Fogadjuk el az ajánlatot? Nem kockázatos ez egy kicsit?
Szeretnénk albérletbe költözni a falumban. Nem mehetünk oda albérletbe, mert nem haladja át a fizetésem, mert 700€ fizetés, és az albérlet 300€. De nincs benne tv, szekrény stb. Ez 2 szobás. Nem kaptuk meg. Van egy másik még egy dolog.
A 2. dolog az, hogy mehetünk albérletbe, de a papíron csak az én nevem lesz ott, és 1 szobás. Állítólag jöhet hozzám a barátnőm lakni. De ez nem kicsit rizikós? Nálam fog lakni, de a papíron csak az én nevem van, és 1 szobás. De itt is kicsi az esélye annak, hogy megkapjuk. Szüleim nagyon nyomnak az 1 szobás lakásba, tönkretesznek. Mondtam, hogy én nem vállalom a felelősséget ha valaki beköp minket, hogy a barátnőm nálam lakik, és nem volna itt a helye, mivel a szerződésben csak az én nevem szerepelne.
Mi a véleményetek erről? Úgyszintén ebben ezt az albérletet be kell rendezni dolgokkal, és csak én keresek, barátnőm még tanul.
22 f
18 L
Kérdező!
A 31-32-es válaszod alapján, én biztos nem csinálnám, mert pillanatok alatt biztos, hogy KIDERÜL!
"Fogadjuk el az ajánlatot? Nem kockázatos ez egy kicsit?"
Nem kicsit kockázatos, hanem NAGYON! ... amennyiben nem tévedsz és a szlovákiai törvények úgy írják elő, ahogy írod.
Akármikor megtudhatják a faluban és jöhet ellenőrzés és nekünk annyi. Szüleim azt mondták, hogy vállalják a felelősséget. De ez nem csak így működik. Én nem sarom a pénzt. Egy fizetésből élnénk. Egyszóval tönkretesz az anyám. Azt mondta az polgármester asszonynak hogy elveszíthetem a munkát és nem tudunk albérletbe menni.
Értitek? Saját anyám a hátam mögött intézkedik
Az "anyád részt" nem értem!
Ha a szüleid vállalják érted a felelősséget (azaz kezeskednek érted), akkor mivel tesz tönkre az anyád?
Ha elveszítheted a munkád - ahogy ez bárkivel előfordulhat bármikor - még a polgármester asszonnyal is - akkor ott van az anyádék felelősségvállalása, ők fizetnek.
De nekem ez most úgy tűnik, hogy te nem egy magánszemélytől vennél ki lakást, hanem önkormányzati bérlakásra pályázol.
Annak a szlovákiai törvényi feltételeiről nagyon nehéz Magyarországról nyilatkozni, de a lényege az, hogyha amellett a bér mellett amit te fizetni tudsz csak te költözhetsz, akkor csak te költözhetsz, minden egyéb törvénytelen!
Na, akkor tegyük tisztába a dolgokat!
- Van egy barátnőd, akit nem szeretnek a szüleid és szét akarnak választani. Nem tetszik nekik, hogy odajár hozzátok, mert utálják.
- Ezért, ha nem akarsz szakítani vele, el kell költöznöd otthonról. - De csak akkora lakást kaphatsz az önkormányzattól a fizetésed alapján, amibe csak te költözhetsz, a barátnőd meg nem.
- A gondod az, hogy a szüleid nem segítenek abban, hogy olyan lakásba mehess, ahol legálisan tartózkodhat a barátnőd is, akitől egyébként tiltanak.
Ha jól értelmezem a problémádat (mondd meg ha nem!) akkor ezzel nem sokat tudsz csinálni, mert a szüleidet nem kényszerítheted, hogy szeressék a barátnődet és a közös életeteket támogassák.
Egyébként mi a problémájuk a barátnőddel, miért tiltanák tőled?
A kérdésedben még azt írtad "Állítólag jöhet hozzám a barátnőm lakni.".
Én ebből azt feltételeztem, hogy meg van beszélve a tulajjal.
Akkor ki buktatna le titeket és ki előtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!