Egy ilyen albérletért mi a reális ár?
Két szintes családi ház, a felső szinten lakik a tulajdonos a barátnőjével.
Az alsó szint kiadó (külön bejárattal, a két szinten nincs belső összeköttetés)
Egy kis kert is tartozik az alsó szinthez, a kapu előtt kocsibeálló, de garázs nincs, az udvarra nem lehet autóval beállni.
A kiskert el van választva a tulajdonos kertjétől drótkerítéssel, így nincs átjárás, mintha szomszédok lennénk csak.
Minden külön órán van, az alsó szint gyakorlatilag önálló.
Két nagy szoba, 1 konyha,fürdő és egy spájz.
Kutyát/macskát kinti és benti tartással is lehet vinni és természetesen gyerekkel is lehet menni.
Az alsó szint fel van újítva.
Helyileg Budapest vonzáskörzetében,Pomázon van, kertvárosi részen.
Iskola,óvoda,bolt és a HÉV állomás 4-5 perc séta.
Egy ismerősöm ismerőséé, még nincs hirdetve, őszintén szólva sokallom amit bérleti díjként kérnek, de egyébként szimpatikus a hely.
További feltétel a kiskert rendben tartása ami főként fűnyírást jelent.Az utcai részt a tulajdonos gondozza.
Kérdésem,hogy a leírtak alapján, már amennyire meg lehet mondani mennyi a reális ár egy ilyen albérletért?
Természetesen pár válasz után leírom,hogy mit kének érte.
A négyzetméter mennyi?
És a felújítottsági szint?
Mennyire komfortos, pl. van szúnyogháló, függöny, légkondi, szőnyeg, stb?
Milyen a fűtés, mennyi a közös költség, ha van?
Bútorozva, gépesítve vagy anélkül?
A négyzetmétereket nem tudom, a tulajdonossal még nem beszéltem, ezt csak az ismerősöm elmondása alapján tudom, meg 1-2 képet mutatott.
Hosszútávra adnák ki, a bútorozottságot illetően úgy mondom,hogy félig bútorozott.Konyhaszekrény, szekrények,asztal, ágyak vannak, de ezek nem tűnnek újnak, használhatóak.
Ezen kívül még annyi jutott eszembe,hogy vegyes tüzelésű.
Tudom,hogy fontos lenne a négyzetméter, de nehezen tudnám megsaccolni, hülyeséget meg nem akarok írni.
A konyha relatíve nagy, de alig nagyobb nála a nagyszoba.
A lényeg,hogy nem egy szűk lyuk az egész, szerintem 2-3 max 4 fővel kényelmesen lakható (a 4 fő talán már sok lenne kényelem terén)
Tehát 1+ évre kéne a havidíj?
A fűtés az nagyon lényeges volna, az a legnagyobb kiadás, meg a közös költség.
És hogy be lehet-e jelentkezni.
Mert ha nem, akkor hiába van ott óvod például, nem veszik fel a gyereket, ha nincs lakcíme neki..
Igen be lehet jelentkezni, ez kimaradt.
Ezen kívül mint fentebb írtam van fatüzelésű kazán is, és gáz is.
Az a baj, hogy ez alapján bármi lehet ez az ingatlan, mert nem tudjuk a felújítottsági szintet.
Egy 1 évnél nem régebben felújított kombicirkós és IKEa-szintű modern ízléssel kialakított, full gépesített konyhával, ugyanilyennel félig bebútorozva ez a lakás lehet 3200/nm is. De ha vegyestüzelésű lepukkant - mert azon kívül, hogy felújítottnak mondtad, más olyan jellemző nem volt, ami ezt támasztaná alá -, akkor 2000/nm.
A kert nélkül mondom, egy ilyen lakásra.
Legyen 50-80 nm, akkor 100-220 között.
Mutatom a 2 állapotot:
Ez a 2. is cirkós amúgy, de sokkal alacsonyabb komfort a piacon.
Kérdés, ki venné e valaki?
Mert inkább mennék külön lakásba de nem laknék egy házban idegenekkel.
Pomáz meg amúgyis "barna vidék"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!