Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Édesanyám párja, ha így...

Édesanyám párja, ha így nekemtámad és olyan eszközzel megvédem magam, amely végzetes lehet rá nézve, büntethető vagyok?

Figyelt kérdés

Anyukám hozzánk költözik, mert mennie kell az albérletből, a pasija engem utál én is őt, és ő nem jön oda hozzánk azt mondta, mert ha én valamit szólok neki, akkor ő olyat ígért, hogy azt csinálna velem amit sok év börtön fenyeget.

Én ám nem hagynám magam leírt miatt, mert ha ténylegesen nekemtámadna és úgy látnám, hogy életveszélyben érzem magam, ha "eszközzel" megvédem magam és neki végzetes lenne, büntethető vagyok e?

Állítólag 2013-óta a törvény nem bünteti. De én tuti olyan peches lennék, hogy nem azt néznék, hogy életveszélyesnek éreztem a helyzetet, ahogy támadt és, ha minden enyhítő körülmény lenne is 20 évre tuti becsuknának.

Bár ne történjen meg, csak már említette. Hát nem jöhet oda.

2020. aug. 2. 00:00
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Nem engeded hozzátok és kész. A te házad, te életed takarodjon onnan, semmi keresnivalója ott.

Amúgy ha ténylegesen neked támad ilyen szinten a saját otthonodban, természetesen megvédheted magad. De nem szükséges ám megölni senkit, elég ha ütsz egy párat olyan helyre, ami nagyon fáj. Nem fog ott ugrálni neked utána, megtanulja hol a helye. Vannak önvédelmi fogások, érdemes elsajátítani párat.

2020. aug. 2. 00:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Viszont én is albérletben lakom, nem az én házam, csak bérlem, 3 szobás és van egy üres szoba oda jön anyukám így a bérletidíj is megoszlik.

Az van, hogy vagy jön a pasija is vagy nem. Azért nem jönne, mert engem nem bír. Mondta is, hogy nem jön, megy az anjához. Jobb is, ha nem jön. Viszont nem gyenge, mert biztonsági őr, ő is tudja a fogásokat. De ne is jöjjön, mert tegnap is itt voltak anyukámék és valamit mondtam a pasi pedig bemutatott nekem.

Én félek, hogy vagy minden második nap a rendőröket fogom kihívni, mégha leb@.nak is a rendőrök, vagy ha támad, akkor alkalmaznám azt amit enged a törvény 2013 óta, persze, ha életveszélyesen közelít de tartok, hogy én húzom a rövidebbet.

Ez az ember már mondta nekem, hogy egyszer agyonüt.

Ennek nem lesz jó vége. Félek. Báj ne jöjjön.

2020. aug. 2. 03:00
 3/5 A kérdező kommentje:
*Bár*
2020. aug. 2. 03:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Akkor nem kell be engedni,nyugodtan jelensted föl zaklatásért,és életveszélyes fenygetésért.

Vagy egyszerüen védd meg magad ha meg akarna ütni,és próbáld magadat minden áron megvédeni magadat.

2020. aug. 2. 12:58
 5/5 kovpet ***** válasza:

"Viszont én is albérletben lakom"

A bérbeadó hozzájárul egyáltalán ehhez az egészhez?

"Ez az ember már mondta nekem, hogy egyszer agyonüt."

...és te a lakásba engednéd ezek után?

2020. aug. 3. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!