Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 18 négyzetméteres lakás...

18 négyzetméteres lakás élhető egy fiatal, gyermektelen pár számára?

Figyelt kérdés
Maga a szoba nagyjából 15 négyzetméteres, konyha is ott található. Hosszabb távban gondolkodunk párommal.

2019. nov. 15. 16:25
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:

"És a befektetési cél alatt nem azt értem, hogy kiadják, hanem várják, hogy menjen felfele az ár."

Igen, ez az, ami konkrét helymegjelöléssel érdekelne.

Tudod-e, hogy magyar-e a befektető?

Mert azt mondják Izrael át fog települni ide és nekik építik most a házakat.

Azonban ha ez igaz, akkor ezek a lakások nem jelennek meg a lakáspiacon, tehát nem is befolyásolják az árakat.

2019. nov. 17. 11:36
 32/54 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs bejelentve senki a lakásba? Hoppá, akkor ez itt bizony nem használt."

Ne haragudj, de én 3 lakást is használok, mind full be van rendezve, én szoktam bennük aludni és tárolónak is használom őket. El se férne a holmim csak az egyikben. Ha el kéne adnom, akkor bérelnem kellene, mert szükségem van rá.

2019. nov. 17. 11:38
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

"Tárolj raktárban, fészerben vagy garázsban"

Az a helyzet, hogy Bp. belvárosában nincsenek ilyenek.

Legyen elég, hogy fizetem utána az adót.

2019. nov. 17. 11:39
 34/54 anonim ***** válasza:
100%

"Ha te nem lakhatási célra használsz egy lakóépületet"

Egy lakást kizárólag lakhatási célra lehet használni Azaz nem lehet benne ipari tevékenységet használni, nem lehet műhely, üzlethelyiség stb. Meg is büntetnek, ha más célra használod.

2019. nov. 17. 11:41
 35/54 anonim ***** válasza:

"Nosza, helyszíni szemle, aztán mehet a büntetés."

És ezt az állam fizetné? Megéri az az embereknek?

Mennyibe kerülne erre létrehozni és fenntartani egy intézményt apparátussal és nyomozói jogkörrel?

a lakások 70%-ába nem jut be senki,a földhivatali nyilvántartás sincs gatyába rázva, tévesen vannak a helyrajzi számok, a lakásszámok, a házszámok... Nincs egy normális nyilvántartás se, ami alapján el lehetne indulni, mert az állam képtelen megoldani még azt is.

Te nem vagy közigazgatász, én igen. az a szakmám, hogyan kell felépíteni és működtetni az államigazgatási intézményrendszert és szoftvereket.

Ilyesmire egyszerűen nincsen kapacitás, a töredékére sincsen. És emellett már 4x akkora az állami apparátus, mint ami célszerű és gazdaságos volna.

2019. nov. 17. 11:46
 36/54 anonim ***** válasza:
100%

"semmi más nem kéne hozzá, csak törvényhozói akarat"

Van egy olyan alkotmányos alapjog, miszerint senkinek nincs joga betekinteni magántulajdonba semmilyen indokkal, ez ellen fegyveresen is védekezhetek.

Tehát nem tudsz olyan törvényt hozni, miszerint bejöhetnek ellenőrizni.

2019. nov. 17. 11:48
 37/54 anonim ***** válasza:

"Azonban ha ez igaz, akkor ezek a lakások nem jelennek meg a lakáspiacon, tehát nem is befolyásolják az árakat."

Pont ezért befolyásolják az árakat, mert nem jelennek meg a piacon. Hiába épülnek a lakások, azokat megveszi valaki aki nem használja és csak áll. Kiadni nem akarja, mert nem is akkora buli a lakás árához képest, lakni viszont nem akar benne.

A Corvinnál épülő új házak többsége ilyen. Megveszik méregdrágán a lakásokat és üresen állnak.

2019. nov. 17. 12:43
 38/54 anonim ***** válasza:
0%

"Ne haragudj, de én 3 lakást is használok, mind full be van rendezve, én szoktam bennük aludni és tárolónak is használom őket. El se férne a holmim csak az egyikben. Ha el kéne adnom, akkor bérelnem kellene, mert szükségem van rá."

