Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hónap óta nem fizető, agresszí...

Hónap óta nem fizető, agresszív albérlőm ajtaját ha szögvasakkal és csavarokkal rögzítem az ajtókeretbe az büntethető?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy így csak az ajtó megrongálásával tudna közlekedni, ki kéne törnie az ajtót.

Viszont ajtó híján már csak elmenne a kedve az ottlakástól.

Ha csak a bérleti díjat kéne elengednem, nem vetemednék ilyesmire... De a rezsit is én fizetem utánuk természetesen.

2020. aug. 29. 09:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem nem rossz ötlet ez a csavarozós módszer. Agyon csavarozod az ajtót, a csavarok végét azért kend be egy kis vasgittel, hogy minél többet szenvedjen mire kiszedi. Ha kiszedte, másnap ismételheted. Talán egyszer megunja. Menjen a rendőrségre meg a bíróságra ha van kedve. :D
2020. aug. 29. 13:47
 12/27 anonim ***** válasza:
66%
Szerinted igen, de a valóság nem ez. Még az önkényes lakásfoglalók is birtokon belül vannak ilyenkor, és csak bírósági végrehajtó lakoltathatja ki őket. De ha nincs bérleti szerződés, az nem feltétlenül jelent önkényes lakásfoglalást, lehetnek akár szívességi lakáshasználók is, rájuk meg még a moratórium is vonatkozik.
2020. aug. 29. 14:04
 13/27 anonim válasza:
100%

Mint főbérlő megírom (persze már eső után köpönyeg!), hogy nem lett volna szabad szerződés és kaució nélkül beengedned őt. A mostani albérlőm közös ismerős révén van, szerződést nem írtunk, de kauciót azért fizetett. Amellett becsületes ember, nem kell tőle félnem.

Sajnos, csak ügyvédhez és bírósághoz tudsz fordulni, de az még hónapokba telik, hogy ki tudd őt rakatni! A rendőrség ugyanis sajnos az ilyennel nem foglalkozik, csak akkor, amikor már bírósági végzés van!

2020. aug. 29. 14:15
 14/27 anonim válasza:
100%
#10, a kettő nem zárja ki egymást, lehet szerződést kötni közjegyzőnél adófizetés nélkül is.
2020. aug. 29. 16:29
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Cigányok mi? (hónap óta nem fizet, agresszív, zajos... Sok sikert kívánok.
2020. aug. 30. 12:05
 16/27 anonim válasza:
76%
13. vagyok. Hát, az nem biztos, mert vannak nem fizető nemcigány bérlők is!
2020. aug. 30. 12:26
 17/27 anonim válasza:
100%
Amúgy már nem azért, de ha nincs szerződés akkor én kihívnám a rendőrt hogy lakásfoglalók vannak a lakásomban.
2020. aug. 30. 13:22
 18/27 anonim válasza:
76%
13. (+16.) vagyok. Előbb mindenképpen kell bírósági végzés: [link]
2020. aug. 30. 13:53
 19/27 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy tényleg szörnyű döntés volt.

Érdeklődés után azonnal költöztek is a lakásba, ezért nem írtunk alá hivatalos szerződést, viszont én sem így gondoltam. A kezdetek kezdetén megbíztam bennük, mert evidensnek tűnt, hogy közjegyző előtt hajlanóak lesznek aláírni. De nem így lett.

A villany kikötése fogja megoldani. Beszéltem egy ismerősöm villanyszerelőjével. Szerencsére lakáson kívül van az óra.

2020. aug. 30. 19:22
 20/27 qkker1 ***** válasza:
100%

"Beszéltem egy ismerősöm villanyszerelőjével. Szerencsére lakáson kívül van az óra."

Azért azt nem árt ha tudod, hogy a mérőhöz /plombált/ csak ELMÜ által regisztrált szerelő nyúlhat, különben ötszázezer a bírsg!

2020. aug. 31. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!