Fogadjuk el az ajánlatot? Nem kockázatos ez egy kicsit?
Szeretnénk albérletbe költözni a falumban. Nem mehetünk oda albérletbe, mert nem haladja át a fizetésem, mert 700€ fizetés, és az albérlet 300€. De nincs benne tv, szekrény stb. Ez 2 szobás. Nem kaptuk meg. Van egy másik még egy dolog.
A 2. dolog az, hogy mehetünk albérletbe, de a papíron csak az én nevem lesz ott, és 1 szobás. Állítólag jöhet hozzám a barátnőm lakni. De ez nem kicsit rizikós? Nálam fog lakni, de a papíron csak az én nevem van, és 1 szobás. De itt is kicsi az esélye annak, hogy megkapjuk. Szüleim nagyon nyomnak az 1 szobás lakásba, tönkretesznek. Mondtam, hogy én nem vállalom a felelősséget ha valaki beköp minket, hogy a barátnőm nálam lakik, és nem volna itt a helye, mivel a szerződésben csak az én nevem szerepelne.
Mi a véleményetek erről? Úgyszintén ebben ezt az albérletet be kell rendezni dolgokkal, és csak én keresek, barátnőm még tanul.
22 f
18 L
Nagyjából nyolcan tették fel a kérdést, de még nem válaszoltál: miért baj, ha ott lakik a barátnőd annak elenére, hogy nem szerepel a neve a szerződésben? Tiltja a törvény, a tulaj nem engedi, vagy csak te gondolod, hogy baj?
Nálunk az előző két bérleti szerződésen a férjem neve volt (akkor még nem voltunk házasok), a mostanin meg az enyém. Mégis 4 éve együtt élünk, a tulajok is tudtak mindkettőnkről.
#21-22
Nekem úgy sikerült megfejtenem, hogyha 2-en laknak, akkor ott duplázódik a bérleti díj. Ezért a valós kérdése, problémája az, hogy egy személyre tellene neki fizetni, de kettőt már nem. Ezért ennek értelmében meg merjék e kockáztatni, hogy a barátnő titokban ott lakjon, az egyszemélyes bér mellett.
Tegyük fel hogy jól értem mizu: vedd ki a lakást, barátnőd esetleg fizet bele valamennyit és legyetek néha nálad néha meg barátnőd szüleinél, akkor nem “lakik” nálad de eleget együtt vagytok.
Hogy anyádékra rányitnám e az ajtót ezek után a helyetekben, hogy ilyen nyilvánvalóan lehetetlen helyzetbe kényszerítenek, az egy másik dolog...
Kérdező, őszintén, ennek így mi értelme?
Szándékosan nem válaszolsz arra amit huszadszor kérdeznek a válaszolók és ami alapinfó lenne ahhoz, hogy korrekten lehessen tanácsot adni.
De azért ugyanazt meg leírod sokadszorra is.
Ez miért jó? :D
Kérdező!
Ha nálatok az a törvény, hogy emberenként szabják meg a bérleti díjat, ezért 2 emberre dupla, 3 emberre meg tripla, (bár ezt nagyon nehezen tudom elképzelni, de mindegy) akkor amit kérdezel, az csalás.
Hogy mennyire derülne ki, azt nem tudhatjuk, de a falusiakat ismerve, már másnap tudná a bérbeadó, hogy nem egyedül laksz ott.
Ezért én inkább lebeszélnélek erről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!