És akkor nem érzed társadalmilag indokoltnak, hogy téged valamilyen büntető adó súlytson még pluszban?

Mármint totál megértem, én is teljesen ágállnék egy olyan intézkedés ellen, ami számomra negatív következményekkel jár. Viszont ma egy fiatalnak lassan esélye sincs saját ingatlanra, neked viszont három is van. Nem fura?

"Az a helyzet, hogy Bp. belvárosában nincsenek ilyenek.

Legyen elég, hogy fizetem utána az adót."

Hadd kérdezzem meg, hogy te mégis mire használsz Budapest belvárosában 3 lakást? Miért nem adod el őket és veszel egy használható méretűt? Miért nem bérelsz lomoknak fillérekért egy raktárhelyiséget? Nem tűnik neked pazarlónak és rohadt drágának az, hogy lényegében lomok tárolására használsz sok tízmilliós ingatlant?

"Egy lakást kizárólag lakhatási célra lehet használni Azaz nem lehet benne ipari tevékenységet használni, nem lehet műhely, üzlethelyiség stb. Meg is büntetnek, ha más célra használod."

Ha üresen áll, akkor azt nem használják semmilyen célra. És azt is nyugodtan a semmilyen cél alá sorolom, ha valaki 4 tarab téligumit tárol egy 50 négyzetméteres lakásban.

"És ezt az állam fizetné? Megéri az az embereknek?"

Én sem arra gondoltam, hogy ez egyből profitálilis lesz. Nyilván pár hónapig kell pörgetni a dolgot, utána besz..rna mindenki (feketén albérletet kiadók, lakásokat üresen állni hagyó tömegek) és cselekedne. Utána lenne szempont az, hogy gazdaságosan hosszú távon hogyan működtethető. Ne hidd azt, hogy én itt most 2 perc alatt kitaláltam a tutit, de nyilvánvalóan igény az lenne rá és ki lehetne ezt találni normálisan is.

Ha arra van kapacitás, hogy a családi házakba bejelentett egyéni vállalkozókat kéménysepréssel b..szkurálják, akkor erre is kell hogy legyen.

"Te nem vagy közigazgatász, én igen. az a szakmám, hogyan kell felépíteni és működtetni az államigazgatási intézményrendszert és szoftvereket."

Akkor a fentiek alapján nagyon rosszul végzed a kollégáiddal a munkádat. Egyébként ebből hogy telik 3 lakásra?

"Van egy olyan alkotmányos alapjog, miszerint senkinek nincs joga betekinteni magántulajdonba semmilyen indokkal, ez ellen fegyveresen is védekezhetek.

Tehát nem tudsz olyan törvényt hozni, miszerint bejöhetnek ellenőrizni."

Ne haragudj, ez nettó f..szság. Akkor te le szoktad lőni a vízóra leolvasót meg a kéményseprőt?

2019. nov. 17. 12:52
 39/54 anonim ***** válasza:
37: Ez államilag, nemzetközileg szervezett áttelepítés akkor. És az itt élő magyarokat akarnád emiatt adóztatni? Csak nem gondolod, hogy akkor majd ezek az ingatlanok lesznek adóztatva? Gondolkodj...
2019. nov. 17. 13:15
 40/54 anonim ***** válasza:

"mégis mire használsz Budapest belvárosában 3 lakást?"

Összesen nincs 90 nm a 3, ez egy.

Egyedüli dédunoka vagyok és nemrég örököltem meg a nagypapám lakását, ami az ő holmijával volt tele az első évben, egy évig azzal dolgoztunk anyukámmal, hogy felszámoljuk, de tartottunk meg dolgokat, azokat ott tároltuk, hozzánk nem fér be, egyszobás lakásban lakunk mindketten.

Gyakorlatilag ez egy munkaterület, a lakáson dolgozunk. Amiben lakom, ott 4 beázás volt, lakhatatlan, folyamatos felújítások vannak, ott nem tudok vendéget fogadni, ezért van egy külön lakás, amiben tudok fürödni és vendéget fogadni, ha dolgozom, klienst fogadni. És ott tárolok is. Ha a szeretőm jön, őt is oda viszem, nem tudunk a többiben aludni, nem alkalmas.

2019. nov. 17. 13:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!