Aki tudja hogy van Isten, honnan tudja?
"Isten saját magadban kell megtalálnod, ő nem egy külső hang. Hanem a szeretet, ami benned és a világban él."
Ez így nagyon szép, és akár ezen az alapon bennem is megtalálható, pedig nem hiszen el Isten létét. Csak itt egy a baj, ez nem az az Isten, akiről a Biblia beszél.
Te a toleranciát, a mások és a világ felé mutatott hozzáállásodat (szeretet) nevezed "Isten"-nek. Megteheted, de itt a kérdés szerintem nem erre a beállítottságra vonatkozott, hanem (szerintem) egy transzcendens istenre.
"Te a toleranciát, a mások és a világ felé mutatott hozzáállásodat (szeretet) nevezed "Isten"-nek."
Ez is isten része. A te problémád, amiért nem találod magadban istent, hogy nem tudod mit keress. Nem tudod mi, vagy ki ő!
Előbb ezt tisztázd magadban, mit jelent ő neked! Nekem mindent!
Nekem semmit!
Nem hiszek a létében (transzcendens isten, természetfeletti, világteremtő), mert minden amit tapasztalok, látok az csak és kizárólagosan a minket körülvevő, megtapasztalható világhoz tartozik.
Ez persze nem zárja ki a létezésének lehetőségét, de annak mindaddig nem adok hitelt (azaz nem hiszek benne), amíg be nem bizonyosodik a léte.
Anahystor nevű felhasználó írja:
Tudod mit jelent a független forrás???
A Biblia a Bibliától nem független forrás, a kettő ugyanaz, ezért nem használhatod önmaga bizonyítására.
A történelem könyv NEM egy konkrét művet jelent, hanem nagyon sok -EGYMÁSTÓL FÜGGETLEN kutatás alapján létrejött- művet!
Mielőtt butaságokat írsz, légyszi tájékozódj!
A Biblia könyvek gyűjteményét jelenti!
Ha kinyomtatunk egy adott történelmi esemény minden forrását egy könyvben, az már szerinted nem érvényes mert egy könyvben található.
Micsoda gondolkodás, megáll az ész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!