Büntethetőek vagyunk e csendháborítás miatt ha havonta 1-szer vagy max.2-szer szombatonként vagy pénteken (mindig hétvégén! ) baráti összejövetelt tartunk?
Hozzá tartozik az is, hogy zenét nem hallgatunk, csak beszélgetünk és nevetgélünk. Panellakásban lakunk és a fölöttünk lakót zavarja. Már beszéltünk róla egy párszor, de nem tudom komolyan venni, mert azt is szóvá tette, hogy sokat dohányzunk és érzi a szagot a lakásába és, hogy zavarja az is ha hajnali 2-kor húzom be a függönyt.
Soha nem szóltunk mi se semmiért pedig történt egy két eset már, sőt!
A mellettünk lakó azt mondta őket sose szokta zavarni..
Nem tudom mit tegyek. A városházán vagy valahol tudok ilyen esetben felvilágosítást kérni?
Elvileg minden településen van elfogadott, napszakonként változó megengedett zajszint. De kizárt, hogy egy baráti társaság zaja elérje, hacsak nem meséltek folyamatosan vicceket.(Nem derül ki, hogy mikor van a buli.)
A cigifüst valóban felszállhat a szellőzőrendszeren át, konyhában, fürdőben ne cigizz.
Rossz szomszédság ellen nincs orvosság sajnos.
mihozzánk szilveszter éjszakáján fél 2-kor(ez már újév:)) jött fel az alattunk 2 emelettel lakó, mert zavarjuk őket...pedig csak két vendégünk volt, nem volt olyan hangos a zene se, és másnap bizony átmentem a közvetlen szomszédokhoz elnézést kérni. érdekes módon, ők semmit sem hallottak, csak ezek...
mondd meg neki, ha csendet és nyugalmat akar, menjen tanyára lakni!
Köszönöm szépen a segítséget.
Most már nyugodtabb vagyok..
Soha nem lehet tudni, kit miért zavar. Lehet, hogy csak szimplán h ü l y e, de az is lehet, hogy hét közben kidolgozza a belét és hétvégén meg pihenni szeretne, olyankor bármi zavaró lehet.
Sajnos s z a r dolog a panellakás, de tény, hogy sokaknak csak erre telik városban. Próbáljatok leülni egymással higgadtan és megbeszélni a dolgot. Ha egyikőtök sem h ü l y e, meg tudtok majd egyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!