Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hónap óta nem fizető, agresszí...

Hónap óta nem fizető, agresszív albérlőm ajtaját ha szögvasakkal és csavarokkal rögzítem az ajtókeretbe az büntethető?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy így csak az ajtó megrongálásával tudna közlekedni, ki kéne törnie az ajtót.

Viszont ajtó híján már csak elmenne a kedve az ottlakástól.

Ha csak a bérleti díjat kéne elengednem, nem vetemednék ilyesmire... De a rezsit is én fizetem utánuk természetesen.

2020. aug. 29. 09:59
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Hónap óta = hónapok óta... júniusban már a rezsit sem adta meg.
2020. aug. 29. 10:01
 2/27 anonim ***** válasza:
81%
Igen, ez birtokháborítás. De ha mondjuk bent is van valaki, amikor ezt teszed, akkor még súlyosabb bűncselekményeket is megvalósíthatsz azzal, hogy bezárod.
2020. aug. 29. 10:22
 3/27 anonim ***** válasza:
89%
Szerződést nem írattál vele alá?
2020. aug. 29. 10:24
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Szüneteltesd az áram és gáz szolgáltatást.
2020. aug. 29. 11:01
 5/27 anonim ***** válasza:
96%

Miért kell rongálni az ajtót?

Leemeled és elviszed.

De nem értem ezeket a nyakatekert megoldásokat, ha van szerződésed, ha nincs - a szóbeli szerződés is szerződés, a "bérlő" meg ráutaló magatartást tanúsított azzal, hogy beköltözött - fogod magad elmész a bíróságra, ahol 30 nap alatt megkapod a végzést, azzal irány a végrehajtó és kirakják.

A tartozásáról a bíróság fog dönteni és perköltséggel, kamatokkal együtt fizetheti a sarát.

2020. aug. 29. 11:03
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Az úgynevezett szüneteltetés nem jó megoldás, mert ugyanúgy tudják használni, csak éppen időközi számlázás nincs. Ez szokták üres lakások esetén alkalmazni.

A Kérdezőnek ki kellene kapcsoltatnia (ez nem szüneteltetés!) de akkor a ki és visszakapcsolási díj őt terheli, bár lehet, hogy még így is jobban jár.

2020. aug. 29. 11:06
 7/27 A kérdező kommentje:

Hálás köszönetem minden javaslatért!

"Szóban szerződtünk" - Nem kértem kauciót, cserébe megígérték, hogy ha menni kell, akkor mennek egy hónapon belül. De nem így lett.

Azért a nyakatekert megoldás, mert nem nagyon hiszek abban, hogy a végrehajtás gyorsabb lesz.

Az ajtót leemelni nem merem, mert akkor megtámadnak. Ja... Kicserélték a zárbetétet az ajtóban. Viszont amint az első 2 csavar megvan a szögvas miatt elég kellemetlenül éreznék magukat. Ráadásul én vagy 40-50 csavarral rögzíteném az ajtót, hogy emlegessék ezt meg.

Egy normálisnak tűnő párnak lett kiadva a lakás. Most 5-en vannak bent. Hangosak. Én már nem is akarok velük emberi módon kommunikálni mert nem lehet.

De tényleg ez lesz a legegyszerűbb. Kiköttetni a villanyt. Ezt fogom csinálni. Köszönöm az ötletet.

Nem tudom miért bírtokháborítás... Az én tulajdonom a lakás. 2 hónapja laknak benne jogtalanul.

2020. aug. 29. 12:39
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha valami hülye jogszabály miatt nem kötik ki a villanyt - nálunk az ÉMÁSZ nem kötötte ki amíg fizetve volt - akkor egyszerű, ne add fel a csekkeket, akkor viszont kérés nélkül kikötik!

Amikor a kikötés megtörtént, akkor már feladhatod, hogy ne gyűljön az adósságod ami kamatozik, de utána ne kérd a visszakapcsolást, míg el nem takarodnak:

2020. aug. 29. 12:52
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok szakértő, de ha nincs szerződés, nem rakathatja ki őket csak úgy a kérdező? Hiszen mi alapján laknak ott? Ennyi erővel én is beköltözhetek a szomszédban üresen álló lakásban.

Na meg ha hivatalosan nem is bérlők, akkor az ajtóval is azt csinál a tulaj, amit akar. Szerintem.

2020. aug. 29. 13:00
 10/27 anonim ***** válasza:
87%

Mivel nincs szerződés mert a kedves tulaj nem akart adót fizetni, a végén még ő üti meg a bokáját ha reklamál az elmaradt bérleti díj miatt. Hát ilyen az élet.

Szerintem a többszörösét fogod kifizetni mire kirakod őket mint ha hivatalosan közjegyző előtt szerződtetek volna. Akkor már holnap jöhetne a végrehajtás.

2020. aug. 29. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!