Isten szerint miért káros a házasság előtti szex, ha a két ember szereti egymást?
Valaki kérem probaljon meg választ találni nekem. Hetek óta foglalkoztat ez a kérdés.
Próbáltam utánaolvasni az interneten ilyen olyan oldalakon és a szentírásban is, de nem találtam kielégítő választ.
A szituáció: van egy pár akik mondjuk már egy ideje együtt vannak, szeretik egymást, viszont szeretnék egymást boldoggá tenni és ezt úgy szeretnék, hogy lefekszenek. Ez Isten szemében vajon hogy néz ki? Isten miért óv ettől?
Szóval lényegében miért "tilos" a házasság előtti szex? És mi van például az orális dolgokkal? Az hogy néz ki Istennél?
Szeretnék egy teológiailag korrekt, pontos és kielégítő választ kapni.
Kérlek titeket, hogy az istenkáromlást mellőzzétek, mert azt nem szeretem, de egyébkénk minden választ köszönök.
Ha elfogadjuk, hogy isten teremtette a világot, akkor a szex is a teremtő szándéka szerint való.
A házasság emberi találmány.
Ha isten a mindenható, hogy jön ahhoz az ember, hogy a saját találmányát istené fölé helyezze?
Ki mondta, hogy Isten szerint az? Isten mondta? A bibliában van?
Mert az egy dolog, ha egy pap mondja, aki ugye ember és tévedhet.
Nem vagyok tisztában ennek a hátterével, viszont érdekelne, hogy honnan ered egy ilyen elképzelés.
Pl. az állatoknak akkor miért nincs megtiltva? Illetve az embernek miért 10-14 éves korban kezdődik el a nemi érés, ha nem akarja Isten, hogy házasság előtt szexeljünk. Vagy házasodjunk 12 évesen?
Illetve akkor miért van erekciónk éjjel-nappal, ha látunk egy szép lányt? Miért termelünk naponta 200-300 millió spermiumot?
Nem Isten szerint káros. A vallás szerint. Ezt a kettőt én nem keverném össze.
Vannak bűnök, melyek magától érthetődően azok az Isten szemében. A házasság, s az az előtti bármely szexuális kapcsolat a vallási "előírások" szerint az.
Isten, a vallás, a biblia mind mind ember alkotta ostobaság
Isten nevében ölnek, hazudnak és nyúlnak le emberek zsebéből orbitális pénzeket
Isten nem létezik.
Minél előbb rájössz, annál teljesebb életet élhetsz
Köszi srácok :D
Én a választ keresem, nincs most kedvem ilyen igazából off ellenvetésekre válaszolni mint hogy a biblia egy mesekönyv, és hogy Isten kitaláció. Nyilván már más is mondott iyleneket nekem, ennek ellenére a kérdést mégis kiírtam, szóval nem a téma ezen részével kapcsolatban vannak problémáim.
Továbbra is várom egy velem nagyjából egyetértő, nagyobb tudással rendelkező emberke kielégítő válaszát.
Köszi
Több ezer éve nem volt a mai értelemben vett fogamzásgátlás, ezért nagy volt a rizikó a teherbe esésre. Az akkori társadalmakban a leányanya és a zabigyerek kitaszított volt. Mivel isten törvényei az emberi törvények felett állnak a vallásos emberek szemében, ezért ez volt a legegyszerűbb megoldás a problémára. Ki merte volna megkérdőjelezni ha egy pap azt mondja, hogy isten szerint tilos a házasság előtti szex.
Kedves inkvizítor úr ! Honnan tudja ön, hogy isten ezt gondolja ?
Felelősségvállalás a másokiert kapcsolatert. A másik ember nem szextargy. Jóban rosszban. 1 kapcsolatot kell fejleszteni közben te is fejlődsz. Állandó vagy mindig új ember után eltereli a figyelmet Isten rol. Mert a vágynak élsz. Vagy helyes medre monogám élet ami olyan magas szintű testi lelki lehet ami szexkapcsolatokban soha nem találják meg az emberek. Boldog kapcsolatban a szex is a toppon van. Az Isten szeretete jön le a másikon keresztül. Olyan érzés mikor a nap süt rád. Aki ilyet szeretne annak be kell vállalni a nehézségeket is és helyt kell állnia.
Másfelől a vagyon. Ha a nő össze vissza kufircol akkor a férje lehet más gyerekèt neveli fel mert nem tud róla és az a vagyonát is örökli. Biztos van benne férfi kontroll a nők felett, évszázadokon át azt műveltek, féltek a nők hatalmatol. Azért kvazzak le leminositik azt a nőt aki váltogatja a partnert. Ha a nő nem akarja h leminositsek vagy kevés értékű legyen akkor inkább megtanul uralkodni magán. Érdekes h ez a férfiakra annyira nem jellemző őket megertik h természetes mert a hormonok. Kettős mérce!
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!