Isten szerint miért káros a házasság előtti szex, ha a két ember szereti egymást?
Valaki kérem probaljon meg választ találni nekem. Hetek óta foglalkoztat ez a kérdés.
Próbáltam utánaolvasni az interneten ilyen olyan oldalakon és a szentírásban is, de nem találtam kielégítő választ.
A szituáció: van egy pár akik mondjuk már egy ideje együtt vannak, szeretik egymást, viszont szeretnék egymást boldoggá tenni és ezt úgy szeretnék, hogy lefekszenek. Ez Isten szemében vajon hogy néz ki? Isten miért óv ettől?
Szóval lényegében miért "tilos" a házasság előtti szex? És mi van például az orális dolgokkal? Az hogy néz ki Istennél?
Szeretnék egy teológiailag korrekt, pontos és kielégítő választ kapni.
Kérlek titeket, hogy az istenkáromlást mellőzzétek, mert azt nem szeretem, de egyébkénk minden választ köszönök.
Szerintem Isten áldását kéri a pár a kapcsolatukra, és összeházasodnak Isten színe előtt.De csak ha templomi esküvő van, természetesen.Amíg ez meg nem történik, addig olyan mintha Istent becsapnák.
Valami ilyesmi miatt lehet.
Ezt szerintem azért találták ki, hogy védjék a nőket, Istennek ehhez semmi köze. Régen ugye nem volt fogamzásgátlás, így ha teherbe ejtettek egy nőt hajadonon, az örökre megszégyenült.
Egyébként meg jót tenni a másikkal mióta bűn (főleg hogy nem ártasz vele)?
Teológusok válaszát várod? Melyik vallásból? Muszlim, kálvinista, vagy mi kell?
A kérdésed értelmetlen, mert isten nem létezik.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!