Mennyi idő alatt találtatok albérletet pesten?
Több hónap volt, mire találtunk megfelelőt.
Az a baj, hogy nagyon magasak az ingatlanárak és csak nőnek.
Ha hajlandó vagy viszonylag sokat fizetni, akkor nem okoz gondot, hogy hamar találj, de az olcsóbb lakásokra nagyon sok az érdeklődő.
Pl. 2 szobás lakás a belvárostól nem messze volt 80 ezerért, de annyi volt az érdeklődő, hogy tulaj beosztást csinált, 2 napig reggel 8 és este 6 között félóránként, hogy ki nézze meg. :D Ez 40 bérlőjelöltet jelent, de pl. amikor mi voltunk 3-an néztük meg.
A tulaj kedvére válogathat és nehezebb például gyerekkel vagy háziállattal találni...
Épp a napokban volt egy riport a tv-ben, hogy milyen drágák Pesten az albérletek, 100.000Ft alatt még egy lyuk sincs és hogy még ezen az áron is órák alatt elkapkodják mindet, sőt még licitálnak is egymásra a bérlőjelöltek.
Aztán mutatták a lakásokat. Az elvárás, hogy belváros, leginkább V. kerület, legalább 20nm-es Dunára néző terasz, amerikai konyhás nagy nappali, új építésű, vagy legalábbis full felújított ház, vadonat új méregdrága bútorok, 1,5m-es HD LED tv, stb...
Én meg csak tátottam a számat hogy ezek lennének az általános igények és azért sír mindenki és csodálkozik, mert ilyen nincs 100.000 alatt?
Arról is volt szó, hogy az egyetemistáknak csak az a lakás jöhet szóba, ami kizárólag az egyetem szomszédságában van. Ha már 1-2 megállóra villamosra kell szállni, az már nem kell, mert "szamóca" helyen van.
Azért vannak ám igények! :D
Ha nekem albérletre volna szükségem viszonylag kevés pénzből, bőven beérném valami külsőbb kerületi, de jó közlekedésnél lévő panellal is.
Szóval kicsit szerintem fel van fújva, ez a nem lehet albérletet találni és az is csak 100.000Ft fölött van téma.
ugyhogy ossze kell szedni magadat.
De azért előbb a kauciót szedd össze.
Hála istennek soha nem kellett bérelnem lakást, de ez már kezd komikus lenni, hogy mit ki nem találnak.
Mint ahogy valaki írta, az állhirdetéseknél a pofaviziten. Egy 5 perces beszélgetésen hegyezik a fülüket, árgus szemekkel figyelik, hogy a keresztkérdések megválaszolására milyen szavakat használsz és abból következtetnek gyakran tévesen a személyiségedre. Már-már kabaré kategória...
Először is köszi mindenkinek a lepontozást, csak mert szerencsésebb voltam.
Másodszor csak annyit szeretnék írni, hogy azért ez a fene nagy válogatás érthető a tulajok részéről is, hiszen ha sok a jelentkező, akkor megtehetik hogy a legjobbat válasszák, másrészt tulajként te se szeretnél problémás bérlőt (a jó külső mögött is lapulhat valamilyen bűnöző, féktelenül bulizó... stb., akire a szomszédok folyton panaszkodnak, menni peddig nem hajlandó, és ki se teheted egykönnyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!