Hogy lehetne normálisan, ész érvekkel meggyőzni a főbérlőmet, hogy alkalmazkodjunk a piac változásaihoz, miközben tudja, hogy van pénzem?
Tehát tudja, hogy egy stabil hátterű külföldi fejlesztő cégnek dolgozom, nem sokára külföldre (Svájcba) is költözöm 1-2 éven belül, szó sincs munkahely elvesztésről. Így a szánalommal nem tudok operálni, maradnak az ész érvek.
Jelenleg Bp.-n 135 ezerért bérelek egy új építésű kis lakást egyedül, ezt szeretném lealkudni 100 ezer alá. 70-80 ezret éreznék most reálisnak. Mivel rengeteg ismerősöm van, 100 ezerért már könyörögnének a bérbeadók, hogy őket válasszam.
Konfliktus nincs köztünk, emberileg meg van elégedve velem. Nagyon rendben tartom a lakását, mindig időben fizetek, mindenbe korrekt vagyok, csak akkor legyen ő is korrekt és most válságban - függetlenül az anyagi helyzetemtől - alkalmazkodni kéne a piac változásaihoz. Külföldieknek úgysem tudja már kiadni, se diákoknak, és ez még szerintem pár évig eltarthat.
Ezt hogy tolmácsoljam neki? Titeket meg lehetne észérvekkel győzni?
- Szia Lajos! Ne haragudj, hogy most hívlak, zavarhatlak?
- Szevasz Tibikém, mondjad!
- Arról szerettem volna veled beszélni, hogy most a korona meg a válság miatt eléggé lementek a bérleti díjak, az ismerősi körből megkerestek egy lakással, kivehetném elég korrekt áron. Mivel úgy érzem, hogy jó volt a kapcsolatunk eddig, arra gondoltam, hogy először beszélek veled is, mielőtt döntenék. Ha a jövőben maradhatnék itt havi X ezer forintért, az eddigi 135 helyett, akkor én nem szeretnék elmenni, de tudod nekem is számít a pénz, az a lakás meg jobb/olcsóbb/kékebb/mittoménebb mint ez.
- Értem Tibikém, rendes tőled hogy szólsz.
- Még következő hónapig gondold át te is, aztán ha nem akarsz változtatni a bérleti díjon, akkor felmondanék. Lelaknám még a szerződés szerinti kötelező időt (1-2 hónap?), aztán átmennék.
- Jól van Tibikém, alszok rá párat, aztán hívlak.
- Cső Lajosom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!