Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha van Isten, mi érdeke...

Ha van Isten, mi érdeke hagyni, hogy valaki elveszítse a hitét és emberileg teljesen tönkremenjen?

Figyelt kérdés

Én már lassan 3 éve olyan élethelyzetben vagyok, ami nekem egy pokol. Lehet, hogy másnak könnyű lenne, megint más viszont esetleg belerokkanna.

Én tönkrementem teljesen, a hitemet pedig (ezért is) elveszítettem.

Ha van Isten, miért hagyja ezt?

Most az egyéni tragédiák, az egyén szemszögéből.

Istennek konkrét terve, hogy valaki megismerje őt, aztán mégis elveszejtse és az így a pokolba kerüljön?

Isten elvileg mindenkit használ valakire, mindenkivel célja van. De így velem hogy? Egy hajszál választ el a pszichiátriától jelenleg.

2019. febr. 8. 08:22
1 2 3
 1/25 Simpleasthat ***** válasza:
14%

Van egy hírem számodra: Te nem ismered Istent.

A kérdésed csupán keserűségszülte.

2019. febr. 8. 08:38
 2/25 anonim ***** válasza:

Milyen választ vársz?

Hívő: Isten útjai kifürkészhetetlenek.

Ateista: Nincsen isten.

Gépész: Kísérletezik veled. Lásd Jóbot, ő még rosszabbul járt.

Szadista: Élvezi, amit veled és másokkal tesz.

Szóval, ezek közül melyiket szeretnéd hallani?

Olyan választ nem fogsz hallani, hogy ő meg fog változni, és másképp viselkedik.

2019. febr. 8. 08:45
 3/25 A kérdező kommentje:

Ha van Isten, akkor nagyjából szadista az alapján, amit például velem tesz és sokakkal másokkal.

Isten állítólag nem rak nagyobb terhet, mint mit az ember el tud viselni. Öngyilkosok?

Vagy aki kb elmebeteg lesz, kijönnek rajta olyam mentális gondok, amire hajlama van, de normál esetben nem biztos, hogy kijönne?

2019. febr. 8. 08:52
 4/25 anonim ***** válasza:
25%

Segíts magadon, és Isten is megsegít. Ezt nem hiába mondják.

A másik meg, hogy annyian azt beszélik, hogyha Isten létezne nem hagyná a háborút meg az éhezést, de ez mind az ember műve, és mint tudjuk az embernek szabad kezet adott. Ha valaki ebből ki akar törni, Isten megsegíti, de mindenkinek saját magának kell akarnia. Ha nem fogadod el a segítségét, nem fog segíteni. A te döntésed.

2019. febr. 8. 08:59
 5/25 anonim ***** válasza:
52%

"Isten állítólag nem rak nagyobb terhet, mint mit az ember el tud viselni."

Ez NAGYON nem igaz. Ugyanúgy, mint az "ami nem öl meg, az erősebbé tesz".

BŐVEN létezik olyan dolog, ami nem öl meg, viszont megtöri a lelked vagy a tested, és gyengébb leszel tőle, esetleg megőrülsz.

És VANNAK ilyen emberek, akik ilyen terhet kapnak.

Csak ezzel nem dicsekszik senki.

2019. febr. 8. 08:59
 6/25 A kérdező kommentje:
Részben pont azért is törtem meg, mert hiába küzdök, hiába akarok fejlődni, hiába lépek ki a komfortzónámból, minden egyre rosszabb.
2019. febr. 8. 09:12
 7/25 A kérdező kommentje:
5-ösnek maximálisan igaza van.
2019. febr. 8. 09:12
 8/25 anonim ***** válasza:
0%

Valamit szögezzünk le azért, mielőtt Istent tennéd meg bűnbaknak.

1, Nem ismered az Istent, fogalmad sincs, hogy kicsoda.

2, Nem tértél meg, mert ha megtértél volna, akkor a gondolkodási módodat is megváltoztatnád.

3, Mivel téves az Istenről alkotott képed, ezért minden kudarcodért őt is hibáztatod.

4, Ezek után nem lehet azon csodálkozni, hogy tönkre megy az életed, és szerintem helyes is az, ha valaki nem tanulta meg a "leckét", akkor egyest kap. Persze lehet ezért a "tanárt" hibáztatni, de az nem old meg semmit.

