Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki tudja hogy van Isten,...

Aki tudja hogy van Isten, honnan tudja?

Figyelt kérdés
Leírnátok légyszi, hogy hogyan érzékelitek azt hogy van Isten? Milyen jelei vannak? És hogyan magyarázzátok azt, hogy ha imádkoztok, és hisztek, akkor tulajdonképpen saját magatokban hisztek, és sikerélményetek lesz mert nem adtátok fel és hittetek(saját magatokban) és ezért hiszitek azt hogy van Isten?
2018. nov. 17. 23:27
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Az a kóros, hogy felteszel egy kérdést, aztán 2 másik regisztrációddal válaszolgatsz rá!
2018. nov. 21. 21:18
 22/34 anonim ***** válasza:
14# Annyi mindent kaptam Istentől, ebben a csodálatos világban, amit ő teremtett. Nem fogom megtagadni őt, még a te kedvedért sem. Természetesen én sem várom el, hogy te változtass a meggyőzőďéseden!
2018. nov. 21. 21:26
 23/34 anonim ***** válasza:
40%
Csodálatos kérdést tettél fel, nehéz lenne rá okos választ adni, de szerencsére a választ is te magad adtad meg. Isten saját magadban kell megtalálnod, ő nem egy külső hang. Hanem a szeretet, ami benned és a világban él.
2018. nov. 21. 21:34
 24/34 anonim ***** válasza:
Akinek van Istenélménye, annak van, akinek nincs, annak nincs.
2018. nov. 21. 22:13
 25/34 Anahystor ***** válasza:

"Isten saját magadban kell megtalálnod, ő nem egy külső hang. Hanem a szeretet, ami benned és a világban él."

Ez így nagyon szép, és akár ezen az alapon bennem is megtalálható, pedig nem hiszen el Isten létét. Csak itt egy a baj, ez nem az az Isten, akiről a Biblia beszél.

Te a toleranciát, a mások és a világ felé mutatott hozzáállásodat (szeretet) nevezed "Isten"-nek. Megteheted, de itt a kérdés szerintem nem erre a beállítottságra vonatkozott, hanem (szerintem) egy transzcendens istenre.

2018. nov. 22. 08:06
 26/34 anonim ***** válasza:

"Te a toleranciát, a mások és a világ felé mutatott hozzáállásodat (szeretet) nevezed "Isten"-nek."

Ez is isten része. A te problémád, amiért nem találod magadban istent, hogy nem tudod mit keress. Nem tudod mi, vagy ki ő!

Előbb ezt tisztázd magadban, mit jelent ő neked! Nekem mindent!

2018. nov. 22. 09:00
 27/34 Anahystor ***** válasza:

Nekem semmit!

Nem hiszek a létében (transzcendens isten, természetfeletti, világteremtő), mert minden amit tapasztalok, látok az csak és kizárólagosan a minket körülvevő, megtapasztalható világhoz tartozik.

Ez persze nem zárja ki a létezésének lehetőségét, de annak mindaddig nem adok hitelt (azaz nem hiszek benne), amíg be nem bizonyosodik a léte.

2018. nov. 22. 14:58
 28/34 anonim ***** válasza:
Milyen ateista, aki nem zárja ki isten létezését! Fúj gusztustalan!!!
2018. nov. 22. 15:33
 29/34 anonim ***** válasza:

Anahystor nevű felhasználó írja:

Tudod mit jelent a független forrás???

A Biblia a Bibliától nem független forrás, a kettő ugyanaz, ezért nem használhatod önmaga bizonyítására.

A történelem könyv NEM egy konkrét művet jelent, hanem nagyon sok -EGYMÁSTÓL FÜGGETLEN kutatás alapján létrejött- művet!

Mielőtt butaságokat írsz, légyszi tájékozódj!

A Biblia könyvek gyűjteményét jelenti!

Ha kinyomtatunk egy adott történelmi esemény minden forrását egy könyvben, az már szerinted nem érvényes mert egy könyvben található.

Micsoda gondolkodás, megáll az ész!

2018. nov. 22. 17:56
 30/34 anonim ***** válasza:
0%
Onnan, hogy aki nem tudja, tőle kérdezi!
2018. nov. 22. 18:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!