Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyi pénzt kérjek így el az...

Mennyi pénzt kérjek így el az albérletért?

Figyelt kérdés

Albérletben élek, egyedül (egy ismerősömé a lakás). Rezsivel, albérleti díjjal együtt 120.000-ret fizetek egy hónapban. Egy lakótársat keresek magam mellé. Viszont. Most mondta egy kollégàm hogy őt és a barátnőjét érdekelné a kiadó szoba (3 szobás a lakás, egyikben én vagyok, màsikban a tulajnak vannak cuccai szóval az nem lakható, és a harmadik szoba kiadó).

Ha jönnének, akkor mennyi pénz kérjek tőlük el? Harmadoljuk a 120.000-ret vagy mivel ők egy pár és egy szobàt használnak ketten, így csak a felét kérjem? Vagy esetleg az albérleti díjjat (ami 70.000) felezzem, a rezsit meg harmadoljam? Ti hogy csinálnátok? A kollégámmal nagyon jóban vagyok.

2018. febr. 15. 12:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%

Mivel ők ketten egy szobát használnak, a bérleti díjat felezném, a rezsit harmadolnám.

Bár arra számíts, hogyha csaj is fog lakni a lakásban, a vízdíj meg fog ugrani. (Állandó fürdés, napi mosás, esetleg főzés)

De mivel ezt nem lehet fillérre kiszámolni - és fő a jó viszony - maradjon a harmadolás.

2018. febr. 15. 13:14
 2/12 anonim ***** válasza:
49%

Harmadoljátok.

Ők mindenből többet fogyasztanak, víz, stb.

És neked kevesebb hely lesz a fürdőben, konyhában, közös helyiségekben.

2018. febr. 15. 13:29
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Vagy esetleg az albérleti díjjat (ami 70.000) felezzem, a rezsit meg harmadoljam? Ti hogy csinálnátok?

Én így csinálnám!

2018. febr. 15. 13:51
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Igen, én is felezném a bérleti díjat (1-1 szoba) és a rezsit harmadolnám.
2018. febr. 15. 15:57
 5/12 A kérdező kommentje:

1-es, én is làny vagyok :D

Köszi mindenkinek!

2018. febr. 15. 16:03
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag felhatalmazott vagy arra, hogy albérletet létesíts egy olyan ingatlanban, amiben te is bérlő vagy ?
2018. febr. 15. 17:56
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

1-es vagyok.

Attól még, hogy te is lány vagy, nem zárja ki amit írtam.

TUDOM, hogy a nők arányaiban többet használnak mint a férfiak, mert én is lány vagyok.:)

2018. febr. 15. 18:40
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Annyit,amennyit te is megadnál érte .Ilyen egyszerű ez.

Ismered a mondást,egyszer hopp.máskor kopp .

2018. febr. 15. 19:31
 9/12 anonim ***** válasza:
62%
A fürdés és a mosás igaz, a főzést a mai lányok degradálónak tartják...;)
2018. febr. 15. 20:02
 10/12 anonim ***** válasza:
74%
Bérleti díj felezése,rezsi harmadolása!
2018. febr. 16. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!