"

1. Hol rontottam el és hogyan javíthatom meg az életemet?

2. Betegségem félelemmel tölt el, a jövőt illetően.

3. Lehetek EGY azzal, akit szeretek? Ő máshoz tartozik.

Drága Gyermekem!

1. Súlyos gond terheli szívemet. Én Jézus eljöttem közétek egy csodálatos világból. Egy olyan világból, ahol nincs könny és fájdalom, ahol mindenki örül a másiknak, ahol mindenki arra törekszik, hogy a másik még boldogabb legyen, még nagyobb öröm és vidámság járja át. Abból a világból jöttem, ahol nincs betegség, nincs anyagi gond, nincs sem gyűlölet, sem félreértés. Ahol senki nem fél soha senkitől és semmitől. Ahol nem ismerik a jónak elmúlását, és ahol midig, minden csodálatos virágba-borulást él át. Ahol nincs öregedés, és aggódás. Nincsenek megélhetési-, gyermeknevelési problémák, nincsenek házastársi feszültségek.

Eljöttem, hogy elmondjam nektek, mi vár rátok rövid idő múltán. És ti? Amikor találkoztok Velem, kezdtek körülhordozni Engem világotokban. Rámutattok sebeitekre, elsírjátok fájdalmaitokat, elmondjátok, milyen tehetetlenek vagytok problémáitok útvesztőiben.

Kétségbeesetten fordultok Felém, mert azt élitek meg, hogy egy nagy csődtömeg vagytok. Mint aki sötét szobában botorkál, s hol a széknek, hol az asztalnak megy neki. Botladozva, reménytelenül dülöngéltek jobbra-balra.

S amikor azt kérdezem, hogy nem kellene-e felhúzni a rolót, nem kellene-e kicsit leengedni kezeteket, hogy kis kezetekkel ne takarjátok el a nagy Napot, a mulandósággal az örökkévalóságot, nem kellene-e nektek azt kérdeznetek Tőlem, hogy honnan jöttem és miért? Akkor ti, e szavaimat meg sem hallva, fájdalmasan mondjátok, mint a részeg, aki a fa körül kering, s úgy sírdogál, mert, mint mondja, be van kerítve, nincs kiút, mert csak a fát látja, amely körül kering. Minden beszűkült körülötte, mert ami szép, ami jó, az mögötte van.

Vagy önvád által mardosva mondjátok, „ezt megérdemeltem”, vagy azt mondjátok, „elhagyott az Isten”. Így aztán ti reménytelenül álltok Előttem, és Én, Jézus, reménytelenül állok előttetek.

Legalább érdekelne benneteket az, hogy milyen az a világ, ahonnan jöttem, hiszen értetek jöttem! Legalább kérdeznétek, hogy hogyan kellene készülnötök, mit kellene becsomagolnotok, hisz hamarosan el kell hagynotok e világot! De nem. Nem a kitekintés érdekel benneteket, hanem a sötét, amiben vergődtök. Nem az örökkévalóság, hanem a mulandóság, ami rátok terpeszkedik hazugságaival, naiv, érzelmi örömök kecsegtetésével.

Drága Gyermekem! Én, Jézus, valóban reménytelen vagyok! Csak annak életében látok némi fényt felcsillanni, akiben felsejlik e kérdés Felém: „Jézusom! Honnan jöttél és miért jöttél?” E nélkül csak tüneti kezelést tudnék adni, de ilyet tud adni minden bódítószer is! Ti ezt fontosnak tartjátok magatok számára, Én pedig ezt méltatlannak tartom Magamhoz! Bizony reménytelen az Isten élete közöttetek! Legalább olyan mértékben, amilyen mértékben reménytelen a ti életetek egymás között!

