Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Fogadjuk el az ajánlatot? Nem...

Fogadjuk el az ajánlatot? Nem kockázatos ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

Szeretnénk albérletbe költözni a falumban. Nem mehetünk oda albérletbe, mert nem haladja át a fizetésem, mert 700€ fizetés, és az albérlet 300€. De nincs benne tv, szekrény stb. Ez 2 szobás. Nem kaptuk meg. Van egy másik még egy dolog.

A 2. dolog az, hogy mehetünk albérletbe, de a papíron csak az én nevem lesz ott, és 1 szobás. Állítólag jöhet hozzám a barátnőm lakni. De ez nem kicsit rizikós? Nálam fog lakni, de a papíron csak az én nevem van, és 1 szobás. De itt is kicsi az esélye annak, hogy megkapjuk. Szüleim nagyon nyomnak az 1 szobás lakásba, tönkretesznek. Mondtam, hogy én nem vállalom a felelősséget ha valaki beköp minket, hogy a barátnőm nálam lakik, és nem volna itt a helye, mivel a szerződésben csak az én nevem szerepelne.

Mi a véleményetek erről? Úgyszintén ebben ezt az albérletet be kell rendezni dolgokkal, és csak én keresek, barátnőm még tanul.

22 f

18 L

2020. máj. 20. 10:17
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:

Az sem vili, hogy barátnődnek a szülei nem fizetik a rá eső költségeket?

Mert ugye tanul, a szülei tartják el.

A szülei.

Nem te.

Mért merül föl, hogy te fizesd?

Vagy mért kell elköltöznie otthonról egyáltalán?

2020. máj. 20. 19:46
 12/46 A kérdező kommentje:
Szlovákia
2020. máj. 20. 22:29
 13/46 anonim ***** válasza:
100%
De én nem értem egyszerűen. Bérelsz egy lakást. Kinek mi a túró köze van hozzá, hogy a barátnőd, anyukád, haverod, akárkid ott tartózkodik-e, vagy ott alszik-e??
2020. máj. 21. 08:55
 14/46 A kérdező kommentje:
Mert a szerződésemben az ő neve nem szerepel
2020. máj. 21. 08:58
 15/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem értitek a lényeget! Nálunk az a jellemző, hogy ha kiveszel egy lakást, annak fix dija van, tök mindegy hányan laktok benne. Ha többen akkor osztódik a költség a bérlők közt.

Szlovákoknál meg ezek szerint egyfajta hotelos, X összeg/ fő bérletidíj van.

2020. máj. 21. 09:11
 16/46 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mivel az oldal látogatói főként Magyarországon laknak, segíthetnél egy kicsit hogy segíthessünk.

Igen, értem hogy nincs rajta a szerződésen a neve. Ezen túl továbbra se értem, hogy miért ne tartózkodhatna ott. Itt Magyarországon nem igazán hallottam még ilyenről, itt annyi van, hogy ha kivettél egy lakást akkor nem adhatod ki másnak. Viszont az, hogy veled együtt ki tartózkodik az ingatlanban, az a magánügyed.

Ezért nem értjük, hogy nálatok mi a helyzet, mit számítana ez. Kicsit megpróbálhatnád leírni hogy nálatok miben tér el a szabályozás, úgy könnyebb lenne tanácsot adni.

2020. máj. 21. 09:18
 17/46 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem igazad van, csak ezzel nem értek egyet:

"Viszont az, hogy veled együtt ki tartózkodik az ingatlanban, az a magánügyed."

Ez nem igaz!

Ha életvitelszerűen lakik ott valaki, azaz együtt költöznek, akkor a szerződésben ennek szerepelnie kell Magyarországon is.

Legfeljebb annyi a differencia, hogy Magyarországon nem vizslatják a jövedelmi viszonyokat, hanem a lényeg, hogy fizessenek.

Hogy aztán azt csak egyikük jövedelméből oldják meg, vagy közösen, az a bérbeadót nem érdekli.

2020. máj. 21. 09:37
 18/46 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy pénzileg nem jövök ki és a szüleim minden áron azt mondják, hogy mennyünk külön. 1400€ depozit ami nagyon sok
2020. máj. 21. 10:40
 19/46 A kérdező kommentje:
Szüleim azt akarják, hogy az nem megoldás, hogy ide oda járunk. Egyszer nálunk vagyunk egyszer a barátnőmnél
2020. máj. 21. 10:44
 20/46 anonim ***** válasza:
100%

Mivel egyértelműen kiderül, hogy a szlovákiai viszonyok mellett még falun sem tudtok bérelni semmit, ezért marad, hogy valamelyikőtök szüleinél összeköltöztök.

Nem a legideálisabb megoldás, de egyéb nem marad!

Ha a lány még tanul, akkor az eltartásába a szülőknek kötelességük beszállni,... legalábbis Magyarországon erre törvény van.

No meg diákmunkát is lehet vállalnia és közösen spórolni valami hitel önrészére.

2020. máj. 21. 10:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!