Hónap óta nem fizető, agresszív albérlőm ajtaját ha szögvasakkal és csavarokkal rögzítem az ajtókeretbe az büntethető?
Arra gondoltam, hogy így csak az ajtó megrongálásával tudna közlekedni, ki kéne törnie az ajtót.
Viszont ajtó híján már csak elmenne a kedve az ottlakástól.
Ha csak a bérleti díjat kéne elengednem, nem vetemednék ilyesmire... De a rezsit is én fizetem utánuk természetesen.
Az nem elég, hogy ELMŰ által regisztrált.
Az ELMŰ által regisztrált azt jelenti, hogy az ELMŰ listáján ajánlásként szerepel, mint garantáltan számlaképes vállalkozó, akinek a számláit az ELMŰ elfogadja.
Kikapcsoláshoz konkrétan ELMŰ dolgozónak, vagy megbízott vállalkozónak kell lennie, ELMŰ által kiadott munkalappal!
A villanyt lekapcsolni nem lehet az ELMŰ bevonása nélkül!
Esetleg nem közelíthető meg birtokvédelmen keresztül?
Más tulajdonával sajátjaként bánik, megakadályozza a bejutást (zárcsere).
Mit mond az ügyvéd?
Szerződés nincs, (baráti) szívességi alapon voltak a lakásban. Rezsit sem fizettek...
Gondolom, nem adtál írásban semmit sem! Felszólítás stb...
# 23
Birtokvédelem nem a tulajdonosnak jár, hanem a birtokosnak.
Azt csinálhatjátok, hogy ne kelljen a plombához nyúlni, hogy a méretlen fővezetéket kösse le a ház felszállójáról, szigetelje le, és gyűrje vissza. Bár ilyen hülyeségekre nem hiszem, hogy találsz szerelőt igazából :D
Én ezért nem adnék ki 2 havi kaució nélkül semmit. Először mindenki mézes mázas, neki mindegy, volt pár hónap ingyen lakhatása, cuccokra gondolom nagyon vigyázhatott, nem irigyellek.
De ha nincs papír, semmi róluk, akkor talán érdemsebb lenne fizetni 2-3 nagydarab emberkének, hogy dobják ki őket. Mi a garancia arra, hogy egyből lelépnek, ha nincs villany? + jól összetörik a bútoraidat, betörik az ablakokat stb.
Sikerült kiraknod a C gányaidat?
Máskor meg ki ne add ilyeneknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!