Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 18 négyzetméteres lakás...

18 négyzetméteres lakás élhető egy fiatal, gyermektelen pár számára?

Figyelt kérdés
Maga a szoba nagyjából 15 négyzetméteres, konyha is ott található. Hosszabb távban gondolkodunk párommal.

2019. nov. 15. 16:25
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
32%
38: A vízóraleolvasó azért jöhet be, mert a vízművek tulajdona bent van az ingatlanban. Egyébként elfogadnak fotót is, nem akarnak bejönni.
2019. nov. 17. 13:24
 42/54 anonim ***** válasza:

"Miért nem bérelsz lomoknak fillérekért egy raktárhelyiséget?"

Ezer oka van, az egyik az, hogy sokkal olcsóbb.

Pl. egy szállítás is 100 000 Ft lenne, egy közös ktg 7000 Ft egy egész lakásra, míg egy ugyanakkora raktár bérlése 60-70 000 Ft.

Nincs köztük lom. Mutatnál egy ilyet, kérlek, ahova havi 7000 Ft-nál olcsóbban elvihetnék egy teljes lakásberendezést, tiszta személyes holmikat, és ahol fürödhetek, alhatok is?

2019. nov. 17. 13:31
 43/54 anonim ***** válasza:

38: Teljesen más információid, teljesen más adottságaid és ezért teljesen más világképed van, mint nekem, egyszerűen nem úgy van több dolog, amit írsz, ezért gondolkodsz másképp és ezért döntesz másképp.

Pl. azt hiszed, hogy olcsóbb bérelni, mint a saját tulajdonodat ingyen használni, nem tudok ehhez mit hozzátenni tovább.

2019. nov. 17. 13:40
 44/54 anonim ***** válasza:
30%
38: Tehát a rövid válasz lezárásul az, hogy azért nem, mert ez az én tulajdonom és ezért én döntök róla, nem te és és így döntöttem, mert a következményeket is én viselem. Te pedig ahhoz kezdesz a saját vagyonoddal és életeddel, amihez te akarsz és abba nem szólhat bele senki ugyanúgy, ahogy abba se, hogy én mit kezdek a sajátommal.
2019. nov. 17. 13:42
 45/54 anonim ***** válasza:

De te is eléggé speciális helyzetben vagy, ezerszer leírtam, hogy nem abból kell kiindulni amit én ide 2 perc alatt kitaláltam. Örököltél egy valag lakást, ilyen esetben nyilván nem lennél rommá adóztatva vagy büntetve. Azokat kellene elsősorban megcélozni, akik igazából csak azért vesznek lakásokat tucatszám, mert menekítik a vagyonukat, vagy diverzifikálnak.

"38: Tehát a rövid válasz lezárásul az, hogy azért nem, mert ez az én tulajdonom és ezért én döntök róla, nem te és és így döntöttem, mert a következményeket is én viselem. Te pedig ahhoz kezdesz a saját vagyonoddal és életeddel, amihez te akarsz és abba nem szólhat bele senki ugyanúgy, ahogy abba se, hogy én mit kezdek a sajátommal."

A rövid válaszom meg az, hogy már most sem csinálhatsz azt a saját tulajdonoddal, amit akarsz. Miért pont az x-edik lakás birtoklása lenne ez alól kivétel?

A továbbiakban meg légyszi, egy hozzászólást írj, rohadtul nincs kedvem bogarászni, meg szándékos félreértéseket magyarázni...

2019. nov. 17. 14:20
 46/54 anonim ***** válasza:
30%

"azokat kéne"

De annyit tehetsz, hogy elmész az ogy. képviselődhöz és rágod a fülét ezügyben.

És minél többen menjetek el és rágjátok a fülét.

Ez a demokrácia.

A törvényjavaslatok így születnek.

Nem értem, mit tervezel KÉNE címszóval, otthon álmodozás az egy dolog.

"mert menekítik a vagyonukat, vagy diverzifikálnak."

De ha valakinek adózott jövedelemből van, legálisan van, nyert, örökölt, spórolt, mégis mért akarod megfosztani tőle? Milyen jogon?

És hogyan? Mert amiket leírtál, arra sem intázményreurópai

2019. nov. 17. 14:29
 47/54 anonim ***** válasza:
30%

.. arra sem intézményrendszer, sem társadalmi akarat nincs, és az európai alapértékekkel sok ponton ütközik.

Az, hogy van egy kisebbség, aki otthon bosszankodik ezen, abból nem lesz kultúraváltás. Menj el a képviselődhöz és próbálj hatni rá, ő meg elmondja a lehetőségeket!

2019. nov. 17. 14:31
 48/54 anonim ***** válasza:
30%
45: Én úgy gondolom, ebben a párbeszédben én teszek szivességet neked, hogy abban, amiben tájékozatlan vagy, készségesen elmondom a tényeket, hogy értsd a világot jobban. Ha nem érdekel a válasz, mert bogarászni kell, ne kérdezz, és mindkettőnknek több szabadideje lesz.
2019. nov. 17. 14:34
 49/54 anonim ***** válasza:
32%

Elolvasva a különböző válaszokat úgy látom, hogy akik semmit sem tudnak felmutatni, valahogyan mindig azok akarnak mindenféle büntetést/adóztatást kieszközöltetni azok ellen akik vitték valamire, és ennek jól látható -pl. ingatlan- jelei is vannak.

Sajnos ilyen a magyar mentalitás.

2019. nov. 18. 11:11
 50/54 anonim ***** válasza:

Valószínűleg sokkal jobban értem a világot mint te, csak te rugózol kb 20 komment óta azon, amit hasraütésre írtam.

De imádom b..szdmeg, hogy jönnek a "magyar mentalitással", miközben fél Európában lassan maximalizálva vannak az albérletárak és erőből ki van fehérítve az albérletpiac, nem úgy mint itthon, ahol mindenki ingatlanmágnás pasának képzeli magát, mert örökölt nagymamától egy panelt. Adózás zéró, szerződés esetleg, bejelenteni meg ne merd magadat, ha valami gáz van a lakásban akkor meg old meg te.

Nyilván az ármaximalizálás is egy rossz kényszermegoldás, de továbbra is várom az ötleteket, hogy hogyan kéne kezelni egy makrogazdaságilag egyértelműen és bevallottak KÁROS folyamatot, ami jelenleg zajlik, magyarul hogy lakásba fektet mindenki, azért mert csak... de amúgy kiadni azt nem akarja, csupán ül rajta, egy lakhatási válság kellős közepén.

Próbálja most a kormány oltani a tüzet az új lakossági állampapírokkal (emiatt csökkennek most kicsit az árak), de be kell látni, hogy ez is lényegében közpénz szórás. Mai cikkben olvastam, hogy a lakásvásárlások 40-60%-a befektetési célú...

2019. nov. 18. 12:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!