Ha a kutyám megharap vagy súlyosan megsebesít egy betörőt a saját udvarunkon azért én is büntethető lennék?
Sziasztok!
Csak elméleti kérdés.
Pl. ha fogná magát valaki és bemászna a kerítésen (vagy mondjuk kinyitja a kaput és bejön) éjszaka a kutya pedig elkapná és megharapná vagy esetleg megölné azért én is felelősségre lennék vonva?
És mi van akkor ha mondjuk valaki mondjuk fenyegetőzik a házam előtt hogy megver én pedig beszaladok az udvarra mire az illető utánam jön én pedig kiengedem gyorsan az udvarra a kutyát hogy fogja meg.
Ilyen esetekben ki a felelős? Főleg ha esetleg haláleset a vége?
Akkor rádhúzhatják hogy nem volt semmilyen figyelmeztetés, így nem gondolt rá.
Hiába a saját területedről van szó, emlékezz csak arra az emberre aki a SAJÁT borába fagyállót tett, és aki lopta az belehalt. Első fokon börtönt kapott, másodfokon felfüggesztettet.
Voltak már konkrét esetek, amikor a kutyák szétszedték a betörőt, nem lettek elítélve a gazdák. Egy "harapós kutya" tábla azért semmiképpen sem árt.
Ha a támadóra uszítod a kutyát, az meg simán belefér a jogos védelembe. Persze, az kérdéses lehet, hogy elhiszik-e neked, hogy tényleg veszélyben voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!