Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy lehetne normálisan, ész...

Hogy lehetne normálisan, ész érvekkel meggyőzni a főbérlőmet, hogy alkalmazkodjunk a piac változásaihoz, miközben tudja, hogy van pénzem?

Figyelt kérdés

Tehát tudja, hogy egy stabil hátterű külföldi fejlesztő cégnek dolgozom, nem sokára külföldre (Svájcba) is költözöm 1-2 éven belül, szó sincs munkahely elvesztésről. Így a szánalommal nem tudok operálni, maradnak az ész érvek.

Jelenleg Bp.-n 135 ezerért bérelek egy új építésű kis lakást egyedül, ezt szeretném lealkudni 100 ezer alá. 70-80 ezret éreznék most reálisnak. Mivel rengeteg ismerősöm van, 100 ezerért már könyörögnének a bérbeadók, hogy őket válasszam.

Konfliktus nincs köztünk, emberileg meg van elégedve velem. Nagyon rendben tartom a lakását, mindig időben fizetek, mindenbe korrekt vagyok, csak akkor legyen ő is korrekt és most válságban - függetlenül az anyagi helyzetemtől - alkalmazkodni kéne a piac változásaihoz. Külföldieknek úgysem tudja már kiadni, se diákoknak, és ez még szerintem pár évig eltarthat.

Ezt hogy tolmácsoljam neki? Titeket meg lehetne észérvekkel győzni?

2020. ápr. 18. 19:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Habár én is komoly esést jósolok, most 70-80 ezerért bérelni új építésűt azért nem realitás.

Többiek leírták: költözz olcsóbba ha neked tényleg megéri és ha tényleg van olyan jó ajánlat. Előtte meg próbáld meg a a párbeszédes formát amit itt írtak, szerintem nagyon jól sikerült írás.

2020. ápr. 19. 10:22
 12/16 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszolok, de linkelnél kérlek néhány ilyen albérletet?

Mi nagyobban lakunk, fix rezsivel 180-ért, de most megnéztem, a környékén 3 hasonló méretű albérletet találtam, lakbér+kk 160-165, plusz rezsi, és a képek alapján ránézésre is rosszabbul néznek ki.

De szívesen elköltöznénk, ha tényleg ennyivel olcsóbbak most a lakások.

2020. ápr. 19. 13:15
 13/16 anonim ***** válasza:
29%

Átnyújtasz neki 2 db dokumentumot.

Az első: a lakásbérleti szerződésed felmondása

A második: új lakásbérleti szerződés a neked megfelelő árral.

2020. ápr. 19. 15:41
 14/16 anonim válasza:
100%
Jó viszonyban vagyok a tulajjal, azt is tudja, hogy 2 fő keresete most kiesett, így nehezen tudok fizetni, de csak halasztást engedélyezett. 2 éve lakunk itt, havi 110000+rezsi, ráadásul a költözésünk után a tetőfelújításkor beázott a konyha, amit hónapokig nem tudtunk rendeltetésszerűen használni,s a festésre is sok idő+energia ráment, mégsem csökkentett semmit. S hiába van most szinte fele árért megfelelő albérlet, a kaucióra és a költözésre nincs pénzünk, így maradunk./Nem főváros, még csak nem is túl nagy város, de ,mivel egyetem van, sok a kiadó lakás/ Ha megteheted, költözz .
2020. ápr. 19. 17:52
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem kicsi rá az esély, hogy ennyit engedne, de próbáld meg. Amúgy az Ingatlan.comon és a Jófogáson a bérlésre meghirdetett lakások mindössze 20%-a olcsóbb 120 ezer forintnál, a többi 80% drágább ennél. Viszont az ilyen olcsó albérleteknek a fele vagy a város szélén van vagy nagyon lepukkant, vagy üres/részben bútorozott vagy olyan kicsi, hogy az ágyból fekve meg tudod főzni az ebédet.

Pöpec lakást 100-110 ezerért lehet találni, de nem egyszerű.

A hétvégén vagy 200 hirdetést átnyálaztam, mert magánéleti okokból költöznöm kell és kb ennyi a keretem.

2020. ápr. 19. 23:26
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi 110ért vagyunk albérletben bp, de max ugyanilyen áron láttam vállalhatókat, ami 100 és alatta, az olyan is. Újépítésűt pláne nem láttam ilyen olcsón. Szerintem alaposan nézz körbe, mielőtt ultimátumot adsz.
2020. ápr. 21. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!