Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Az új korlátozások miatt...

Az új korlátozások miatt mennyivel kéne csökkenteni egy budapesti albérlet árát?

Figyelt kérdés

Diákok vagyunk és szeretnénk kicsit faragni az árból. Két szobás lakás a Dohány utcában, eddig is nagyon jó árért tudtuk kivenni, de most a korlátozások és betegeskedés miatt nem is biztos, hogy annyit leszünk a lakásba. A párom most betegedett meg és nincs is itt, nekem online lesz az oktatás, de szeretnénk maradni, hosszú távra tervezünk.

A lakás egyébként nagyon szuper, de nem tudjuk mi lenne most a reális lakbér érte.

Szerintetek?

2020. nov. 10. 14:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%

"Két szobás lakás a Dohány utcában"

Ha nem csak egy hangulatkeltő kamu kérdésről van szó, akkor nagyon naiv álmaid vannak, hogy a zsidó negyedben árcsökkenést remélsz.

2020. nov. 10. 14:50
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindig az adott bérbeadó és a bérbevevő közötti egyezségről van szó, teljesen mindegy, milyen piaci környezet van.

Ha nem egyeznek az elképzelések, nem lesz üzlet, ha egyeznek, akkor lesz.

Odamész, megfelel a lakás, ajánlasz valamit, megegyeztek vagy nem.

2020. nov. 10. 15:06
 3/16 A kérdező kommentje:

Itt lakunk most, holnap jönne a tulaj és kicsit tanácstalan vagyok, hogy hozzam fel. Mikor köttötük a szerződést volt róla szó, hogy a vírus helyzet miatt majd megbeszéljük ha aktuális lesz.

Más budapesti albérlő nincs ilyen helyzetben vagy ott magától a tulaj felajánlja? Jelenleg 140+ rezsit fizetünk és tudom, hogy csak a vírus miatti helyzet az amiért ennyiért megkaptuk. Ebből még merjünk faragni?

2020. nov. 10. 15:17
 4/16 anonim válasza:
16%
Én örültem, hogy 3 hónap után valaki kivette nyáron a lakásomat, majdnem a Dohány utcánál 150.000 + rezsiért és már ez a lealkudott ára 2 szobás, felújított, szuper helyen. Nekem még nem jelezték, hogy kevesebbet akarnánk fizetni, bár nem lenne jó. Nyilván ez most különleges helyzet, ha keresőképtelenek lesztek, meg diákok is vagytok. Ha jó arc a tulaj szerintem kb 90-re lemehettek, de ez csak az én véleményem.
2020. nov. 10. 15:26
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

3: A bérlő jelzi, ha megszűnt a bevétele, úgy jön szóba.

Ha a tulaj tudja máshonnan, hogy pl. színész és bezárt a színház, akkor felajánlja. Mi tárolót bérlünk, megszűnt a bevételünk és kértünk csökkentést, nem adott.

2020. nov. 10. 15:28
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a Belváros szívében egy kétszobás lakásért, amit 140eFt-ért kaptok, nem lenne pofám alkudni, annak a lakásnak - ha nem lenne vírushelyzet - minimum 190-240ezer az ára, állapottól függően. Ráadásul azt mondod, hogy szuper.

Megpróbálhatod az alkudozást, de ha a lakás szuper, akkor holnap kiadja 160-ért és nézelődhetsz!

Mondom ezt neked úgy, hogy ott van kiadva egyszobás, 40 m2-es lakásom 110+rezsiért és szeptemberben sorban állás volt érte!

2020. nov. 10. 19:16
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Vendéglátásban dolgoztok, turizmussal foglalkoztok, vagy mennyiben érint titeket a korlátozás?

Vagy a szüleitek fizetik az albit és ők dolgoznak ilyen helyen?

Mert egyébként én nem mernék a korlátozásra hivatkozva a tulaj elé állni.

2020. nov. 10. 19:19
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted a tulajt nem érintik a korlátozások?

Még az is lehet, hogy jobban mint titeket, akik nem is dolgoztok!

A lakáskiadás nem szociális jószolgálat,... de próbálkozni lehet, csak ne a megszorításokra hivatkozzatok, mert az röhej esetetekben!

2020. nov. 10. 19:24
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha diákként röhögve ki tudtok fizetni havi 140ezret +rezsit egy albérletért, akkor mégis mire szeretnétek hivatkozni?

Megszűnt az oktatás és diákként kevesebb lett a fizetésetek??

2020. nov. 10. 19:25
 10/16 anonim ***** válasza:
94%
9: Szerintem haza akarnak utazni és amíg nem lakják, addig szeretnének kevesebbet fizetni. De majd elmondják.
2020. nov. 10. 19:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!