Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ki milyen körülmények között,...

Ki milyen körülmények között, és mennyit fizet az albérletért, kb, Budapesten?

Figyelt kérdés

Röviden összefoglalva az én történetem: "Palotából" "putriba" kerültem édesanyámmal(itt láttam először gázbojert 23 évesen,sütő nincs,gáztüzhely van,szintén elsőre láttam gáztüzhelyt-bizom benne érzékeled a kontrasztot). Egy öreg fazon telkén vagyunk a kisebbik házban,immár 2 éve,sz*r műszaki állapotú,minden sz*ar,csak otthonosan van berendezve,amit mi rendeztünk be. 105 ezret fizetünk.Külváros. Van rendes szerződés."Határozatlan " időre szól. Dugul állandóan a lefolyó,újonnan a gázbojlertől félek,mert azon az úgynevezett őrláng egyre gyengébb,félek nehogy elaludjunk éjszaka.

1 szobás.

Ha költözni akarnánk,de mi nem tudunk megfizetni 150 ezre forintos bérleményt,akkor milyen lehetőségeink vannak? Itt azért viszonylag "kiszámítható" az öreg(93 éves,de a fiai se túl nagy elmék,az apám fiatalabb a két fiánál),de a magas bérleményárak mellett,csak ki lehet fogni egy ehhez hasonlót,panelban vagy ugyanígy egy telken(bár ez nagyon nehéz egy idő után...)

Nem dolgozom. Tanulok egyetemen. Édesanyám nem tud finanszirozni egy rendes albérletet. Most csináltam meg épp a jogsim,venni szeretnék járművet,úgy mobilisabbak lehetünk. Egyébként dolgoztam már bankban,és pénzügyi területeken.

Van aki szerencsésen járt,és hogyan?

2019. szept. 8. 00:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Előtte a palotában mennyiért laktatok és mért jöttetek el?
2019. szept. 8. 00:58
 2/13 A kérdező kommentje:

Az volt az otthonom 23 évig. Csak tudod vannak rossz válások...kegyetlenül rossz válások ahol nincs igazságszolgáltatás a női fél balgasága és a férfi fél ravaszsága ,egyebe miatt.

Lényeg,ki járt szerencsésen?

2019. szept. 8. 01:06
 3/13 anonim ***** válasza:
68%
Hát ez csúnya dolog, de akkor még zajlik a per, nem? Apukád pedig fizet neked rokontartást, amíg tanulsz!!
2019. szept. 8. 01:13
 4/13 anonim ***** válasza:
Vagy legyen apukád a gondviselőd!
2019. szept. 8. 01:13
 5/13 anonim ***** válasza:
22%

T.Kérdező!

A pohár nem félig üres, hanem félig tele van!

Volt 23 nagyon jó éved lakhatás terén, ha most jön 23 rossz év akkor is átlagosan nem rossz a helyzet.

2019. szept. 8. 01:24
 6/13 anonim ***** válasza:
90%
Nem értem a gáztűzhely és gázbojler miért jelképezi a putrisságot. Nekünk is van tűzhelyünk mégsem putriban élünk. Menj el diákmunkára és segíts bele egy jobb albérlet finanszírozásába.
2019. szept. 8. 02:10
 7/13 anonim ***** válasza:
26%

Mindenképpen vegyetek egy jó minőségű szén-monoxid riasztót! Rohadtul nem játék, rengetegen haltak már meg azért, mert sajnáltak 10 ezer forintot a riasztóra. Évekig nem kell rá költeni pedig utána, nagyjából 8 évig bírja az elem.

Ha nincs keret többet fizetni az albérlert, akkor miért nem veszitek meg apránként, ami kell? Pl sütőt újonnan is tudsz 40-50 ezerért venni. Ha költöztök viszitek magatokkal.

A lefolyót tisztítsátok folyamatosan lefolyó tisztítóval.

Alkalmazkodni kell és kihozni a legjobbat belőle.

Nyílván lehet nézegetni neten hirdeteseket, de nincs tökéletes albi ennyiért szerintem a fővárosban.

2019. szept. 8. 04:45
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

#7 azért azzal illene tisztában lenni, hogy sem a bojler sem a tűzhely nem szén-monoxid veszélyes készülék...

Te és a kérdező is gondolom csak a tudatlanságotok miatt "rettegtek" egy olyan dologtól aminek semmilyen alapja nincsen.

2019. szept. 8. 06:05
 9/13 anonim ***** válasza:
79%

Költözz agglomerációba. Én 5 éven keresztül jártam onnan egyetemre, nem halálos.

Nem tudom, te jogosult vagy-e rá. Én havi 35k tanulmányi ösztöndíjat és 40-50k szoctámot kaptam. Egy szülővel, még kevesebb egy főre jutó jövedelemmel ennél is többet kéne kapni. Ezenkívül egyéb extra ösztöndíjak is vannak.

Emellett lehet diákmunkázni. 23 évesen talán már a végefelé vagy, vagy mesterképzésen vagy. Ott már lazább a dolog, még komolyabb szakoknál is. Simán lehet diákmunkázni.

A hármas vagy kettes metró kieső részein is lehet próbálkozni. Egy másfél szobás panel szerintem beleférne, ha besegítenél a munkába, ugye.

Nem tudom, milyen járműre gondoltál, de felejtsd el. Akinek alig van pénze lakhatásra, az nem engedheti meg magának. A Budapest bérlet 3500 forint. Használd ki, amíg lehet, mert utána 10k lesz.

2019. szept. 8. 11:11
 10/13 anonim ***** válasza:
79%

"Röviden összefoglalva az én történetem: "Palotából" "putriba" kerültem édesanyámmal(itt láttam először gázbojert 23 évesen,sütő nincs,gáztüzhely van,szintén elsőre láttam gáztüzhelyt-bizom benne érzékeled a kontrasztot)."

Nem, nem érzékelem a kontrasztot!

Nekünk minden gázzal működik, mert azt szoktuk meg.

A balatoni 80 m2-es "nyaralóputrinkban" és a bp-i belvárosi lakásunkban is.

Nagyon vidéki lehetsz olyan környékről, ahova a gázt még be sem kötötték, de felvilágosítlak, hogy a putri nem ettől putri! A putrikban nincs gáz.

A gázkészülékeken biztonsági szelep van, ha elalszik a gáz, megszűnik a gázellátás tehát gázmérgezést nem fogtok kapni.

CO mérgezést csak ÉGŐ, kéményes készülékektől lehet kapni, akár egy fatüzeléses kályhától is.

"Nem dolgozom"

És mi tart vissza attól, hogy dolgozz?

Ha nincs jövedelmed, akkor miből finanszíroztad a jogsit és miből gyűjtesz kocsira?

Ne kocsira gyűjts, hanem egy jobb albérletre, ahol a mobilitáshoz nem kell kocsi, hanem minden megoldható tömegközlekedéssel, még gyorsabb is.

2019. szept. 8. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!