Mi a véleményetek az Angyalfoldrol, azon belul a Lehel Piac kornyekerol?
Sziasztok! Albérletet keresek Budapesten, és találtam egy lakást Angyalfoldon, a Lehel piac kornyeken. Mennyire biztonsagos ez a kornyek?
Koszi elore is :)
A lehel piac környéke nem Angyalföld.
Az Lőportárdűlő.
Na, két építő jellegű hozzászólás....
Aki a "proli-bolsi" választ írta, vagy eltévesztette a kategóriát, vagy életében nem járt még se a XIII. kerületben, se Budapesten.
Aki pedig Lőportárdűlőt ír, az bár helyesen teszi, de a jónép a XIII. kerületet Angyalföldnek nevezi, bár az valóban csak egy városrésze, ettől függetlenül nem kellene náciskodni.
Én a Lőportárdűlőt és a mellette lévő Újlipótvárost, ami a Lehel tér környékén van,semmiképp nem nevezném Angyalföldnek.
Újlipótváros az egyik legjobb környék a belvárosban, Angyalföld hírhedt proli környék volt.
Bár mostanra kupálódik.
#5-ös, elég sznob, korlátolt és sötét lehetsz. :-)
Vagy csak szimplán irigy, hogy kimaradsz a dinamikus angyalföldi fejlesztésekből, fejlődésből. :-)
Oké, csak hogy néhány példával is alátámasszam, hogy ki/kik mennyire tekintek úgy, hogy XIII. kerület= Angyalföld :
Láthatod, nem tesznek különbséget, hogy Vizafogó, Lőportárdűlő, Vizafogó avagy Népsziget, egységesen Angyalföldnek hívják a XIII. kerületet.
Gondolom, ez bántja a pici kis önérzetedet, így van?
Üdv: egy gyökér
Ha véletlenül ezentúl mész a X. kerületbe, kíváncsi vagyok, tudod-e majd, éppen hol vagy:
Laposdűlőn, Ligetteleken, Újhegyen, Óhegyen, Felsőrákoson, Kőbányán stb. ? Egyébként senkit nem izgat (ahogy téged sem fog), azt fogod mondani/gondolni, hogy Kőbányán jársz, és így van ezzel mindenki. Ahogy azzal is, hogy aki a XIII. kerületet nevén akarja nevezni, az Angyalföldnek fogja hívni. Lehet ez ellen kapálózni, de ez véleményem szerint puszta sznobizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!