Van egy kiadó garzonom. Mennyivel kockázatosabb ha kisállattal és/vagy kutyával rendelkező bérlőnek adom ki a lakást?
Igazából macskásnak már egyszer volt kiadva egy másik lakásom még régen, és rengeteg kárt csinált a bútorokban. Kb. a kanapén köszörülte a körmét ezért totál lefoszlott róla és a székekről is a kárpit stb.
Most hívott egy kutyával rendelkező nő és persze azt állította hogy semmi kárt nem szokott csinálni a kutyája...
2 lehetőség van.
1, rongálni fog.
2, ha majd elköltöznek, észre sem fogod venni, hogy volt kutyája.
Nekem volt kutyám, sajnos már elvesztettem. Beleirattam a szerződésbe, hogy bármilyen kár keletkezik, azt kifizetem. Meg tartottam egy "kiselőadást", ami abból állt, hogy megmutattam a tulajnak, hogy ismeri a kutyám a vezényszavakat (ül, marad, fekszik, stb.) ebből látta, hogy tényleg foglalkozva van a kutyával és hogy szófogadó, meg is nyugodott. Kár persze nem keletkezett a lakásban.
Szóval ezt tudom neked javasolni, nem kell félni, ránézésre is meg lehet mondani, hogy ki a normális kutyatartó, és ki a kattant.
A kutyak altalaban azt szoktak h kaparjak az ajtofelfat meg ha nincs otthon a gazdi akkor kaparjak a bejarati ajtot meg ugatnak a gazdi utan. Ezt van amelyik kutya nem csinalja?
Illetve ha megrongalja igy az ajtokat azt hogy terittetem meg a berlovel? Javitsa ki? Muanyag ajto eseten nem is tudom hogy lehet kijavitani.
Én adtam ki lakás háromszor kutyásnak. Kettő alkalommal csak a gond volt vele, egyszer semmi. Sohasem az állattal van a gond inkább a felelőtlen gazdával!
Egyik bérlő kiment külföldre és a kutyájának a zárt lakásban kirakott egy rúd parizert. Vizet nem. Fel akartak jelenteni a szomszédok, hogy a kutya nyüszít és állatkínzó vagyok.
Másik alkalommal a villanyóra leolvasóval nem tudtunk bemenni az éves óraállást leolvasni, mert a kutya arra a helyre nem engedett be, ami nem volt közvetlenül a lakás része, de ott volt a villanyóra.
Ha károkat okoznak nem szólnak érte, igyekeznek eltakarni a gazdik, hogy nem vonjad le a a kaucióból és siettetnek, hogy ne legyen időd észrevenni a kárt.
Aki kutyát akar költözzön sajátba, ne a tulajdonos/főbérlő ingatlanát rongálja.
De te döntsd el mit engedsz meg és mit nem. Állatbarát vagyok, de többet nem adom ki olyannak, akinek a kisállata nem akváriumban, vagy ketrecben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!