Ti mennyi idő alatt találtatok albérletet?
Olyan mondjuk nem történt, hogy ne vették volna fel a telefont, de nagyon sokáig kerestünk, mert egyik lepukkantabb volt mint a másik. Igaz, mi még azelőtt nekiindultunk, mielőtt kihirdették a ponthatárokat, de azt hallottam, hogy sokan meg sem hirdetik a lakást, csak mikor már az elsősök keresnek. Most viszont februártól szerintem szerencséd lesz, aki félévig jár egyetemre, annak lehet, hogy felszabadul a helye.
Szerintem FB-on ne keress, mert ott nagyon sokan jelentkeznek egy lakásra, és ott tényleg láttam, hogy nem írnak már vissza a hirdetők. Helyette én pl. javasolnám az egyetemek hirdetőtábláit (ha egyetemisták vagytok, de amúgy is meg lehet próbálni), villanyoszlopra is ki szokott lenni ragasztva, de egyszer például úgy találtam lakást, hogy felhívtam egy telefonszámot, mondta, hogy kiadta már egy hónapja a lakást. Rákérdeztem, hogy nem tud véletlen valakit, akinek van még kiadó lakása? Ekkor jutott eszébe a szomszéd Julika, akinek épp kiköltöztek a lakói, így felszabadult a lakás, ráadásul jó helyen/árban és még szép is volt. Úgyhogy élelmesnek kell lenni, látod, ha nem kérdezek rá, magától nem mondta volna.
Meg én simán elmegyek arra a környékre ahol szeretnék lakást bérelni, és megállítok random embereket, akik a lépcsőházból jönnek ki, vagy ragasztok fel a postaládára cetlit, hogy "Lakást keresek". Az pedig tényleg fontos, hogy legyen már nálad a kaució, mert nem fognak látatlanban neked semmit odaadni.
Azért jó látni, hogy ha már nekem nem, de másoknak hamar összejött.
utolsó: Nem vagyok egyetemista, és egyedül vagyok. Arra már én is gondoltam, hogy kiragasztgatok cetliket "lakást keresek" felirattal, csak nem tudom, mennyire lenne sikeres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!