Az új korlátozások miatt mennyivel kéne csökkenteni egy budapesti albérlet árát?
Diákok vagyunk és szeretnénk kicsit faragni az árból. Két szobás lakás a Dohány utcában, eddig is nagyon jó árért tudtuk kivenni, de most a korlátozások és betegeskedés miatt nem is biztos, hogy annyit leszünk a lakásba. A párom most betegedett meg és nincs is itt, nekem online lesz az oktatás, de szeretnénk maradni, hosszú távra tervezünk.
A lakás egyébként nagyon szuper, de nem tudjuk mi lenne most a reális lakbér érte.
Szerintetek?
Aztán a tulajdonosnak mi köze hozzá, hogy ki és mennyit van a kiadott lakásában?
Akkor aki nyaralni megy 2 hétre, az abban a hónapban csak 2 hetet fizessen?
Vagy ne fizessen valaki péntektől hétfőig, mert rendszeresen hazajár? Mindezt a tulaj zsebére?
Foglalja a lakást, ha ott van, ha nincs, mert másnak kiadni nem lehet.
11: Igen, én tulajdonosként így árazom be, használat alapján, mert a díj kifejezetten az amortizáción múlik nálam.
Ha valaki egyedül lakja és egy bőröndből heti 3 éjszakát a suli miatt, és ingázó, az sokkal olcsóbb, mint ha 4 ember lakja állandóra és mindenüket odaviszik.
De most nem erről van szó, hanem a felvetésedre, hogy mért akarhatják esetleg a csökkentést, gondolkodtam el és jutott eszembe ez a verzió.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!