Ezek után mondd, mit válaszoljak első kérdésedre. Hogyan magyarázzam meg, hogy döntéseiteknek következményei vannak, s amely döntésben Én, Jézus nem lehettem benne, az ilyen döntések következményeiben sincs helyem?! Hogyan magyarázzam meg, hogy aki az iskolában nem tanul, nem jár jól, ha nem bukik meg?! Hogyan magyarázzam meg, hogy aki a mulandósággal eltakarja az örökkévalóságot, annak nem adhatom meg az a benső békét, amit megadhatnék, ha nem így tett volna?! Hogyan tehetném meg, hogy aki természetellenesen él, azt olybá veszem, mintha természetesen élne?! Mit tudok tenni azzal, aki, mert nem nyitja ki a szemét, azt akarja látni, és úgy akar látni, mint az, aki nyitott szemmel él?! Hiába akarom megértetni valakivel, hogy amikor az autójában a műszerfalon kigyullad a lámpa, akkor nem az a megoldás, hogy csavarja ki az égőt, mivel a motorban van valami baj. Hiába, ha ő csak azt hajtogatja, hogy annyira bántja a lámpa fénye, villogása a szemét, s ezért ennek megszűntét tartja legfontosabbnak!

Azt kell mondanom, hogy nem rontottál el semmit! Magad vagy olyan sérült, akinek meg kell gyógyulnia, akinek vállalnia kellene azt a gyógymódot, terápiát, kezelést Nálam, amelynek következménye lenne a te szíved benső békéje. Igen. Csak akkor és annál lehetek a következményekben is jelen, ha a döntésben is főszerepet kapok.

Magad is tudod, hogy nem Nálam akarod életedet megoldani. Magad is tudod, hogy mások boldogtalanságára nem épülhet fel senkinek a boldogsága. Magad is tudod, hogy felelőtlenségre nevelődik az a gyermek, aki felelőtlenül átlépheti szabadságkörét szülőjével szemben. Magad is tudod, hogy nemcsak annyiban vagy megkötözött gyermekeddel, amennyiben az ő lelki fejlődése ezt megkívánja, hanem e megkötözöttségbe nagyon is belejátszik az ő jövő életéért való aggódásod, amihez végső soron neked már semmi közöd, hisz mindenki csak önmagáért felelős. Azt sem tudod, hogy holnap élsz-e még! Te sem háríthatod másra eddigi életedért a felelősséget, s ezt gyermeked sem teheti soha. Ha ő istenszerető, akkor minden a javára válik, ha nem istenszerető, akkor az Isten sem tud vele mit kezdeni. Arról meg lehetsz győződve, hogy amire Isten képtelen, tehát arra, hogy valakit istenszeretővé tegyen, arra te sem vagy képes.

Én, Jézus, vagyok életed egyetlen megoldása. Nélkülem, ha az egész világot megnyered is, lelked boldogsága elpusztul. De Általam, Velem és Bennem, ha az egész világot elveszíted is, mindent megnyertél, mert benső békédet, lelked harmóniáját, a hazataláltság örömét veheted át Tőlem.

2. Amit eddig közöltem veled, abban annyi megszívlelendő van, hogy most már csak rövid tanácsokat adok.

A félelem ellentéte a szeretésnek. Sem az egészség, sem a betegség nem képes senkit boldogítani. Sem a múlt, sem a jövő nem létezik, csak a JELEN van. Aki a JELENT Velem tudja megélni, az megoldotta az életét.

3. Isten senkit nem teremtett arra, hogy egy másik ember által képes legyen boldog lenni. Mindenki csak és egyedül Istennel képes EGY lenni. Ennek megvalósításához, erősítéséhez, növekedéséhez, kibontakoztatásához lehet egy másik ember is eszköz, de csak ESZKÖZ és nem CÉL.

Nagyon szeretlek. De ez nem téged, hanem Engem boldogít. Ha Értem élsz, akkor tudod majd megérteni, hogy mit is jelent ez: Isten nemcsak benned van, hanem érted van benned!

Megáldalak az ÉLŐ HIT LELKÉVEL!"

Jézus; A HANG - könyv3504

2019. febr. 8. 09:34
 9/25 anonim ***** válasza:
71%

"de ez mind az ember műve"

Ja.

A földrengés, vulkánkitörés, árvíz, meteor és a kórokozók is.

Hagyjuk, Ibolyka...

2019. febr. 8. 10:06
 10/25 anonim ***** válasza:
0%
#9 Te most komolyan a természeti katasztrófákkal ellenpéldálózol? Látom nem sikerült megfogni a válaszom lényegét.
2019. febr. 8. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!