Mennyi pénzt kérjek így el az albérletért?
Albérletben élek, egyedül (egy ismerősömé a lakás). Rezsivel, albérleti díjjal együtt 120.000-ret fizetek egy hónapban. Egy lakótársat keresek magam mellé. Viszont. Most mondta egy kollégàm hogy őt és a barátnőjét érdekelné a kiadó szoba (3 szobás a lakás, egyikben én vagyok, màsikban a tulajnak vannak cuccai szóval az nem lakható, és a harmadik szoba kiadó).
Ha jönnének, akkor mennyi pénz kérjek tőlük el? Harmadoljuk a 120.000-ret vagy mivel ők egy pár és egy szobàt használnak ketten, így csak a felét kérjem? Vagy esetleg az albérleti díjjat (ami 70.000) felezzem, a rezsit meg harmadoljam? Ti hogy csinálnátok? A kollégámmal nagyon jóban vagyok.
Mivel ők ketten egy szobát használnak, a bérleti díjat felezném, a rezsit harmadolnám.
Bár arra számíts, hogyha csaj is fog lakni a lakásban, a vízdíj meg fog ugrani. (Állandó fürdés, napi mosás, esetleg főzés)
De mivel ezt nem lehet fillérre kiszámolni - és fő a jó viszony - maradjon a harmadolás.
Harmadoljátok.
Ők mindenből többet fogyasztanak, víz, stb.
És neked kevesebb hely lesz a fürdőben, konyhában, közös helyiségekben.
Vagy esetleg az albérleti díjjat (ami 70.000) felezzem, a rezsit meg harmadoljam? Ti hogy csinálnátok?
Én így csinálnám!
1-es, én is làny vagyok :D
Köszi mindenkinek!
1-es vagyok.
Attól még, hogy te is lány vagy, nem zárja ki amit írtam.
TUDOM, hogy a nők arányaiban többet használnak mint a férfiak, mert én is lány vagyok.:)
Annyit,amennyit te is megadnál érte .Ilyen egyszerű ez.
Ismered a mondást,egyszer hopp.máskor kopp .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!