Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi a véleményetek a Haller...

Mi a véleményetek a Haller utca/Mester utcáról? Élhető környék? Bíztonságos?

Figyelt kérdés
Albèrletről lenne szó, maga a lakàs gyönyörű viszont a környék miatt bizonytalan vagyok.
2017. ápr. 8. 08:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Budapest nagyon biztonságos, csak a szomszédaid és az utcai történések lehetnek kellemetlenek. Menj el az adott környékre minden napszakban és nézelődj, és a szomszédokat és a közös képviselőt is kérdezgesd meg, milyen problémák vannak. A bérlés az rövidtávú döntés, nem lehet vele nagyot szívni.
2017. ápr. 8. 10:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy ezen utcák mely környéke. Laktam a Hallerban elég sokáig és imádtam. A számban volt a villamos és porta szolgálattal rendelkező lakópark révén abszolút biztonságban éreztem magam. Azt is kamera figyelte, hogy mit csinálok a wc-n. :)

Összességében ki kellett tapasztalni, hogy mely környékeket kell elkerülni éjszaka pl., amikor már nem járt az utcában a vili. Míg a Haller ránk eső oldala abszolút modern volt, normális emberekkel, modern, dolgozó családokkal, parkkal, üzletekkel, munkahelyekkel, stb., addig az út túloldalán lepukkant, omladozó épületekből lógatták ki olykor a cigány gyerekeket. Sosem sétáltam a túloldalon, de hozzá tartozik, hogy a saját képzeteimet leszámítva konfliktusom sem volt soha senkivel a környéken.

A Mester utca is egy élhető környék szerintem. Vannak ennél sokkal rosszabb helyek, ahol szintén megél normál ember. A párom a Mester utcán lakott egy lakóparkban, én azt a környéket is nagyon szerettem.

Mára már külvárosi egyén lettem, de fiatal egyetemistaként 1-2 évvel ezelőttig nagyon szerettem, hogy minden ott van karnyújtásnyira.

2017. ápr. 8. 12:26
 3/7 A kérdező kommentje:

Ez konkrétan a Mester utca - Haller utca sarkán van. Régi építèsű de rendezett a hàz, valamint a szomszédok is normális, átlagos emberek (akit láttam eddig)

Igaz albérlet de nem szeretnék mondjuk 6 hónap múlva költözni.

Voltam a környéken és végülis elég normàlis, azonban még mindèg vegyes érzéseim vannak... :S

Igaz inkàbb régi bejegyzéseket találtam a környékkel kapcsolatban, de egyik sem volt túl pozitív

2017. ápr. 9. 04:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt azért vedd figyelembe, hogy a vidékiek kikészülnek Pesttől első blikkre, mert félnek attól, hogy minden társadalmi réteg együtt van jelen. Tehát belváros vonzáskörzetéről beszélünk, amikor valaki először jár világvárosban, sokkot kap tőle, hogy az utcán ott álldigálnak az arabok, törökök, kínaiak, négerek, mindenféle náció van, és a cigányok se külön soron laknak, hanem ott a magyarokkal vegyesen, ahogy a munkások és az értelmiségiek szintén vegyesen. Itt teljesen másképp kell ezért viselkedni, magadra vigyázni, mint vidéken! Ez attól van, hogy világváros, belváros, nem pedig attól, hogy melyik utca!

Kifoghatsz bármelyikben is jót is, rosszat is.

Én egy nagyon jó környéken lakom, de a szemközti házban román és arab munkásokat kezdtek hosteleztetni, akik más kultúrából jöttek, és az a szokásuk, hogy az utcán állnak! És 2 éve 40 rosszarcú ember áll a túloldalon, ez a kilátásom. Az adott házban nem bírnak eladni évek óta emiatt egyetlen lakást sem, pedig gyönyörű, frissen felújított ház jó helyen!

Mindig történnek változások, ami miatt egy adott 2-3 ház népszerűbb lesz vagy népszerűtlen, mint volt.

De semmi olyan nincsen, amire másutt ne kéne ugyanúgy ügyelni. Az árak nyilván tükrözik a keresletet!

2017. ápr. 9. 04:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én VIII. kerületi vagyok, és akkor már inkább ide gyere a "nyócba" ugyanazon az áron.:)

Ahol kellemetlenség lehet, Dankó utca, Teleki tér, Lujza utca, Magdolna utca, Illés utca, Diószegi utca, Kőris utca, Sárkány utca környéke, Nagyfuvaros utca, Auróra utca környéke, ezek még mindig nem népszerű helyek, pedig konkrét bajról keveset hallani, csak szegényebb részek, ahol emiatt több a mentális beteg és szerfüggő, és emiatt éberebben kell menni éjszaka.

A Hallertől kifele is ilyesmi környék van, de ott nincs legalább foghíjtelek. A Gát utca környékét viszont felejtsd el. Az is van, hogy az ország hajléktalanjai a belvárosban csoportosulnak, illetve pont itt vannak szegény- és függőgondozó országos központok, azért jönnek pont ide. ahol van országos drogkonzultációs központ, egyszersmind foghíjtelek, az eleve drogtanya lesz, ott meg lesz udvarba bedobált használt tű.

Ilyenekre kell gondolni, meg esetleg kétségbeesett függőkre, akik kitépik az ember nyakából az aranyláncot, ha van. De itt élünk száz éve és csak hallomásból tudjuk mi is.

2017. ápr. 9. 04:55
 6/7 anonim ***** válasza:

"De itt élünk száz éve és csak hallomásból tudjuk mi is."

Tehát semmi sincs, csak paranoia.

A Haller/Mester sarok meg semmi extra környék. Nyilván nem egy elit hely, de semmi baj nincs vele. Vannak ócska házak a környéken, ahova én nem szívesen költöznék, de azt magad is fel tudod mérni, hogy az épület megfelel-e az igényeidnek.

2017. ápr. 11. 10:42
 7/7 anonim ***** válasza:

6: "tehát semmi nincs, csak paranoia"

Igen.:)

2017. ápr. 11. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!