedés miatt nem is biztos, hogy annyit leszünk a lakásba. A párom most betegedett meg és nincs is itt, nekem online lesz az oktatás, de szeretnénk maradni, hosszú távra tervezünk.
A lakás egyébként nagyon szuper, de nem tudjuk mi lenne most a reális lakbér érte.
Szerintetek?
"Két szobás lakás a Dohány utcában"
Ha nem csak egy hangulatkeltő kamu kérdésről van szó, akkor nagyon naiv álmaid vannak, hogy a zsidó negyedben árcsökkenést remélsz.
Mindig az adott bérbeadó és a bérbevevő közötti egyezségről van szó, teljesen mindegy, milyen piaci környezet van.
Ha nem egyeznek az elképzelések, nem lesz üzlet, ha egyeznek, akkor lesz.
Odamész, megfelel a lakás, ajánlasz valamit, megegyeztek vagy nem.
Itt lakunk most, holnap jönne a tulaj és kicsit tanácstalan vagyok, hogy hozzam fel. Mikor köttötük a szerződést volt róla szó, hogy a vírus helyzet miatt majd megbeszéljük ha aktuális lesz.
Más budapesti albérlő nincs ilyen helyzetben vagy ott magától a tulaj felajánlja? Jelenleg 140+ rezsit fizetünk és tudom, hogy csak a vírus miatti helyzet az amiért ennyiért megkaptuk. Ebből még merjünk faragni?
3: A bérlő jelzi, ha megszűnt a bevétele, úgy jön szóba.
Ha a tulaj tudja máshonnan, hogy pl. színész és bezárt a színház, akkor felajánlja. Mi tárolót bérlünk, megszűnt a bevételünk és kértünk csökkentést, nem adott.
Én a Belváros szívében egy kétszobás lakásért, amit 140eFt-ért kaptok, nem lenne pofám alkudni, annak a lakásnak - ha nem lenne vírushelyzet - minimum 190-240ezer az ára, állapottól függően. Ráadásul azt mondod, hogy szuper.
Megpróbálhatod az alkudozást, de ha a lakás szuper, akkor holnap kiadja 160-ért és nézelődhetsz!
Mondom ezt neked úgy, hogy ott van kiadva egyszobás, 40 m2-es lakásom 110+rezsiért és szeptemberben sorban állás volt érte!
Vendéglátásban dolgoztok, turizmussal foglalkoztok, vagy mennyiben érint titeket a korlátozás?
Vagy a szüleitek fizetik az albit és ők dolgoznak ilyen helyen?
Mert egyébként én nem mernék a korlátozásra hivatkozva a tulaj elé állni.
Szerinted a tulajt nem érintik a korlátozások?
Még az is lehet, hogy jobban mint titeket, akik nem is dolgoztok!
A lakáskiadás nem szociális jószolgálat,... de próbálkozni lehet, csak ne a megszorításokra hivatkozzatok, mert az röhej esetetekben!
Ha diákként röhögve ki tudtok fizetni havi 140ezret +rezsit egy albérletért, akkor mégis mire szeretnétek hivatkozni?
Megszűnt az oktatás és diákként kevesebb lett a fizetésetek??
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!