Hónap óta nem fizető, agresszív albérlőm ajtaját ha szögvasakkal és csavarokkal rögzítem az ajtókeretbe az büntethető?
Arra gondoltam, hogy így csak az ajtó megrongálásával tudna közlekedni, ki kéne törnie az ajtót.
Viszont ajtó híján már csak elmenne a kedve az ottlakástól.
Ha csak a bérleti díjat kéne elengednem, nem vetemednék ilyesmire... De a rezsit is én fizetem utánuk természetesen.
Mint főbérlő megírom (persze már eső után köpönyeg!), hogy nem lett volna szabad szerződés és kaució nélkül beengedned őt. A mostani albérlőm közös ismerős révén van, szerződést nem írtunk, de kauciót azért fizetett. Amellett becsületes ember, nem kell tőle félnem.
Sajnos, csak ügyvédhez és bírósághoz tudsz fordulni, de az még hónapokba telik, hogy ki tudd őt rakatni! A rendőrség ugyanis sajnos az ilyennel nem foglalkozik, csak akkor, amikor már bírósági végzés van!
Az az igazság, hogy tényleg szörnyű döntés volt.
Érdeklődés után azonnal költöztek is a lakásba, ezért nem írtunk alá hivatalos szerződést, viszont én sem így gondoltam. A kezdetek kezdetén megbíztam bennük, mert evidensnek tűnt, hogy közjegyző előtt hajlanóak lesznek aláírni. De nem így lett.
A villany kikötése fogja megoldani. Beszéltem egy ismerősöm villanyszerelőjével. Szerencsére lakáson kívül van az óra.
"Beszéltem egy ismerősöm villanyszerelőjével. Szerencsére lakáson kívül van az óra."
Azért azt nem árt ha tudod, hogy a mérőhöz /plombált/ csak ELMÜ által regisztrált szerelő nyúlhat, különben ötszázezer a bírsg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!